שתף קטע נבחר

ילד טוב טירה / "המגזר הספורטיבי"

מאמון קשוע הגיע לכדורגל לגמרי במקרה, אבל מה שהחל כקוריוז הפך לתקווה הגדולה שלו ושל משפחתו. בינתיים שחקן הפועל חיפה משתדל לעזור לאביו בשיפוצים. וגם: החלוץ שמנסה את מזלו בליגה נמוכה בספרד וארגון ההיאבקות שעשה היסטוריה. מדור חדש על ספורט במגזר הערבי

לפני קצת יותר מעשר שנים חיפשו בקבוצת הילדים של טירה שבמשולש ילד מקומי שיוכל להחליף במהירות שחקן שנפצע. "אנחנו צריכים מישהו להשלים את הסגל. בוא תעלה למגרש ותעשה מה שאתה יכול", נקרא אז הילד האלמוני, מאמון קשוע בן השמונה. אחד מאנשי הקבוצה ניצל את העובדה שהוא קרוב משפחה של הילד, בו נתקל במקרה סמוך למגרש האימונים, והפנה לעברו את ההצעה.

 

את קשוע ענף הכדורגל לא עניין בכלל באותו זמן, וכשרוב חבריו היו בועטים בכדור בהפסקות בבית הספר הוא היה מוצא לעצמו עיסוקים אחרים. למרות זאת הוא החליט להיענות בספונטניות לבקשה. קשוע מיהר להשיג נעלי התעמלות מתאימות ולמרות העובדה שהיה קטן משאר השחקנים הוא הצליח להפתיע ובגדול את כולם, כשכבש באותו משחק אימון חמישה שערים. השאר כבר היסטוריה.

 

מאמון קשוע. הפתיע את הכולם מתחילת הדרך (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
מאמון קשוע. הפתיע את הכולם מתחילת הדרך(צילום: פרטי)

בהתחלה הוא בכלל לא אהב כדורגל. קשוע בילדותו (צילום: מתוך אלבום משפחתי) (צילום: מתוך אלבום משפחתי)
בהתחלה הוא בכלל לא אהב כדורגל. קשוע בילדותו(צילום: מתוך אלבום משפחתי)

הקריאה שהייתה אמורה להיות חד-פעמית הפכה לקבועה. קשוע צורף לקבוצה והפך לשחקן הצעיר והמוביל בשורותיה. אותה בקשה, למעשה, גם שינתה את חייו: "דברים מתגלגלים בלי שנבין בכלל. דוד שלו רק ביקש ממנו טובה בזמן שמאמון בכלל לא אהב את כדורגל ולא שיחק בחיים, אבל לא היה לו מה לעשות באותו זמן והוא בא רק כי ביקשו ממנו. כולם היו בהלם והוא עצמו נדלק על הרעיון ואפילו התאהב בו", נזכר השבוע בן משפחה של החלוץ בהתרגשות ובעיקר בגאווה, בדומה לשאר תושבי טירה שגאים בחלוץ על כך שהוא הנציג הראשון שלהם שמשחק היום בהפועל חיפה, מוליכת ליגת העל.

 

קשוע (19) הוא הילד הקטן בבית. הוא נולד בטירה להורים ווגיה וטהאני, להם שלושה בנים נוספים. משפחתו נחשבה לקשת יום וחיה בבית קטן וצנוע. אחד מהאחים היטיב לתאר: "המצב היה קשה תמיד וגם היום הוא לא קל. היו תקופות שחיינו מהיד לפה". האב, ווגיה, הוא שיפוצניק במקצועו, והאם טהאני עקרת בית.

 

קשוע הילד. הבקיע חמישייה במשחק האימון הראשון שלו (צילום: מתוך אלבום משפחתי) (צילום: מתוך אלבום משפחתי)
קשוע הילד. הבקיע חמישייה במשחק האימון הראשון שלו(צילום: מתוך אלבום משפחתי)
 

 

"להורים שלנו לא היה זמן לעזור לו, אבל למזלו שני האחים הגדולים שלו תמכו בו מאוד", נזכר אחד האחים, "כשהוא שיחק בקבוצות הילדים והנערים בפתח תקווה ואחרי זה בהפועל תל אביב הם היו עוזבים את העבודה מוקדם, מוותרים על זמנם החופשי ואפילו על אוכל כדי ללוות אותו לאימונים ולמשחקים, הכל אך ורק כדי שיצליח".

 

במשפחת קשוע מאמינים שהקריירה של הבן הצעיר "תציל" בסופו של דבר את המצב הכלכלי בבית, שם גם מספרים שבכל הזדמנות שיש לו הוא נוסע היישר מהקריות (הפועל חיפה מממנת לו דירה) לבית הוריו שבטירה כדי "לתת יד לאבא בשיפוצים ולסייע במה שניתן". אם לא די בכך, לאחרונה מאמון גם נאלץ לסייע רבות לאימו הסובלת מבעיה רפואית קשה ברגלה ועברה ניתוח שמשבית אותה מפעילות.

 

בני המשפחה. "כשהפועל חיפה החליטה לצרף אותו התרגשנו עד דמעות" (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
בני המשפחה. "כשהפועל חיפה החליטה לצרף אותו התרגשנו עד דמעות"(צילום: פרטי)

 

מעבר לכל אלה מעביר קשוע מחצית משכרו הלא גבוה יחסית (מוערך בפחות מ-10,000 שקלים בחודש) לטובת פרנסת הבית. החלום שלו, כך מספרים בסביבתו, הוא לקנות לאבא שלו קודם כל מכונית ואחר כך בית. "כשהפועל חיפה החליטה לצרף אותו היינו נרגשים עד דמעות. הבנו עוד לפני כן מאנשי כדורגל שיש לו כישרון וקיבלנו את ההוכחה לזה. גם הזימון שלו לנבחרת האולימפית הוכיח את זה. מעבר לכישרון שלו, הוא ילד טוב שרק רוצה לעזור למשפחתו ואנחנו מאוד גאים בו", סיכם האב, ווגיה.

 

להפועל חיפה, בה הוא חתום לשלוש עונות, הגיע מאמון קשוע בקיץ לאחר ששיחק באקדמיה של אספניול. גם בתחילת דרכו בחיפה, בדומה לקבוצת הילדים בטירה הוא הפתיע מיד במשחק אימון מול הפועל עכו וכבש בו את שער הניצחון. במועדון בטוחים שהוא יגיע רחוק ויהפוך לדבר הבא בכדורגל הישראלי. "מדובר בשחקן מוכשר ביותר עם יכולות נדירות. לא ייקח הרבה זמן עד שיהפוך ללהיט החם של הליגה", אמרו בצוות המקצועי.

 

בקבוצה בטוחים: "הוא יהפוך ללהיט החם של הליגה". קשוע (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
בקבוצה בטוחים: "הוא יהפוך ללהיט החם של הליגה". קשוע(צילום: פרטי)

 

הבעלים יואב כץ מוסיף: "הוא טיפוס סגור וצנוע שלא משתף יותר מדי. ביסודו הוא ילד טוב מאוד עם אישיות משלו שמוכן לעבוד קשה מאוד בשביל להצליח. אצלו המשמעות והמטרות הן מעבר לאלה של רוב השחקנים, כי יש לו הרבה על הכתפיים מחוץ לכדורגל. אין ספק שהוא יגיע רחוק ויגשים את החלומות שלו".

 

מבני לוד לליגה הספרדית

מוסטפא שיח יוסף (21), חלוצה לשעבר של בני לוד, לא פתח את העונה באף קבוצה בישראל למרות ההצעות שקיבל מקבוצות בליגה הלאומית והעדיף במקום זאת לנסות את מזלו בספרד. שיח יוסף, במקור מטייבה, נמצא בימים אלה במדריד - שם הוא צפוי לחתום על חוזה בקבוצת טרס קנטוס המקומית מהליגה השלישית, בשורותיה הוא נבחן לאחרונה.

 

מוסטפא שיח יוסף. חולם להגיע לליגה הראשונה בספרד (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
מוסטפא שיח יוסף. חולם להגיע לליגה הראשונה בספרד(צילום: פרטי)

 

"המטרה שלי היא לטפס למעלה ולהגיע לליגה הראשונה בספרד. אני יודע שהרבה יחשבו שאני מדבר שטויות, אבל אני מאמין שבסופו של דבר אגיע ליעד שהצבתי לעצמי", סיפר החלוץ ל-ynet ספורט. פה זה לא נגמר, כי שיח יוסף חולם במקביל גם להגיע לנבחרת הלאומית ומקווה שלמרות הקשיים זה עוד יקרה: "אינשאללה ויגיע היום הזה, אבל בנבחרת ישראל זה לא פשוט. ראינו מה קרה עם דיא סבע, שהבקיע הרבה שערים ולא זומן, ולעומתו אלירן עטר כן זומן. אני לא יודע מה הסיבה, אבל הייתי מצפה שיחליטו אחרת ויתנו כבוד גדול יותר לשחקני המגזר שמוכיחים כמה הם שווים".

 

דו-קיום במסגרת חלום ההיאבקות

בינואר 2018 יטוסו למרוקו מספר מתאבקים מישראל ויעשו היסטוריה יחד עם מתאבקים בינלאומיים מאירופה כשיופיעו במסגרת ה-AWO, ארגון ההיאבקות הנחשב לארגון ישראלי-ערבי או בשמו המלא All Wrestling Organization שעד כה - יש לומר - לא סחף אליו כמעט קהל. את הארגון הקים בשנת 2012 מהראן עבדול-חי (35), או כפי שהוא מגדיר זאת: "חלום שהפך למציאות תוך כדי תנועה".

 

להתאבק ביחד. מריאנו גולדמן, מהראן עבדול-חי ומוטי גוזלן (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
להתאבק ביחד. מריאנו גולדמן, מהראן עבדול-חי ומוטי גוזלן(צילום: פרטי)

 

מדובר במהלך היסטורי ומעניין שקרם עור וגידים לאורך זמן רב והצליח להתממש בזכות שיתוף פעולה של עבדול-חי עם מריאנו גולדמן, השייך גם הוא לארגון. השניים רוקמים לעצמם חברות וכבוד הדדיים ויחד עם שותף שלישי, מוטי גוזלן - הבעלים של הקאנטרי בנתניה, שם מתקיימים האימונים פעמיים בשבוע.

 

הם החליטו לקחת צעד אחד קדימה ובנו תוכנית עסקית שבמסגרתה פיתחו את ארגון ה-AWO גם מעבר לגבולות המדינה, והקימו את ה"AWO GLOBAL" שנבנה על בסיס הארגון הראשי וכולל לפי משנתם "כבוד הדדי בין בני אדם, דו-קיום ואהבה להיאבקות". את התוצאות הראשונות ניתן יהיה לראות במסע הקרוב למרוקו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים