שתף קטע נבחר

הכנסות שיא למדינה ממסים בספטמבר

המבצע שבמסגרתו ביקשה המדינה לתמרץ מנהלים לחלק את הרווחים שצברו בחברות ארנק הקפיץ פי 10 את גביית מס הדיבידנדים לעומת ספטמבר אשתקד. במקביל נגבו 4.1 מיליארד שקל בעקבות עסקת מובילאיי

בחודש ספטמבר לבד נגבו 3.2 מיליארד שקל בעקבות מבצע ההנחה על מס דיבידנד שניתן בינואר האחרון והפחית את תשלום המס מ-33%-30% ל-25% עבור בעלי מניות מהותיים (שמחזיקים מעל 10% ממניות החברה), כך עולה מסקירת האוצר בנוגע לביצוע התקציב בחודש ספטמבר האחרון. לפי האוצר, הגבייה מדיבידנד הסתכמה בחודש שעבר ב-3.5 מיליארד שקל, גידול של פי 10 לעומת ספטמבר שנה שעברה.

  

לפי האוצר סך עודפי הגבייה בעקבות אותו מבצע הגיעו ל-4.2 מיליארד שקל בעיקר בזכות הרבעון השלישי של השנה. מלבד לגבייה הזו, נגבו עוד 4.1 מיליארד שקל כתוצאה ממכירת מובילאיי ובתחילת השנה עוד עודפי גבייה ל-1.6 מיליארד שקל.

 

משה כחלון ()
משה כחלון

 

כל אלו הביאו את הגרעון ב-12 החודשים האחרונים ל-1.9% בלבד, אולם באוצר ישנם חששות כי למרות הגרעון הנמוך הוא עדיין נמצא במגמת עלייה והיה אמור להיות תודות להכנסות החריגות ממסים, נמוך בהרבה.

 

בזמן שההכנסות מדיבידנדים רק גדלו ההכנסות ממיסוי מקרקעין ירדו ב-5% בספטמבר האחרון ועמדו על 900 מיליון שקל. בעוד שבגביית מס שבח נרשמה עלייה של 12%, סך ההכנסות ממס רכישה ירדו ב-13% לטענת האוצר על רקע הירידה ברכישות המשקיעים.

 

בצד ההוצאות של משרדי הממשלה נרשמה עלייה של 9% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. פירוט ההוצאות מעלה כי הוצאות המשרדים האזרחיים עלו ב-8.3% בעוד שהתקציב המקורי קבע גידול של 8.9%, כלומר המשרדים לא משתמשים בכל הכסף שניתן להם.

 

כמו בחודשים הקודמים הוצאות הביטחון ממשיכות לחרוג מהתכנון המקורי. בעוד שהתקציב המקורי קבע גידול של 0.7% בלבד בפועל הגידול עמד על 6.4% וזה עוד כאשר מנכים שינויים בהתפלגות ביצוע התקציב של המשרד בעקבות קבלת התקציב מראש, לאור הסיכום שנעשה עם האוצר ב-2015. למרות שבמשרד האוצר מבהירים כי "העמידה בסיכומים התקציביים נתונה תחת פיקוח ומעקב לצורך ההתכנסות של משרד הביטחון למסגרת התקציב המאושר בהמשך השנה" בפועל ליברמן כבר הבהיר כי הוא דורש תוספות תקציביות עוד השנה לאור הצרכים הביטחוניים, ולפי ההתקדמות הנוכחית בביצוע התקציב, אם לא ייקבל בסוף מערכת הביטחון עלולה למצוא עצמה ללא מימון לפעילות השוטפת כשם שקרה בשנים קודמות.

 

לפי נתוני רשות המסים בספטמבר האחרון נרשם ייבוא של 13.5 אלף כלי רכב זאת לעומת 24.2 אלף כלי רכב בספטמבר שעבר- ירידה של 44.3% זאת בעקבות שינויים במיסוי שנעשו לקראת סוף שנה שעברה.

 

סך הכל, מתחילת השנה נרשם ייבוא של 161.1 אלף רכב - ירידה של 29.8% בהשוואה לשנה שעברה בעקבות אותו שינוי במיסוי, כאשר למרות זאת, לפי רשות המסים נתוני המגמה בשנתיים האחרונות מצביעים על עליה מתונה בייבוא כלי רכב.

 

בחודש ספטמבר השנה בהשוואה לספטמבר 2016, נרשמה עלחיה בייבוא של רוב מוצרי החשמל. במקררים, במכונות כביסה ובמדיחי כלים חלה עליה של 6.6%, 29.0% ו-55.7% בהתאמה. במייבשי כביסה לעומת זאת חלה ירידה של 7.5%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים