שתף קטע נבחר

  • מתכונים לחגי תשרי
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    רות סירקיס: מתכון לעוגת תפוחים ופירות מיובשים
    הגורו של האפייה בארץ מנדבת מתכון חגיגי של עוגת תפוחים עם פירות מיובשים שתשתלב נפלא בארוחת החג שלכם

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

     (צילום: נמרוד גנישר)
    (צילום: נמרוד גנישר)
     

     (צילום: נמרוד גנישר)
    (צילום: נמרוד גנישר)

    עוגת תפוחים ופירות מיובשים

    המרכיבים (לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ):

    לבצק פריך - 

    2 כוסות קמח

    1/2 כפית אבקת אפייה

    100 גר' אבקת סוכר

    200 גר' חמאה (או מרגרינה נטולת טרנס), חתוכה לקוביות

    1 חלמון ביצה

    2-1 כפות מים קרים

    1 כפית תמצית וניל

     

    לקראמבל (פירורי בצק) -

    1 כוס קמח

    1/2 כוס סוכר

    100 גר' שבבי שקדים מולבנים

    150 גר' חמאה (או מרגרינה נטולת טרנס), חתוכה לקוביות

     

    למלית תפוחים ופירות מיובשים -

    4 תפוחי עץ בינוניים (גאלה או דלישס מוזהב)

    1/2 כפית קינמון טחון

    מיץ מ-1/2 לימון

    קליפה מגורדת מ-1/2 לימון

    200 גר' תמרים

    100 גר' משמשים מיובשים

    100 גר' צימוקים

    מיץ מ-1/2 לימון

    קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

     

    לרוטב רויאל מתוק -

    2 ביצים

    3 כפות שמנת מתוקה להקצפה (רגילה או פרווה)

    2 כפות סוכר

    1 כפית תמצית וניל  

     

    להגשה -

    1/4 חבילה אבקת סוכר - לזרייה על העוגה

    מעט קצפת ממותקת ממכל שמנת מתוקה או גלידה

     (צילום: נמרוד גנישר)
    (צילום: נמרוד גנישר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - שמים בקערת מעבד המזון (עם סכיני מתכת) את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר ומעבדים כדקה. מוסיפים את קוביות החמאה, ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים (אפשר גם לפורר בידיים את החמאה בתוך הקמח והסוכר עד לקבלת פירורים קטנים כמו אורז). מוסיפים את החלמון והווניל. אם צריך - מוסיפים כף או שתים מים קרים, וממשיכים לעבד לקבלת בצק אחיד. מוציאים, יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. שומרים במקרר.
       (צילום: נמרוד גנישר)
      (צילום: נמרוד גנישר)

       (צילום: נמרוד גנישר)
      (צילום: נמרוד גנישר)
       (צילום: נמרוד גנישר)
      (צילום: נמרוד גנישר)

       (צילום: נמרוד גנישר)
      (צילום: נמרוד גנישר)
    2. מכינים את הקראמבל - שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, הסוכר ו-3/4 מהשקדים. מעבדים דקה לריסוק השקדים. מוסיפים את קוביות החמאה, ומעבדים רק עד לקבלת פירורים אחידים (שימו לב שלא לעבד יותר מדי, כדי שהפירורים לא יהפכו לבצק). מוסיפים את שארית השקדים, ומערבבים. שומרים בקערה במקרר.
    3. מכינים את המלית - מוציאים את ליבת התפוחים, וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל 1X1 ס"מ. שמים בקערה ויוצקים עליהם מיץ מחצי לימון למניעת השחרה. מגררים עליהם חצי קליפת לימון, מוסיפים את הקינמון ומערבבים.
       (צילום: נמרוד גנישר)
      (צילום: נמרוד גנישר)
    4. משתמשים בקערה נוספת עבור הפירות היבשים. מוציאים את החרצנים מהתמרים, וחותכים אותם לקוביות בגודל דומה לתפוחים ושמים בקערה. חותכים כך גם את המשמשים, ומוסיפים לקערה יחד עם הצימוקים. מוסיפים מיץ מחצי לימון וקליפה מגורדת מחצי לימון, ומערבבים.
       
       (צילום: נמרוד גנישר)
      (צילום: נמרוד גנישר)
    5. מכינים את רוטב הרויאל - טורפים בקערה את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה. 
    6. מרכיבים את העוגה - מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב, ומרפדים בו את בסיס התבנית והדפנות (אפשר גם להדק באצבעות את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות ולא לרדד אותו). מפזרים על הבצק בתחתית הקלתית 2 כפות מהקראמבל, את תערובת הפירות היבשים ומעליהם את תפוחי העץ. יוצקים על התפוחים את רוטב הרויאל בצורה שווה כך שתכסה את הכל.
       (צילום: נמרוד גנישר)
      (צילום: נמרוד גנישר)
    7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 8-7 דקות עד שהרוטב מתחיל להתייצב. מוציאים מהתנור ומפזרים את יתרת הקראמבל עד לכיסוי שווה של כל התבנית.
    8. מחזירים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות עד שהפירורים מזהיבים יפה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים מעט.
    9. הגשה - זורים אבקת סוכר על העוגה, ומגישים בטמפרטורת החדר עם גלידה או קצפת.

    המתכון באדיבות מוצרי האפייה של מיה

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "רות סירקיס: מתכון לעוגת תפוחים ופירות מיובשים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים