שתף קטע נבחר

כמו אוויר לנשימה: יוגה ערבה

לקראת האירוע השנתי "יוגה ערבה" שיתקיים בעוד שבועיים, קרן נתנזון ויץ הדרימה למקום כנראה הכי רגוע בישראל כדי לחוות את השקט שלפני הסערה, להתנסות בסדנה המותאמת באופן אישי, לפגוש פרצופים שונים - חלקם אף מוכרים לכולם ובעיקר למלא מצברים יחד עם המשפחה ולחזור שלווה מספיק כדי לשתף בחוויה

 

 

התקופה היפה ביותר לטייל במדבר, היא חודש נובמבר, מזג האוויר נעים ונוח, החום כבר לא מעיק והלילות עוד לא קרים מדי. כמדי שנה, זו הפעם השמינית במספר, ייערך אירוע "יוגה ערבה" בסוף השבוע הראשון של החודש (2-4.11) במרחבי הערבה, המתפרסים לאורך של עשרות קילומטרים ממושב עידן ועד אליפז בגבול הדרומי.

 

במשך שלושה ימים מתכנסים בישובים, בתי ההארחה, הצימרים, מתחמי הלינה הכפרית ומלונות הבוטיק באיזור למעלה מ-1,200 אנשים, ב-43 סדנאות עומק עם מורים מומחים מהארץ ואורחים מיוחדים מחו"ל, לתרגולי יוגה מכל הזרמים השונים.

ימי מדבר בצוקים (קרן נתנזון ויץ) (קרן נתנזון ויץ)
ימי מדבר בצוקים(קרן נתנזון ויץ)
מבט אל הנוף בחוות ערנדל (קרן נתנזון ויץ) (קרן נתנזון ויץ)
מבט אל הנוף בחוות ערנדל(קרן נתנזון ויץ)

בסיס הרעיון הוא בחירה של סדנה המתאימה באופן אישי, לשיטת היוגה המועדפת ודרגת היכולת, החל ממתחילים דרך מתקדמים ועד מורים, שמוזמנים לערוך השתלמות מורחבת.

 

עבורי תהיה זו הפעם השלישית בה אני לוקחת חלק בהרפתקאה הזו. לצערי, אני לא יוגיסטית - עניין של עצלנות נרכשת כנראה. נהנית פה ושם מהמתיחות של השרירים, הנשימות המרגיעות ותחושת החיבור הפנימית, אבל אצלנו בבית, דווקא בעלי הוא זה שקם אחת לשבוע ויוצא מהמיטה מוקדם, לתרגול ויניאסה של לפני העבודה האינטנסיבית.

 

אז מהו פרופיל של משתתף באירוע? רחב מאד. טווח הגילאים גדול וכולל צעירים עם מודעות רוחנית, רווקים ורווקות שגילו את האפקט החברתי שבתרגול, בעלי משפחות שלקחו פסק זמן ועד מבוגרים שהיוגה מספקת להם פעילות גופנית מחזקת, ללא סכנה. עבורי סוף השבוע הזה, הוא הזדמנות להתנסות וליהנות על הדרך מהנוף המדהים, שלפעמים אנחנו מחפשים תירוץ כדי להגיע אליו.

 

האירוח כולל מלבד ההדרכות, גם פנסיון מלא, עם ארוחות על טהרת המטבח הצמחוני - בוקר, צהריים וערב, עם הבטחה שגם קרניבורים לא נשארים רעבים, כשההיצע כולל קייטרינג מושקע ועשיר.

 

במהלך כל סוף השבוע מתרכזים באותה הסדנה, אין אפשרות לזגזג, מתוך הרצון לעבור תהליך שלם באותו הסשן ועם אותו המורה. גולת הכותרת, היא ללא ספק, האירוע המרכזי כשביום שישי, אוטובוסים אוספים את כל המשתתפים, אל עבר ערב איחוד, שנערך בשקיעה בפארק תמנע. על רקע עמודי שלמה, מתקיימים סעודת שבת חגיגית והופעה חיה. קשה להמחיש עוצמות של קבוצה גדולה של אנשים, נעים ביחד, כשהטבע מקיף בכל עוצמתו.

אירוע הסיום השנתי בפארק תמנע מ-2016 (קרן נתנזון ויץ) (קרן נתנזון ויץ)
אירוע הסיום השנתי בפארק תמנע מ-2016(קרן נתנזון ויץ)

תרגול יוגה על רקע עמודי שלמה (קרן נתנזון ויץ) (קרן נתנזון ויץ)
תרגול יוגה על רקע עמודי שלמה(קרן נתנזון ויץ)
 

סופ"ש יוגה ערבה מתארח אצל שתי המועצות המקומיות: מועצה אזורית ערבה תיכונה ומועצה אזורית חבל אילות, המשתפות פעולה בהפקת האירוע, בתמיכת משרד התיירות והמשרד לשיתוף פעולה אזורי.

 

מלבד החיבור לגוף ולנפש, זו כאמור הזדמנות לגלות פינות חמד ייחודיות, שבעבר היו רק תחנת מעבר בדרך לאילת. המדבר, חווה בשנים האחרונות פריחה תיירותית, אבל דווקא הערבה מצליחה לשמור על אופייה הלא ממוסחר, אפילו בתולי.

 

גם בבחירת מקום הלינה אפשר לכוון לערכים שמאמינים בהם ושרוצים לחוות אותם במהלך החופשה. כך למשל חוות ערנדל, הממוקמת על ראש גבעה בסמוך לקיבוץ יהל, בנויה כך שכל בקתות החופש במלון הבוטיק, מתכתבות עם קווי המתאר של הנוף ואינן פוגעות בו. בכל חדר ישנם פריטי אספנות ועבודת יד של ריצוף ופסיפס, גם בבריכות המים הצמודות אליו.

נוף מרהיב מחוות ערנדל (קרן נתנזון ויץ)
נוף מרהיב מחוות ערנדל(קרן נתנזון ויץ)

ב"אי שם", מתחם צימרים במושב צופר, תגלו בקתות עץ מרווחות ומושקעות, הסובבות בריכה מטופחת ועשרות עצי תמר גדושים בפירות. בקיבוץ לוטן הדגש הוא על בנייה אקולוגית, מחומרים טבעיים. יש במקום בית תה סולארי, שמציע למבקרים ארוחות טריות המבוססות על התוצרת האורגנית הגדלה בגינה הסמוכה, לצד שלל סדנאות של גידול ויצירה.

 

ב"ימי מדבר" הסמוך לצוקים, גם כן מקפידים על הפן הסביבתי, עם בקתות מבודדות, עשויות בוץ, שירותים מבוססי קומפוסט ושבילים שלוקחים אל עבר האופק. 

מדריך היוגה אודי סהר, על רקע מתחם "אי שם" (קרן נתנזון ויץ)
מדריך היוגה אודי סהר, על רקע מתחם "אי שם"(קרן נתנזון ויץ)

בין המקומות המומלצים לביקור: סדנאות האמנים הממוקמים ביישוב צוקים והן פתוחות במהלך סוף השבוע. שם תוכלו למצוא בתיאום מראש: פעמוני רוח עשויים מאבנים של הפסל תושאן כהן, סבונים טבעיים, סטודיו של פיות אנתרופוסופיות אותן מכינה האמנית אילנית יעקב ברונשטיין, תכשיטים, ציור, מנדלות שאת תהליך הכנתן ניתן לראות בלייב ועוד.

 

בית האמנויות בפתח קיבוץ נאות סמדר מצדיק ביקור במבנה צבעוני דמוי מקדש, הבנוי בטכנולוגיה ידידותית לסביבה ומשכן תחת גגו מתחמים של צורפות, קרמיקה, עץ, משי, מוסיקה וכדומה. סמוך למושב צופר נמצאת חוות האנטילופות, המציעה תצפית על חיות בר בסביבתן הטבעית כמו אנטילופות, איילים, כבשים, חמור בר וזברות בשטח הפתוח.

חוות האנטילופות סמוך למושב צופר (קרן נתנזון ויץ) (קרן נתנזון ויץ)
חוות האנטילופות סמוך למושב צופר(קרן נתנזון ויץ)

אז למה יוגה ערבה? כמו שהבנתם, תלוי את מי שואלים. סיבות טובות יש לכולם. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרן נתנזון ויץ
כל מה שאתם צריכים לדעת על "יוגה ערבה" 2017
קרן נתנזון ויץ
מומלצים