שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: קלופס בשר בקלי קלות

קלופס, מיטלוף או כיכר בשר - לא משנה איך תכנו אותה, המנה הזאת קלה להכנה וטעימה: מתכון מהיר שתוכלו להכין בבית לכבוד שבת

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בצרפת קוראים לו פטה בשר, האנגלים מכנים אותו Meatloaf (שבעברית זוהי כיכר בשר) ובמטבח הפולני של סבתא שלי קראו לו קלופס. איך שלא תכנו אותו, ובניגוד למראהו המושקע, זהו מאכל קל ביותר להכנה הזוכה לקונצנזוס קולינרי רחב. ואין כמוהו מתאים לימים שבהם מזג האוויר עדיין לא סגור על עצמו, כי הוא פותח שתי אופציות להגשה - חם או קר.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

כמו כל מאכל המבוסס על בשר טחון, גם הכיכר הזאת מתחבבת מיד על ילדים וזה לא פלא: אם תציצו ברשימת המרכיבים תגלו שהיא בעצם המבורגר, כשהלחמנייה, הקטשופ והחרדל כבר בפנים! סבתא שלי נהגה לטמון בקלופס שלה ביצים קשות, כך שבכל פרוסה התגלתה טבעת של חלבון עוטפת מטבע של חלמון. אני מוותרת על הביצים, ולפעמים גם משנה את התיבול ל"בוגר" יותר וכוללת בו שפע של עשבי תיבול פרובנסליים (מיורן, רוזמרין, טימין ועוד) או מסיטה אותו מזרחה עם תבלינים אקזוטיים (תערובות כמו גראם מסאלה או בהרט, אניס, ג'ינג'ר ולמון גראס), או מוסיפה לו פאנץ' חריף (מאוד!) עם פלפלים חריפים וטבסקו.

 

המרכיב העיקרי - הבשר הטחון, גם הוא משתנה אצלי לעתים קרובות ונע בין בשר בקר או עגל לתערובות הכוללות גם בשר כבש, עוף או הודו טחון. כל תערובת מביאה עמה שינוי בטעמים ובמרקם, אבל בסך הכול - מייצרת אותה כיכר שכולם אוהבים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

התערובת שאפיתי באחד מימי הסתיו האלה הולידה, אחרי חמש דקות עבודה ופחות משעה בתנור - מנה עיקרית נהדרת. את השאריות אכלנו למחרת, כפרוסות קרות על לחם. בתיאבון!

 

כיכר בשר טחון (קלופס)

אפשר להגיש חם או קר, כמנה ראשונה או למנה עיקרית. אם מגישים חם, אפשר לצרף רוטב בשר או רוטב עגבניות. אם מגישים קר, אפשר להוסיף מיונז, חרדל, חזרת לבנה או הריסה.

 

המצרכים (לתבנית כיכר באורך 28 ס"מ):

100 גר' פירורי לחם

500 גר' בשר בקר טחון

250 גר' בשר עוף טחון

1 בצל מרוסק

2 שיני שום כתושות

3 ביצים

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1 כף חרדל

1 כף קטשופ

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים היטב את תבנית האפייה, ומפזרים בה כף מפירורי הלחם.
  2. מערבבים את שני סוגי הבשר, ולשים בידיים עם 3/4 מכמות פירורי הלחם ועם כל יתר החומרים לתערובת אחידה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מעבירים לתבנית, מהדקים היטב ומפזרים מעל את פירורי הלחם שנותרו.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-45 דקות. מוציאים מהתנור, ומשהים כ-10 דקות לפני שפורסים לפרוסות.

כמה הערות:

  • במקום לאפות בתבנית רבועה, אפשר לעצב את תערובת הבשר לכיכר ולהניח על תבנית שטוחה. אופים כנ"ל.
  • אם רוצים למלא בביצים, מניחים בתבנית מחצית מהתערובת, מניחים לאורכה 3 ביצים קשות ומכסים בתערובת שנותרה. אופים כנ"ל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
כך תכינו קלופס
צילום: ירון ברנר
מומלצים