שתף קטע נבחר

גשם גשם מטפטף: כך תימנעו נזקים לתשתית הבית

הצטברות של עלים ולכלוך, פגיעה בצנרת תוך כדי שיפוץ, בלאי טבעי וסדקים. בין אם המרזב שלכם פנימי או חיצוני, תקלה בו יכולה לעלות לכם בנזקים חמורים לתשתית הבית. אתר "המקצוענים" עם התקלות הנפוצות וכיצד להימנע מהן

רובנו נוטים לקשר רטיבות לבעיות באיטום הבית, אך לעתים הרטיבות נגרמת כתוצאה מכשלים במרזב, שתפקידו לנקז את המים החוצה. שתי התקלות הנפוצות במרזבים הן דליפות מים או סתימות. לפניכם מדריך המסביר כיצד נגרמות התקלות, איך נאתר אותן ומהו התיקון הנדרש.

 

עוד כתבות בנושא:

ליקויי איטום בבית - כיצד מתמודדים?

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

סימנים של רטיבות

 

סתימה במרזב: לרוב נגרמת בשל לכלוך, עלים או חומרי בניין  

"התקלה השכיחה ביותר היא סתימה במרזב. במצב כזה, יכולות להיגרם הצפות בגג, משום שהמים לא מצליחים להתנקז החוצה", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "הגורם העיקרי לסתימה הוא הצטברות של עלים, חול ושקיות ניילון. לעתים, אם משאירים ברזלים במהלך הבנייה והם חודרים למרזב, יכולה להיווצר סתימה בחלקו העליון של המרזב. במצב כזה, מיום יכולים לעלות מעלה ולזרום על גבי קירותיו החיצוניים של המבנה".

 

כשלים בתכנון האינסטלציה או בהתקנה יכולים לגרום לתקלות

"לעתים התקלה יכולה להיגרם כבר בשלבי הבנייה", אומר אמיר תמם מהאחים תמם באתר "המקצוענים". "אם תכנית הבניין לא מתוכננת כראוי, ושיפועי המרזב אינם תקינים, ניקוז המים יהיה לקוי. לעתים מדובר בבחירה של מוצרים מחומרים ללא תו תקן, או התקנה בלתי מקצועית בייחוד באזור החיבורים".

 

היעדר תחזוקה של המרזב

כשמדובר במרזב חיצוני אשר חשוף לפגעי מזג-האוויר, ישנה חשיבות לתחזוקה נאותה שלו. מוקד השירות: "הצטברות של לשלשת ציפורים על גבי הצנרת, היעדר צביעה בזמן (כשמדובר בפח מגלוון, למשל) והתנהלות רשלנית של בעל מקצוע או של אחד מדיירי הבית, יכולים לגרום ל'מכות' בצנרת", אומר תמם.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מרזב חלוד או שבור

"מרזבים ישנים (מעל ל-15 שנה), מתחילים להחליד ויש צורך להחליף אותם", אומרים במוקד. "איטום של המקומות שבהם החלודה גרמה לחורים בצנרת יכול להיות זמני ביותר, ולכן לא תמיד מצדיק את ההשקעה. זאת, מפני שבמהלך הקיץ הבא, חומר האיטום יתייבש ויתנתק מהצנרת, כך שזהו פתרון זמני ביותר. הדבר הנכון לעשות הוא להחליף את המרזב ולוודא שהאיטום שבין המרזב למבנה תקין".

 

סדק בין המרזב לשכבת האיטום של הגג  

"כשלי איטום יכולים להיגרם כתוצאה מסדק שבין המרזב לבין שכבת האיטום של הגג", מסביר תמם. "גם אם הסדק בעובי של כמילימטר, לא כדאי להסתפק באיטום שלו עם חומר אקרילי, שכן הוא יתרחב במשך הזמן. יש לאטום אותו בצורה מקצועית בעזרת יריעה ביטומנית".  

 

פגיעה בצנרת תוך כדי שיפוץ או התקנה של אלמנט כלשהו בקרבת המרזב

"כשמדובר במרזב פנימי אשר נמצא בתוך יציקת הבטון, לעתים לא ניתן לדעת בוודאות היכן מיקומו", אומר תמם. "בעת התקנה של מזגן, במהלך שיפוץ ובכל מצב אחר שבו בעל מקצוע נדרש לקדוח בקיר, הצנרת יכולה להיפגע. לעתים די שבורג אחד חודר לצנרת, על מנת לגרום לדליפת מים ולנזק משמעותי לתשתית הבית".

 

כיצד נאתר סתימה או נזילת מים מהמרזב?

ישנו הבדל בין איתור התקלה במרזב חיצוני לבין איתורה במרזב פנימי. התיקון במרזב פנימי נחשב למורכב יותר, ולעתים בעלי מקצוע ימליצו לא להשקיע בתיקון שלו, אלא לייצר מרזב חיצוני במקומו.

 

הצפת המרזב: "אם מדובר במרזב חיצוני, ניתן לבצע בדיקת הצפה בו, במקרה של חשד לסתימה או לנזילת מים", אומר תמם. "שיטה זו קלה וזולה יחסית, ומאפשרת טיפול נקודתי מהיר".

 

שימוש במצלמה לאיתור התקלה: "במקרה של מרזב פנימי, ניתן להחדיר מצלמה אל תוך המרזב ולאתר בעזרתה פגמים אפשריים. אורך המצלמה הוא עד 50 מטר, כך שניתן להשתמש בה גם בדירות הממוקמות בקומות גבוהות יחסית", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

תמם: "ההמלצה היא לקרוא לאינסטלטור שיחליף את המקטע שבו יש נזילת מים, ולא להשתמש בכל מיני פתרונות פרוביזוריים שרק יגרמו לנזקי רטיבות בקירות הבית".

 

כמה יעלה תיקון מרזב?

טווח המחירים משתנה בהתאם לסוג המרזב ולסוג התקלה. מוקד השירות: "תיקון מרזב חיצוני, יעלה 250-400 שקל כשנדרש תיקון קל יחסית. העלות יכולה לעלות בהתאם לאורך הצנרת שיש צורך להחליף, גודל מערכת הניקוז ומורכבות הגישה למרזב. תיקון של מרזב פנימי יעלה הרבה יותר, שכן הוא כרוך בשימוש במכשור מתקדם ויקר, כשהמחיר יכול להגיע עד לסכום של כ-2,500 שקל".

 

זקוקים לבעל מקצוע בתחום תיקון גגות? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 15/10/2017 08:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים