שתף קטע נבחר

מדריך: איך להפעיל "שיתוף מיקום בזמן אמת"

"איפה אתם"? - המענה המלא לשאלת ההורים/ בני־הזוג/ החברים חבוי ברוב האפליקציות שאנחנו משתמשים בהן באופן יומיומי. מדריך: איך להפעיל "שיתוף מיקום בזמן אמת" באייפון, בגוגל-מפות, במסנג'ר, ב־Waze ועוד

איפה אתה? את קרובה? מתי מגיעה? אתם באזור? תתקשר כשאתה מתקרב; מצטער, אני מאחר בכמה דקות. מסרים כאלה כבר הפכו לטקס קבוע בכל פעם שאנו נפגשים עם חברים ובני משפחה. אבל הטכנולוגיה מעניקה היום דרכים הרבה יותר טובות ונוחות לדעת איפה נמצאים האנשים הקרובים אלינו, בעת הצורך.

 

חלק גדול מהאפליקציות שאנו משתמשים בהם באופן יומיומי הוסיפו בתקופה האחרונה אפשרות ל"שיתוף מיקום בזמן אמת" (Real time location sharing). באופן כללי, התכונות הללו מאפשרות לשתף עם חבר או קרוב משפחה את מיקומכם על גבי מפה, למשך פרק זמן מוגבל. לאורך הזמן הזה, הוא יוכל לעקוב אחר המיקום שלכם במפה בזמן אמת, בעודכם נוסעים או הולכים (מדובר בהרחבה ושכלול של אפשרות שיתוף מיקום החד־פעמי המוכרת, שרבים עושים בה שימוש בוואטסאפ בעיקר). כמובן, לא כל העולם יוכל לדעת איפה אתם, אלא רק האדם שעימו בחרתם לשתף את מיקומכם.

 

למה בכלל צריך את זה?  

כנראה שלא צריך את זה, כי הסתדרנו יפה עד היום גם עם תיאומים ועדכונים בעל פה, ללא אפליקציות. אבל זה יכול לעשות את החיים הרבה יותר נוחים. בראש ובראשונה, בני זוג ובני משפחה יכולים לשתף זה עם זה את המיקום ולדעת בכל עת איפה השני נמצא - בעבודה, בדרך חזרה הביתה, בסופר, אוסף את הילדים מהגן - בלי צורך בשיחות ובהודעות מיותרות.

 

 

זה גם יכול לעזור בעת מפגש או מסיבה עם קבוצת חברים או משפחה, ולהבין מתי כל אחד יגיע, איפה הוא נמצא והאם ובכמה זמן יאחר. זה יועיל אם אתם נוסעים לטיול בכמה קבוצות או בכמה מכוניות, כך אפשר לדעת איפה כל קבוצה נמצאת בכל רגע. וכמובן, זו דרך טובה להורים לדעת איפה נמצאים הילדים שלהם כשהם נמצאים מחוץ לבית (הכל בהסכמה הדדית כמובן).

 

כך, למשל, מסבירים בפייסבוק את אופציית שיתוף המיקום: "אנשים אמרו לנו שזה עוזר בעת שמנסים לתאם מפגש עם חברים, או כדי ליידע אנשים עד כמה אתם קרובים כשאתם נמצאים בדרככם לפגישה, או אפילו כדי לשתף עם בן הזוג איפה אתם בדרך הביתה בערב".

 

איך זה עובד? האפליקציות הפופולריות שאנו משתמשים בהם ממילא מאפשרות לעשות זה ממש בכמה לחיצות.

 

אייפון: החל מגרסה 8

שיתוף מיקום בזמן אמת מובנה בתוך מערכת ההפעלה iOS מזה כמה שנים, אך הוא יחסית מסורבל, וניתן לבצע אותו רק כששני הצדדים משתמשים באייפון עם מערכת הפעלה בגרסה 8 ומעלה (ולא כשאחד הצדדים מחזיק באנדרואיד). נכנסים לפרטי איש קשר, גוללים מטה ובוחרים "שתף את המיקום שלי", ובוחרים "שעה", "עד סוף היום" או "ללא הגבלת זמן".

 

לחילופין, אפשר לעשות זאת דרך אפליקציית הודעות הטקסט של האייפון. פותחים שיחה עם איש קשר, לוחצים על כפתור ה־i בפינה העליונה ובוחרים "שתף פרטי מיקום" על מנת לשתף מיקום בזמן אמת, או "שלח את פרטי המיקום שלי" כדי לשתף את מיקומכם הנוכחי באופן חד־פעמי.

 

הנמען שעימו שיתפתם את המיקום, יכול להיכנס לאפליקציית "מצא את החברים שלי" המותקנת מראש על כל אייפון, ושם מוצגת מפה עם מיקומי האנשים ששיתפו עימו מיקום.

 

לא עובד? נסו להיכנס לתפריט הגדרות > Apple ID > iCloud > שתף את המיקום שלי, שם ניתן להדליק ולכבות את האפשרות הזו לגמרי. וכן ניתן לצפות ברשימת החברים שעימם שיתפתם את המיקום בעבר.

 

גוגל מפות: נקודה כחולה

תכונה חדשה יחסית, שמאפשרת לשתף מיקום בזמן אמת דרך אפליקציית "גוגל מפות". איך? פותחים את תפריט הצד באפליקציה ובוחרים "שיתוף מיקום". בוחרים כמה זמן יימשך שיתוף המיקום בזמן אמת (שעה, שעתיים, יותר). בוחרים באמצעי השליחה (למשל, הודעת סמס או מייל) ואז בוחרים באיש הקשר הרצוי. הנמען יקבל הודעה או התראה, ובלחיצה יוכל לראות מפה עם נקודה כחולה שמייצגת את המיקום שלכם בזמן אמת.

 

פייסבוק מסנג'ר: שעה בלבד

אפליקציית המסרים של פייסבוק כוללת הרבה אפשרויות נוספות מלבד צ'אט, ואחת מהן היא שיתוף מיקום - גם כאן מדובר בתכונה שנוספה לאחרונה. היכנסו לחלונית השיחה עם חבר בפייסבוק במסנג'ר, לחצו על הפלוס הכחול בפינה התחתונה, ובחרו ב"שתף מיקום בזמן אמת". המיקום שלכם יישלח לחבר ויפעל במשך שעה בלבד (אם תרצו אפשר לבטל את שיתוף המיקום גם לפני כן). האדם שאליו שלחתם יקבל התראה ששיתפם עימו את המיקום, ויוכל לצפות במיקומכם על גבי מפה. אפשר לשתף מיקום גם עם קבוצה של אנשים, בעת שיחה קבוצתית.

 

שימו לב, התכונה עדיין לא זמינה אצל כל המשתמשים והמכשירים, ובחלק המקרים ניתן לשלוח רק מיקום נוכחי, חד־פעמית.

 

Waze: מסלול ירוק

מדובר בתכונה ותיקה אך לא רבים מכירים אותה - ואלו שמכירים לעיתים נרתעים או לא לגמרי מבינים אותה. בעת ניווט, אפשר לשלוח את המיקום שלכם בזמן אמת לאיש קשר. זה מצוין, למשל, כדי לעדכן את בן הזוג איפה אתם בדיוק ומתי תגיעו הביתה.

 

לאחר הפעלת Waze ובחירת ביעד ניווט, בוחרים באופציה "שלח זמן הגעה משוער" המופיע בחלק המרכזי למטה. בוחרים איש קשר מתוך הרשימה - ניתן לשלוח אליו את המיקום באמצעות מייל, סמס או ישירות דרך Waze. המסלול שלכם ייצבע ירוק - סימן לזה שמישהו יכול לצפות במיקום שלכם. הנמען יקבל התראה או הודעת טקסט על היעד שלכם וזמן ההגעה - ויכול גם לפתוח ולראות את המיקום שלכם על גבי מפה.

 

וואטסאפ היא אפליקציית התקשורת הפופולרית בארץ. היא מאפשרת אמנם לשתף מיקום נוכחי באופן חד־פעמי, אך לפי פרסומים בעבר, היא עשויה להוסיף בעתיד גם אפשרות לשיתוף מיקום בזמן אמת. גם באפליקציית סנפצ'אט אפשר לשתף את המיקום הנוכחי שלכם על גבי מפה, עם חברי הסנפצ'אט שלכם, כאשר המיקום מתעדכן מחדש בכל פעם שתפתחו את האפליקציה. בנוסף, ישנן אפליקציות ייעודיות, שכל מטרתן הוא שיתוף מיקום בזמן אמת, הפופולרית והמוכרת ביותר היא Glympse.

 

פרטיות? תלוי בכם

זו כמובן נקודת התורפה הרגישה, שגורמת להרבה אנשים להירתע כשהם שומעים על אפשרוית של שיתוף מיקום בזמן אמת. וזה אכן יכול להיות קצת מטריד: לאפשר למישהו אחר לדעת איפה אני נמצא בכל רגע נתון? אבל כמו כל דבר, זה מאוד תלוי בהרגל ובצורת השימוש, ובהיגיון הבריא. אם משתמשים בצורה נכונה - אין שום סיבה לדאוג לפרטיות. ראשית, רוב האפליקציות מאפשרות לקבוע זמן מוגבל שבמהלכו ישותף המיקום - ובסופו יופסק באופן אוטומטי. רק מי ששיתפתם עימו את הלינק יוכל לדעת איפה אתם. אך תיאורטית, גם כל אדם אחר שאיכשהו יקבל גישה ללינק המיקום שלכם יוכל לדעת איפה אתם. לכן צריך להקפיד לשתף את המיקום רק עם אנשים שאתם מכירים וסומכים עליהם.

 

צריך לסייג: ה-GPS בסמארטפונים שלנו בדרך כלל אמינים ומדויקים - אבל לא תמיד. בהחלט ייתכנו טעויות וסטיות - וחלק מהאפליקציות לא מעדכנות את המיקום באמת בכל רגע נתון אלא רק בכל כמה זמן, כדי לחסוך בסוללה - מה שיכול לגרום לטעויות. צריך לזכור שמדובר בכלי מסייע, ולא בכזה שכדאי להסתמך עליו באופן בלעדי בעת מצב חירום למשל.

 

וכמובן, זה לא יעבוד במקומות סגורים כמו קניונים או בניינים - שם אין קליטת GPS ואפשרות זיהוי המיקום מוגבלת. בנוסף, שימו לב ששיתוף מיקום ממושך עלול לרוקן את הסוללה שלכם (בדומה לשימוש ממושך במפות או באפליקציית ניווט). ˆ

 

הכתבה פורסמה במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים