שתף קטע נבחר

תוך ארבע שעות: 54 כלבים מצאו בתים אוהבים

עשרות כלבים הגיעו בסיוע מתנדבי עמותות למען בעלי חיים מכל רחבי הארץ אל אירוע האימוץ השנתי של עמותת "המלאכים של רקסי" שהתקיים זו השנה השביעית במתחם קניון "דרורים" באזור השרון ומשך אליו משפחות רבות. תוך ארבע שעות אומצו 54 כלבים לבתים אוהבים

 
חודשיים לפני סוכות, החמ"ל בביתה של שרון חלבי מעמותת "המלאכים של רקסי" מתחיל לפעול בקצב מהיר. יום האימוץ השנתי שמתקיים מזה כעשור בחג הסוכות, אמור להיות השנה עמוס במבקרים על שתיים וארבע.
 
בשבע השנים האחרונות העמותה מקיימת את אירוע האימוץ במתחם קניון "דרורים" באזור השרון. "הכלבים מגיעים מכל מקום אפשרי. גם כלבים של עמותות שמחזיקות אותם בפנסיונים ובתי אומנה, וגם כלבים שחולצו מהסגרים", היא מסבירה.
 
 (צילום: ארז ארליכמן) (צילום: ארז ארליכמן)
(צילום: ארז ארליכמן)
 
ההכנות לאירוע מורכבות, החל מתיאום לוגיסטי עם העמותות לדאגה לבריאות הכלבים והסעתם למתחם ועד לתיאום עם הנהלת הקניון באספקת ציוד להקמת המתחם ואבטחה. בליץ של פרסום בפייסבוק ובכלי התקשורת השונים גרם למשפחות רבות להגיע ולבחור מבין כמאה כלבים, גורים, כלבים צעירים וגם כלבים מבוגרים, את הכלב המיוחד שלהם.
 

רק בשביל לקבל ליטוף

מספר דקות אחרי השעה ארבע, המתחם המגודר מתמלא בכלבים נרגשים ולצידם מתנדבים מעמותות למען בעלי חיים שהגיעו מערד ועד נהריה כדי להשתתף ביום האימוץ החגיגי.

 

"אנשים מגיעים במיוחד כדי לאמץ כלב ואני מופתעת כל שנה מחדש מהמרחק שהם מוכנים לעשות. אנשים הגיעו מרחובות, רמת הגולן, אריאל ויבנה", היא אומרת בחיוך. "החופש נותן להם זמן טוב להתאקלם עם הכלב בבית או בדירה".

 

 (צילום: ארז ארליכמן) (צילום: ארז ארליכמן)
(צילום: ארז ארליכמן)

 

אימוץ כלב בסביבה המונית ורועשת אינו פשוט למשפחות, למתנדבי העמותות ולכלבים עצמם. "המצב הוא די מלחיץ לכולם, אבל המתנדבים רגילים לסינונים של מאמצים ובדיקה מדוקדקת למי הם מוסרים את הכלב, הם מצליחים למצוא את המשפחה הראויה שיכולה להתמודד עם גידול הכלב", היא מפרטת.

 

לדבריה, "הכלבים נמצאים בסטרס כי יש עומס של כלבים ואנשים, ובמיוחד ילדים שלא תמיד מצליחים להבין מה הכלב רוצה לומר ורק רוצים ללטף אותו", אומרת שרון. "המתנדבים משרים רוגע על הכלבים ומפקחים עליהם כל הזמן. כמובן שיש פעמים שכלבים רבים בינם לבין עצמם, אך יחסית לכמות האנשים והכלבים, האירוע עובר מצויין".

 

שרון מציינת כי ישנם אנשים שלא יסתדרו עם הכלב או שהכלב עשוי להתנהג באופן אחר בבית לאחר האימוץ. "זה דבר טבעי באימוץ כלב בכלבייה או ביום אימוץ. יש החזרות של כלבים, אבל הן מעטות", היא מוסיפה.  

 

 (צילום: ארז ארליכמן) (צילום: ארז ארליכמן)
(צילום: ארז ארליכמן)

 

באירוע עצמו לקחו חלק עמותות "ערד לחי", "נהריה אוהבת חיות", "חבר לי", "הרצליה אוהבת חיות", "חברים לחיים", "תנו לחיות לחיות", "חבר למען הכלבים והחתולים", "אדופט – בית מחסה לכלבים" וגם פעילים עצמאיים שמצילים כלבים בכוחות עצמם, כדוגמת פעילות " Dogs R Us" וזיו רוזנבליט, פעיל לחילוץ כלבים מהסגר יסעור.

 

כדי לסייע בקליטת הכלב בהצלחה בביתו החדש, נרתמו הווטרינר ד"ר גיל הדר ונגה רונן יחד עם צוות "אנימה" לאילוף כלבים בשיטה חיובית, להסביר למאמצים מה דרוש כדי לטפל בכלב. בנוסף, כל מאמץ קיבל במתנה של שק מזון "אקאנה" שנתרם ע"י חברת "ביופט" ומוצרים לחיות מחמד מתנת רשת "דוגוויל".

 

"היה חשוב לנו לאמץ": צ'ארלי מקבל הזדמנות נוספת

"צ'ארלי הגיע אלינו כשהיה בן עשרה חודשים עם חרדת נטישה. הוא נובח ובוכה בלי הפסקה, לאחר שהבעלים שלו עברו לדירה חדשה והחליטו שלא להמשיך לגדל את הכלב כדי שלא יעשה נזקים לדירה", מספרת סתיו ניב, מנהלת עמותת "אדופט - בית מחסה לכלבים" שמצילה כלבים מהסגרים. "הוא לא היה מחוסן ומסורס. לאחר שטופל אצלנו במשך שלושה שבועות הוא מצא בית מאמץ והוחזר אחרי יום. כעת אנחנו מקווים שימצא בית לנצח".

 

 (צילום: שיר חסין, "אדופט" - בית מחסה לכלבים) (צילום: שיר חסין,
(צילום: שיר חסין, "אדופט" - בית מחסה לכלבים)

 

משפחת אהרוני מתקרבת עם ילדיהם אל צ'ארלי והמפגש הופך לחגיגת ליטופים. "הבת שלנו בת החמש מבקשת כלב כבר מגיל שלוש. לקח לנו שנתיים לעשות התאמה עם עצמנו בתור הורים. בגיל חמש אני לא מצפה שהיא תוציא אותו לטיול בבוקר", אומר ל-ynet מאור אהרוני, המתגורר עם משפחתו בישוב צופים בשומרון.

 

לדבריו, נוצר קשר מיידי עם הכלב כשהגיעו אל מתחם האימוץ. "צ'ארלי היה בכניסה, קטן ומפוחד. ישר נתפסנו עליו. יש לנו עבודה איתו כי הוא סובל מחרדת נטישה. הוא צריך גם להתרגל לבית חדש ולכך שאנשים נכנסים ויוצאים. היה חשוב לנו לאמץ. יש הרבה אופציות בחוץ, כמו כלבים גזעיים ויש הרבה כלבים מסכנים שחבל עליהם".

 

 (צילום: "אדופט" - בית מחסה לכלבים) (צילום:
(צילום: "אדופט" - בית מחסה לכלבים)

 

פעילות עמותת "אדופט" יכולות להיות מרוצות עד לשמיים. "באנו ליום האימוץ עם 12 כלבים וחזרנו עם שבעה", מציינת סתיו בסיפוק.

 

הגיעו עם 20 כלבים שחולצו מהסגר ו-18 אומצו

גם בארגון "Dogs R Us" נדהמו לגלות את היענות הציבור לאימוץ הכלבים. "הגענו עם 20 כלבים ושבנו עם שני כלבים בחזרה", מספרת ל-ynet ליאור ינדל, פעילה עצמאית למען כלבים.

 

"טיטו בן שבעה חודשים חולץ מהסגר באר שבע לפני כשבועיים. הוא נמצא משוטט ברחוב והגיע להסגר. כל שבועיים שלושה אנחנו מחלצים משם כמות של כלבים, שעקב הצפיפות הגבוהה, בכל פעם שמגיעים לרף גבוה, מבקשים מאיתנו לקלוט כלבים כדי שלא יצטרכו להרדים אף אחד", היא מפרטת.

 

לדבריה, "עד כה הוצאנו 25 כלבים על חשבוננו. בהסגר באר שבע עוזרים לנו רבות בעזרת חיסונים, תילועים ודואגים לרווחה של הכלבים", היא מסבירה. "מהרגע שכלב מוצא מההסגר, הוא נמצא בחסות שלנו ושוהה בפנסיון שעולה כסף בכל יום", היא חלק מהכלבים שאנחנו מחלצים לא ברי אימוץ עקב מצב רפואי או צורך באילוף ומדובר לעיתים בהליך ארוך עד שהם כשירים למסירה למאמצים".

 

טיטו (צילום: DOGS R US) (צילום: dogs 4 us) (צילום: dogs 4 us)
טיטו (צילום: DOGS R US)

 

מסתבר כי טיטו הוחזר על ידי משפחה שאימצה אותו כשעתיים לפני תחילת יום האימוץ, לאחר שלא הסתדר עם כלבה נוספת בביתו הקודם. "זה היה שידוך שנועד לקרות עם המשפחה החדשה שלו", היא אומרת. "אם אתה יודע לקרוא אנשים ולהסתכל להם בעיניים, אפשר לקלוט מהר מאוד מה יהיה העתיד של הכלב ואני מחפשת אנשים שידאגו לכלב שלהם עד כמה שהם יכולים".

 

רותם ורותם שiשן, זוג צעיר המתגורר בנתניה הגיע לקחת חלק באירוע האימוץ בתקווה למצוא אהבה עם זנב.

 

"המון זמן רצינו לאמץ כלב. אחרי שהתחתנו, עברנו לבית עם חצר גדולה והרגשנו שיש מקום לעוד חבר נוסף למשפחה הקטנה והצעירה שלנו", אומרת רותם ל-ynet. "בנוסף, אנחנו חושבים כבר על העתיד ומאוד רוצים שהילדים שלנו בעזרת השם, יגדלו עם כלב מתוק בבית".

 

"העדיפות הייתה לכלב שאין לו בית כדי שנוכל להעניק אהבה לאחד שאין לו ואימצנו את טיטו. מהרגע הראשון שראינו אותו היה לנו את הקליק והרגשנו שהוא יתאים לנו בדיוק למשפחה", היא מוסיפה. לדבריה, טיטו מתאקלם בהצלחה בביתו החדש. "נתנו לו לחקור את הבית והסביבה. לאחר כמה שעות כבר היה נראה שהוא מתחבר לסביבה וכמובן אלינו. הוא מאוד רגוע בבית ומבין שמשחקים נשארים לטיולים ולחצר. הוא חכם מאוד ומקשיב לנו. מרגישים שהוא גם התאהב בנו בחזרה".

 

צ'אי מצאה אהבה בחדרה

בעמותת "חבר לי" הגיעו עם שלושה כלבים מאזור המרכז ושניים מהם אומצו. אחת הכלבות בחבורה היא צ'אי, כלבה צעירה. "צ'אי המתוקה הגיעה אלינו לעמותה לפני קצת פחות מחודש, הישר אחרי המלטה. לצערנו לא קיבלנו את הגורים ולא מצאנו אותם", מסבירה נטלי פוקס, אחראית על האימוצים בעמותה. "היא הייתה מבוהלת, עייפה מהמעבר והטראומה. אנחנו לא יודעים מה עבר עליה כשהיא הגיעה אלינו, רק יכולים לנחש".

 

צ'אי בעמותת "חבר לי" (צילום: נטלי פוקס, חבר לי) (צילום: נטלי פוקס, חבר לי)
צ'אי בעמותת "חבר לי"(צילום: נטלי פוקס, חבר לי)

 

יומיים שלושה לאחר שהגיעה לעמותה התגלתה בפני המתנדבים כלבה מתלטפת במיוחד. "היא נפתחה אלינו לגמרי. כלבה אוהבת ומתפנקת, שרק רצתה מקום משלה ומשפחה שתתן לה הזדמנות לחיים חדשים ומשפחה מקסימה התאהבה בה ממבט ראשון".

 

משפחת רומנו נסעה מחדרה אל יום האימוץ לאחר שהמתינה מספר שבועות לקיום האירוע. "הבן שלי רותם בן 11 שנה, רוצה כלב ואוהב חיות מאוד. רוצה שיהיה כלב לטפל בו, לדאוג ולשחק איתו", אומרת איילת רומנו. "הוא הסביר לי על הדרך 'שאין מצב שחוזרים בלי כלב' ובחרנו את צ'אי כי היא נראתה לנו כלבה עם עיניים טובות, רגועה ונעימה".

 

 (צילום: נטלי פוקס, חבר לי) (צילום: נטלי פוקס, חבר לי)
(צילום: נטלי פוקס, חבר לי)

 

היא מציינת כי לבני המשפחה היה חשוב לאמץ כלב כדי לעזור לעמותות ולאפשר לכלב לזכות במשפחה אוהבת מאשר רכישה של גור חמוד באלפי שקלים. מספר ימים לאחר האימוץ, משפחת רומנו מגלה כי מדובר בהליך התאקלמות משותף לכל הצדדים. "היא באמת טובה ומתמסרת. חיכתה כל כך שיאהבו, ילטפו וישחקו איתה", מוסיפה איילת.

 

 (צילום: משפחת רומנו) (צילום: משפחת רומנו)
(צילום: משפחת רומנו)

 

"היא מתאקלמת נהדר ודי מצאה את מקומה בבית ובחצר. אוהבת מאוד שיוצאים איתה מהבית לטייל ואנחנו גם 'מתאקלמים' לדיירת החדשה. זה אתגר לא פשוט, אבל תחושת הסיפוק ממנה, שווה את זה", היא מסכמת ומדגישה כי היא ממליצה בחום לאמץ כלב עבור הילדים. "זה מפתח ומחזק את תחושת האחריות והנתינה שלהם לאחר".

 

בסיום הערב, שרון ובנה סופרים בהתרגשות את כל טפסי האימוץ שהוגשו בעמדת הרישום. "54 כלבים!", הם מבשרים בתנועת ניצחון ונותנים את האות לחגיגות של הנוכחים במקום, בזמן שהכלבים הנותרים מתחילים את הדרך חזרה עם הפעילים אל בתי האומנה והפנסיונים, בתקווה כי ימצאו בתים בעתיד הקרוב. "אני מאחלת לכל הכלבים בישראל למצוא בית אוהב ומעולה", מסכמת שרון חלבי את האירוע. "זה כמו חודש עבודה, שבסופו קיבלתי 54 מיליון שקל כמשכורת".

 


פורסם לראשונה 15/10/2017 23:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: "אדופט" - בית מחסה לכלבים
משפחת אהרוני עם הכלב צ'ארלי
צילום: "אדופט" - בית מחסה לכלבים
מומלצים