שתף קטע נבחר

מפגן כוח בברצלונה: מאות אלפים נגד עצמאות

350 אלף איש מנסים לעצור את ההיפרדות: אחרי ההפגנות הגדולות של התומכים בהכרזה על עצמאות קטלוניה נאספו היום המונים במרכז ברצלונה בקריאה שלא להתנתק מספרד. חברות גדולות כבר בורחות מקטלוניה, מפגינים: "לנו יש הרבה יותר מה להפסיד מאשר לספרד"

מאות אלפי בני אדם מפגינים בצהריים (יום א') במרכז ברצלונה נגד הניסיון של ממשלת קטלוניה להכריז על עצמאות החבל והיפרדותו מספרד. הפגנת הענק הזו, שלפי הערכות המשטרה נוכחים בה 350 אלף איש, נערכת אחרי הפגנות גדולות שערכו בשבועות האחרונים תומכי ההיפרדות בקטלוניה בכלל ובברצלונה בפרט. המפגינים טענו כי לא פחות מ-930 אלף איש הגיעו להפגנה. ynet העביר את ההפגנה בברצלונה בשידור חי.

 

 

דגלי ספרד לצד דגלי קטלוניה. מתנגדי העצמאות, היום (צילום: AP) (צילום: AP)
דגלי ספרד לצד דגלי קטלוניה. מתנגדי העצמאות, היום(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

רבים מהמשתתפים בהפגנה היום, שיצאה מכיכר מרכזית בעיר, הניפו את דגלי ספרד וקטלוניה. חלקם קראו "שלא יעבדו עליכם, קטלוניה היא ספרד". הם קראו לשלוח לכלא את נשיא קטלוניה, קרלס פוג'דמון.

 

ראש ממשלת ספרד, מריאנו ראחוי, שב והבטיח היום שממשלתו לא תאפשר לקטלוניה לפרוש מספרד. בריאיון לעיתון הספרדי הגדול "אל-פאיס" אמר ראחוי כי הוא ישקול לנקוט אמצעים שהחוק מתיר לו להשתמש בהם כדי לעצור בעד הבדלנים הפועלים בחבל. ראחוי אמר כי בין השאר הוא עשוי ליישם את סעיף 155 בחוקת ספרד המאפשר לממשלה המרכזית של ספרד לקחת לעצמה את סמכויות השליטה מממשלת אחד המחוזות בה אם הממשלה המקומית אינה ממלאה את המחויבויות שיש לה לפי החוקה. "המצב האידיאלי יהיה שלא אצטרך למצוא פתרונות דרסטיים, אבל כדי שזה יקרה מנהיגי קטלוניה יהיו חייבים להתיישר", אמר.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בשבת נערכו הפגנות גדולות במדריד, בברצלונה ובערים נוספות בדרישה מראחוי ומפודג'מון לנהל משא ומתן כדי למצוא פתרון למשבר הפוליטי, שהוא הקשה ביותר שידעה ספרד זה כמעט ארבעה עשורים. תנועות התומכות בשמירה על שלמות ספרד מקוות לצבור מומנטום בעזרת ההפגנה היום בברצלונה אחרי שחברות גדולות, בהן שני הבנקים הגדולים ביותר בקטלוניה, הודיעו כי הן מעבירות את המטות שלהן למקומות אחרים בספרד, מחוץ לחבל. חברות אחרות שוקלות צעד דומה משום שהן חוששות שימצאו את עצמן מחוץ לאיחוד האירופי והשוק המשותף שלו אם קטלוניה תהפוך למדינה עצמאית – שבניגוד לספרד לא תהיה חברה באיחוד האירופי בעתיד הקרוב.

 

"אני מקווה ששום דבר לא יקרה כי קטלוניה תפסיד הרבה יותר מספרד - חברות כבר עכשיו בורחות מכאן", אמר המפגינה יוליאנה פרטס, תושבת ברצלונה. "אני מקווה שזה יישאר כמו שזה היה עד עכשיו, 40 שנות שלום".

 

אף שכ-90% ממשתתפי משאל העם בשבוע שעבר הצביעו בעד היפרדות, בפועל תושבי קטלוניה חלוקים עמוקות בנוגע לשאלה אם להכריז על עצמאות. תוצאות המשאל נובעות מכך שלקלפיות הגיעו בעיקר תומכי ההכרזה על עצמאות. לפי הסקרים האחרונים כחצי מ-7.5 מיליון התושבים החיים בקטלוניה תומכים ביציאה לעצמאות וכחצי מתנגדים לה.


פורסם לראשונה 08/10/2017 13:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ברצלונה, היום בצהריים
צילום: AP
מומלצים