שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כל אחד יכול: מתכון לעוגת סולת
    עוגה לשבת: ימי הסתיו מגבירים אצל רותי קינן את הגעגועים לעוגת סולת מבושמת במי ורדים ומעט תפוז. עכשיו היא מנדבת את המתכון, ומבטיחה שכל אחד יכול להכין אותה בבית ובקלות

     

    צילום: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    אולי בגלל הקונוטציה של הסולת לדייסה חמה ומתוקה, אולי בשל היותה רוויה בהדרים שעונתם מתחילה עכשיו, אולי בגלל שהגיעה לידי חבילה של סולת דורום איטלקית משובחת - העוגה הזאת היא בדיוק הדבר שהתחשק לי בימים הראשונים של הסתיו.

     

    למרות המראה הפשוט, שבהחלט מרמז גם על קלות ההכנה, העוגה הזאת היא בהחלט התגלמות השמנה והסלתה - הטוב והמובחר - שמככבים בין מרכיביה. אז הכנתי ואף אחד, במיוחד אני, לא יכול היה להפסיק ליישר את השוליים עד שהתבנית התרוקנה.

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    עוגות הסולת אופייניות למטבחי הים התיכון ובעיקר המזרח התיכון, והן מוגשות בדרך כלל כשהן רוויות בסירופ ומבושמות במי ורדים או פריחת הדרים, עם יותר מנגיעה של תפוז ולימון. אז כן, יש בהן הרבה סוכר, אויב העם והבריאות, כמו בכל עוגה מזרחית שאני מכירה, אבל הן מנחמות גם כשהן מגיעות במנות קטנות. ולכל המלעיזים הערה מראש: אם לא רוצים לצרוך סוכר - אל תאכלו עוגות. אבל אם אתם לא מוכנים לוותר על משהו מתוק אחרי הארוחה, עם הקפה או סתם כשמתחשק - לכו על זה.

     

    מה שנחמד בעוגות הסולת, לעומת אחיותיהן למדף המתוקים המזרחיים כמו הבקלאווה, הכנאפה והקדאיף - הוא קלות ההכנה וכמעט אפס אפשרויות לפספס. מערבבים את כל החומרים בקערה, יוצקים לתבנית ואופים. כשהעוגה בתנור, יש זמן לבשל את הסירופ וגם לצנן אותו מעט. אחרי שהעוגה עצמה מתקררת וסופגת לתוכה את הסירופ, אפשר לפרוס בקלות. נהוג להגיש ריבועים או מעוינים ממנה, אני מגישה לפעמים דווקא פרוסות דקות, כדי שכל אחד יוכל לבחור בדיוק את הכמות הרצויה לו.

     

    העוגה הזאת מתחברת בקלות לכל תוספת שתבחרו להגיש איתה: פירות טריים, קצפת או גלידה. בעיניי היא נפלאה גם בתוספת חתרנית של גבינה עם נגיעה של מליחות כמו צפתית או או בולגרית מעודנת, או בחברת מסקרפונה איטלקית.

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    עוגת סולת

    נסו להגיש עם קצפת לא ממותקת, מבושמת במי ורדים או בתמצית וניל. לתוספת ארומה הדרית נפלאה - אפשר לגרר על העוגה מעט קליפת לימון ירוק או ליים.

     

    המצרכים:

    1 כוס סולת

    1 כוס קמח

    1 כפית גדושה אבקת אפייה

    1/2 כפית מלח

    3/4 כוס סוכר

    מיץ וקליפה מגוררת מ-1 תפוז

    1/2 כוס שמן

    3 ביצים

    לסירופ - 

    3/4 כוס סוכר

    2/3 כוס מים

    1 כף מיץ לימון או כמה טיפות תמצית או מי ורדים - לא חובה

      

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית בגודל 20/25 ס"מ.
    2. מניחים את הסולת, הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר בקערה גדולה ומערבבים היטב. בקערה אחרת טורפים את מיץ התפוזים, הקליפה המגוררת, השמן והביצים. יוצקים את התערובת על תערובת הקמח, ומערבבים היטב.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מעבירים את הבלילה לתבנית, ומחליקים את פניה. אופים כ-40 דקות או עד שפני העוגה זהובים-חומים.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. כשהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים עם הסוכר ומבשלים 5 דקות. מסירים מהלהבה, ומוסיפים את מיץ הלימון או מי הוורדים. מצננים. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    5. מצננים וחותכים לריבועים או למעוינים.
       (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "כל אחד יכול: מתכון לעוגת סולת"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים