שתף קטע נבחר

מתכון חגיגי לצלעות טלה

אולי המנה הזאת דורשת מעט השקעה אבל התוצאה תעיף לאורחים שלכם את בלוטות הטעם: מתכון לצלעות טלה המוגשות עם פריקי ובצל ממולא בשר

 (צילום: יהונתן בן חיים) (צילום: יהונתן בן חיים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

צלעות טלה עם בצל ממולא בפריקי בציר רימונים ולימון פרסי

 

המצרכים (ל-4 סועדים):

1 שדרת צלעות טלה מקוצבת (אפשר לבקש מהקצב), כ-8 צלעות בכל אחת

מעט שמן זית

מלח ופלפל גרוסים גס

למילוי בצלים -

3 כפות שמן זית

3 בצלים לבנים גדולים, שלמים

2 בצלים בינוניים, קצוצים

6 שיני שום, קצוצים

2 גבעולי סלרי, קצוצים

1/2 ק"ג בשר טלה, טחון

מלח ופלפל לפי טעם

1 כוס פריקי, מושרה למשך 4 שעות

לציר רימונים -

1 ליטר ציר טלה או ירקות

2 יח' לימון פרסי שבור

1 כף כורכום

5 יח' פלפל אנגלי

1/2 צרור טימין

1 כוס רכז רימונים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת רחבה לחום גבוה. מתבלים את שדרת הצלעות במלח ופלפל. מזלפים מעט שמן למחבת וצורבים את השדרה היטב מכל הצדדים. מניחים את השדרה בצד.
  2. להכנת הציר - שמים את כל המרכיבים בסיר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מבשלים עוד כ-8 דקות. מסננים ושומרים את הנוזלים לשימוש בהמשך.
  3. באותה המחבת שבה צרבנו את הצלעות, מוסיפים שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים קלות עד לריכוך הבצל והשום. מוסיפים את הפריקי, מטגנים קלות, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מחצית מכמות הציר ששמרנו מקודם. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות. הפריקי יהיה מבושל חלקית וכל הנוזלים נספגו בו. מורידים מהאש ומעבירים לקירור.
  4. לוקחים סיר גבוה, ממלאים במים ומביאים לרתיחה. חותכים חריץ בבצלים השלמים לאורכם ועד למרכז. חולטים את הבצלים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים מעט וניתן להפריד את הגלדים של הבצל. מוציאים את הבצלים מהמים ומניחים בצד להתקרר.
  5. מפרידים את הגלדים של הבצל, שומרים עליהם שלמים ככל האפשר. ממלאים כל גלד במילוי שהכנו קודם, מגלגלים ומניחים בתבנית מלבנית. ממשיכים למלא את הבצלים עד למילוי התבנית.
  6. מרתיחים מחדש את ציר הרימונים ויוצקים אותו על הבצלים הממולאים. מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך שעה.
  7. לאחר שעה, מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים בצד. מגבירים את טמפרטורת התנור לטמפרטורה של 250 מעלות. מכניסים את שדרת הצלעות לצלייה של כ-14 דקות. מוציאים את השדרה מהתנור ומעבירים למנוחה של 3 דקות בטמפרטורת חדר.
  8. לפני ההגשה מומלץ להכניס את מגש הבצלים ללא כיסוי לאותו תנור בו צלינו את הצלעות לעוד כ-5 דקות כדי להשחים מעט את הבצלים.
  9. להגשה - מניחים במרכז הצלחת את הבצלים הממולאים, פורסים את הצלעות ומסדר מעל הבצלים. מזלפים מעט מנוזלים הבישול של הבצלים מעליהם. אפשר לקשט בעלים טריים של נענע ושמיר ולפזר גרגירי רימון ברוח החג.​​

 

המתכון באדיבות מסעדת "הרברט סמואל", ריץ' קרלטון הרצליה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן בן חיים
מתכון חגיגי לצלעות טלה
צילום: יהונתן בן חיים
מומלצים