שתף קטע נבחר

מכל הארץ באים ללמוד מוזיקה בעוטף עזה

בית הספר "ביכורים" במועצת אשכול חוגג שלוש שנים ומתרחב. "מגיעים תלמידים עם כישרון אדיר שלא מצאו מסגרות מתאימות, בעיקר בפריפריה"

צלילים עולים ויורדים, יורדים ועולים, מאזור מתחם המועצה האזורית אשכול שבעוטף עזה. אלו לא צלילים של אזעקות - דבר המוכר היטב לתושבי האזור. בזמן שילדי ישראל מכינים את התיק לקראת היום הראשון ללימודים, תלמידי בית הספר הראשון למוזיקה בעוטף עזה, "ביכורים", מחממים את הכלים.

מתכוננים לשנה החדשה על הדשא (צילום: חיים הורנשטיין) (צילום: חיים הורנשטיין)
מתכוננים לשנה החדשה על הדשא(צילום: חיים הורנשטיין)
 

שלוש שנים לאחר מבצע צוק איתן - אז הוקם בית הספר הראשון לאומנויות בעוטף עזה, רק שני קילומטרים מהגבול - התלמידים מגיעים אליו מכל רחבי הארץ. השנה בית הספר התרחב ולאחרונה התבשרו תלמידיו כי יוכלו להשתלב בהמשך בבית הספר למוזיקה "רימון" ללא תנאים מוקדמים וללא מבחני התאמה.

 

ב"ביכורים" לומדים כיום קרוב ל-50 תלמידי חטיבת ביניים ותיכון. רובם מתמקצעים בנגינה על מגוון כלים ופיתוח קול. במהלך היום התלמידים בבתי הספר באזור - ואחר הצהריים ובערב חוזרים למסגרת פנימייה. מ-16:00 ועד 21:30 הם מתמקדים במוזיקה: קריאת תווים, תרגולים, מקצבים ובניית הרכבים.

 

"אל בית הספר שלנו מגיעים תלמידים עם כישרון אדיר שלא מצאו מסגרות מתאימות שיכלו לתת ביטוי לכישרון שלהם. בעיקר כשמדובר בתלמידים מהפריפריה", סיפרה תמר קדם-סימן טוב, אחת המורות. "כאן אצלנו, למרות המורכבות והמקבלות, הכישרון פשוט פורץ החוצה וזה מדהים. זה לא רק מקום של כישרונות מוזיקליים. יש לנו גם תלמידים כשרוניים בתחומי ציור, פיסול ועוד".

 

ראש המועצה האזורית אשכול, גדי ירקוני: "כפר הנוער למצוינות באמניות באשכול הוא פנינה יחודית בנגב. הכפר נפתח רק לפני שלוש שנים וכבר מגיע להישגים מקצועיים משמעותיים. מסגרת הכפר מאפשרת לנערות ולנערים מוכשרים בפריפריה להתמקצע בתחום האמנויות וסולל את דרכם להמשך עשייה מקצועית בתחום, מבלי שחסמים פריפריאליים הקיימים באזורנו עומדים בדרכם. זהו מימוש של חזון הלכה למעשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
מנגנים ביחד
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים