שתף קטע נבחר

עשו זאת בעצמכם: כך תייעלו את תהליך חיפוש העבודה

מחפשים עבודה אך אחת כזאת לא נראית באופק? התמודדות עם שלוש דאגות מרכזיות הפוגעות לכם בתהליך, יכולה להוות משוב מעולה - והזדמנות לשפר את התוצאות

בשיתוף AllJobs

 

תקופת חיפוש עבודה מלווה לרוב בדאגות שונות ומשונות לגבי סיכויי ההצלחה בתהליך, מול משוב אפסי מצד המעסיקים. חיפוש עבודה הוא תהליך בודד, שבו למעט תחושת הבטן שלכם וכמה פרמטרים כמו שיחות טלפון, ראיונות מהם יצאתם בתחושה לא טובה והעובדה שעוד לא מצאתם עבודה - אין לכם משוב אמיתי לגבי מידת ההצלחה שלכם בתהליך.

 

יחד עם זאת, בדיוק הדברים הללו עשויים להיות המשוב הטוב ביותר, שבזכותו תוכלו לשפר את מה שעשיתם עד כה. למעשה, זה בדיוק מה שאנחנו עושים כעובדים - מודדים את העבודה שלנו על פי הצלחה ובוחנים מה אפשר לשפר. שלוש הדאגות הבאות מלוות מחפשי עבודה רבים, אך למעשה - הן אלו שעשויות לעזור לכם להבין מה מעכב אתכם בתהליך.

 

עוד בערוץ הקריירה

 

 

עשו זאת בעצמכם וגלו "איך הולך לכם" בתהליך חיפוש העבודה (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
עשו זאת בעצמכם וגלו "איך הולך לכם" בתהליך חיפוש העבודה(צילום: shutterstock )

 

חזרו אליכם פעם אחת למרות ששלחתם עשר פעמים קורות חיים

ידוע כי על כל משרה ישנם המון מתמודדים, בייחוד בעידן האינטרנט. זה תלוי כמובן בתחום בו אתם מנסים למצוא עבודה, באזור הגיאוגרפי בו אתם מחפשים, במספר שנות הניסיון שלכם, ועוד. בנוסף, ידוע לנו גם שכמו בתחומים אחרים, גם בעולם העבודה ישנן תקופות חלשות יותר, כמו במהלך חגים וחופשים - ולכן זה די נורמלי שבמקרים מסוימים לא תקבלו הרבה פניות ממעסיקים.

 

מה אפשר לעשות? חוסר במשוב מצד המעסיקים עשוי לרמוז על כך שמשהו בקורות החיים או באופן שבו אתם שולחים אותם גורם לבעיה. לכן, בחנו: האם קורות החיים שלכם מקצועיים מספיק ? האם אתם עומדים בדרישות שציין המעסיק במשרה? והאם ניתן להבין בקלות מקורות החיים שלכם שאתם מתאימים לתפקיד?

 

אם אינכם בטוחים לגבי שלוש השאלות, תנו לאדם אחר לבחון זאת עבורכם. במידה והתשובות הן "לא", לפחות עליתם על הבעיה בה אפשר לטפל בכדי להתחיל ולקבל התייחסות ממעסיקים רלוונטיים.

 

היו לכם שני ראיונות עבודה לא מוצלחים

אחרי תקופה ממושכת בה עבדתם ולא ליטשתם את כישורי הראיון שלכם, יציאה לדרך חדשה עשויה להיות קשה בהתחלה. במקרים מסוימים, גם עזיבת העבודה הקודמת אפופה בתחושות שליליות ודברים שקרו שם עדיין לא "שקעו" לחלוטין - לפחות לא באופן בו תוכלו להציג אותם כהלכה, כאשר עדיין אינכם מבינים אותם לעומק בעצמכם. במקרים אחרים, אתם פשוט יוצאים בתחושה לא טובה, אין לכם מושג למה, וזה מדאיג.

  

מה אפשר לעשות? אם פניות ממעסיקים יש, אבל ראיונות העבודה אליהם הלכתם עד כה לא נשאו פרי - זו הזדמנות לחשוב על כישורי הראיון שלכם. כחלק מהתהליך הזה, אפשר לקרוא על מענה נכון לשאלות נפוצות שכנראה ישאלו אתכם, לפתח מודעות עצמית גבוהה ולקחת אחריות על החלק שלכם: בתפקידים שביצעתם ובהחלטות שקיבלתם במהלך הדרך.

 

אולי אתם עונים יפה לשאלות, אך לא משדרים מספיק מוטיבציה? אולי אתם עושים טעויות אחרות במהלך הראיון? מה שזה לא יהיה, כשלוקחים את הנושא ברצינות, אפשר להשתפר ולהתחזק.

  

אתם מתקבלים לעבודות שאתם לא באמת רוצים

לעתים במהלך חיפוש עבודה ארוך וממושך, קורה שמגיעים למצב בו שולחים קורות חיים בשיטת "לירות לכל הכיוונים". מעבר לבעיה של מעסיקים שאינם חוזרים אליכם מפאת חוסר התאמה (שמחזירה אותנו לסעיף הראשון), העבודה שלה לא ציפיתם היא זו שבאמת חזרו אליכם עבורה.

 

זו בעיה בפני עצמה, משום שאתם עלולים לחשוב שזה כל מה שמחכה לכם שם בחוץ, בעוד שזה רק הגיוני שאם שלחתם לתחום בו קל לכם יותר להתקבל, יחזרו אליכם מהר יותר. הבעיה מתחילה בקורות החיים, ועשוייה להמשיך אם תתקדמו בתהליך מול המעסיק ובסופו של דבר תחליטו לבטל.

 

מה אפשר לעשות? מאוד חשוב לנסות לא להגיע למצב של ייאוש. מתחילת התהליך כדאי לבחון את קורות החיים היטב, להחליט עם עצמכם אילו משרות רלוונטיות עבורכם, ולא פחות חשוב - מהם הקווים האדומים שאותם לא תרצו לחצות - למשל, משרה רחוקה מדי, שכר נמוך מדי או תפקיד שלא מעניין אתכם ומהווה פשרה.

 

Personality

ברור שבמקרים בהם אין עבודה, עדיף לקחת את מה שיש ובהמשך הדרך לחפש משהו מתאים יותר. כמו כן, אם אין לכם את הניסיון הדרוש ואתם מעוניינים בדריסת רגל בתחום כלשהו, לפעמים משרה זמנית או משרה שלא תואמת את השאיפות שלכם עשויה לטמון בחובה יתרונות אחרים עבורכם, וככזו - שווה שינוי בגישה כלפיה.

 

לסיכום, כנראה שאף מעסיק לא יגלה לכם "איך הולך" בתהליך חיפוש העבודה שלכם ולכן עליכם לעשות זאת בעצמכם. יתכן שבחינה מעמיקה של הדברים שאינם עובדים תעזור לכם לתקן אותם - ואיתם את התהליך כולו.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים