שתף קטע נבחר

הניתוח הפשוט להוצאת החרוז מהאוזן הסתיים בחירשות

ילד כבן 7 עבר בבית החולים סורוקה ניתוח זעיר להוצאת חרוז שהיה תקוע באוזנו כארבעה חודשים. בתביעה שהגישו הוריו הם טוענים כי הניתוח הפשוט גרם לאיבוד השמיעה באוזן

ניתוח פשוט להוצאת עצם זר מאוזנו של ילד כבן שבע הסתיים בנזק בלתי הפיך לשמיעה של הילד – כך נטען בתביעה שהגישו לאחרונה הוריו נגד בית החולים "סורוקה" בבאר שבע.

 

בחודש פברואר 2015 החל הילד לסבול מכאבים עזים באוזן ימין. בדיקה שעבר על ידי רופאת הילדים שלו גילתה נפיחות באפרכסת האוזן. לאחר כארבעה חודשים שבהם הכאב הלך והחמיר נבדק הילד על ידי רופא אף, אוזן גרון, שזיהה את העצם הזר באוזנו של הילד והפנה אותו לקבלת טיפול בבית החולים "סורוקה".

 

"בעקבות הפגיעה הילד נרתע מקשרים חברתיים". ביה"ח סורוקה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
"בעקבות הפגיעה הילד נרתע מקשרים חברתיים". ביה"ח סורוקה(צילום: הרצל יוסף)

 

רופאי בית החולים ניסו תחילה לשלוף את העצם הזר באמצעות פינצטה ושואב, אך ללא הצלחה והילד נזק לניתוח זעיר בהרדמה כללית. לטענת התובעים, במהלך הניתוח, שארך שמונה דקות בלבד, נפגעו חלקים אחרים באוזן. נקב גדול בעור התוף, כך מתואר בתביעה שהוגשה באמצעות עורכי הדין אייל בן ישי ושני קרוטר-צור, גרם לפגיעה במערכת שיווי המשקל של הילד ובשמיעתו. מומחה מטעם התובעים קבע כי ההליך גרם לילד לאבד את שמיעתו באוזן הפגועה לצמיתות. והעריך את שיעור נכותו של הילד ב-34 אחוזים.

 

"עד למקרה הילד, בן שבע בלבד, היה ילד פעיל וחברותי", מפרטים ההורים, "כיום בעקבות לקות השמיעה הקשה הוא נרתע מקשרים חברתיים. הפגיעה בשמיעה, המלווה באי יציבות ובטינטון, תשפיע ותגביל בצורה משמעותית את יכולתו לעבוד, מה שישליך על עתידו החברתי ועל פוטנציאל השתכרותו בעתיד".

 

בסך הכל דורשים ההורים פיצויים בסכום של 2.5 מיליון שקלים.

 

מבית החולים סורוקה נמסר בתגובה: "אנו למדים את כתב התביעה. נגיב כמקובל כחלק מההליך המשפטי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הגוף הזר היה תקוע ארבעה חודשים
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ליאור גולדנברג
עו"ד אייל בן ישי
צילום: ליאור גולדנברג
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים