שתף קטע נבחר

נעילה שלילית בוול סטריט; ג'נרל אלקטריק עלתה ב-2%, אפל איבדה 1.2%

נאסד"ק ודאו ג'ונס ירדו ב-0.6%; ג'נרל אלקטריק התאוששה מנפילה של 14% ביומיים; אפל ברצף הירידות הארוך זה 7 חודשים; טארגט נפלה ב-9.8% לאחר הדוחות; ג'ורג' סורוס מכר את החזקותיו בסנאפ, שאיבדה 0.9%

נעילה שלילית בוול סטריט. דאו ג'ונס ונאסד"ק איבדו 0.6%, S&P 500 השיל 0.5% מערכו.

 

ברקע למסחר

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד ב-0.7% ל-55.33 דולר לחבית, הרמה הנמוכה ביותר מאז 2 בנובמבר.

 

מחיר הזהב ירד ב-0.4% (5 דולרים) לרמה של 1,277 דולר לאונקיה.

 

אירופה ננעלה בירידות שערים: פרנקפורט ירדה ב-0.4%, פריז נחלשה ב-0.3% ולונדון ירדה ב-0.5%.

 

"אנו מצפים שהחוב יירד באופן אגרסיבי בעתיד הקרוב", כך אומר שר האוצר של איטליה פייר קרלו פאדון. לדבריו, המשק המקומי יהנה מצמיחה נומינלית גבוהה יותר בעתיד הקרוב. זאת, בשל הצעדים שיושמו על ידי ממשלתו לחזק את ענף הבנקאות השברירי.

 

מדד ניקיי ננעל בירידה של 1.6% וסגר יום שישי רצוף של ירידות, הרצף השלילי האחרון ביותר שנרשם במדד של טוקיו מאז מאי 2016. זאת לאחר שבחודש שעבר רשם ניקיי רצף שיא חיובי לש 16 ימי עליות.

 

מאקרו יפן: רבעון שביעי רצוף של התרחבות בכלכלת יפן, שיא של 16 שנה: התוצר היפני ברבעון השלישי עמד על 0.3%, ועל 1.4% במונחים שנתיים, בדומה לתחזיות.

 

 מגמה שלילית חזקה נרשמת הבוקר בשווקים של אסיה, בהמשך לירידות המתונות שנרשמו אמש בניו יורק (אסד"ק ירד ב-0.3%, S&P 500 - ב-0.2%, ודאו ג'ונס - ב-0.1%) ועל רקע הנסיגה החזקה במחירי הנפט. מדד ניקיי יורד ב-1.4%, שנגחאי והאנג סנג נחלשים ב-0.8% כ"א.

 

מניות מרכזיות

משרד המשפטים האמריקני פנה לתובעים כלליים של מדינות בארה"ב בניסיון לזכות בתמיכתם בניסיון למנוע מענקית התקשורת AT&T לקנות את חברת הבידור טיים וורנר תמורת 85.4 מיליארד דולר. כך לפי דיווחים.

 

טרם ברור לאילו מדינות פנה הממשל או האם איזו מהן הסכימה להצטרף לתביעה הנרקמת לעצירת העסקה, אשר פורסמה באוקטובר 2016. העסקה זוכה לביקורת כבר למעלה משנה ונמצאת באור הזרקורים הפוליטי לאחר הבטחתו של דונלד טראמפ במהלך מסע הבחירות שלו למנוע אותה, ובעקבות הביקורת המתמשכת שלו כנגד CNN שבבעלות טיים וורנר.

 

מניית סנאפ ירדה לאחר שקרן ההשקעות של ג'ורג' סורוס חשפה היום בדוח שהגישה לרשות ני"ע כי מכרה את כל מניותיה בסנאפ, בשווי 27.5 מיליון דולר; סנאפ, מפתחת אפליקציית סנאפצ'ט, פרסמה לפני כשבוע דוח מאכזב לרבעון השלישי - החברה רשמה הכנסות 207.9 מיליון דולר, לעומת תחזיות אנליסטים שצפו הכנסות של 235.5 מיליון דולר. עוד נחשף כי הקרן של סורוס רכשה מניות של חברת הכבלים קומקאסט(37.180.87%)בשווי 47.3 מיליון דולר.

 

יורוג'ן (URGN) פרסמה דו"חות לרבעון הרביעי של 2017, בו היא רשמה הכנסות של 7.8 מיליון דולר והפסד למנייה של 2 סנט, בהתאם לתחזיות המוקדמות. באופנהיימר מעריכים כי התרופה המובילה של החברה, ה-MitoGel, שמיועדת לטיפול בגידול בחלק העליון של שלפוחית השתן (UTUC), עשויה לשנות מהותית את דרך הטיפול במחלה. התרופה נמצאת בעיצומו של ניסוי Phase 3, שתוצאות ראשוניות ממנו צפויות ברבעון השני של 2018.

 

אנו מאמינים כי באופן יחסי, יורוג'ן צריכה לעבור רף נמוך בניסוי זה, בשל העובדה כי האלטרנטיבה היא ניתוח ולכן, שיעור הפוגה (Complete Response) של 20% עשוי להיות משמעותי ברמה הקלינית. כמו כן, הם מעריכים כי הסתברות ההצלחה של התרופה היא 65% וכי היא עשויה להגיע למכירות שנתיות של 525 מיליון דולר ב-2030.

 

הקמעונאית האמריקנית טארגט (TARGET) פרסמה את תוצאותיה הכספיות והציגה רווח רבעוני מותאם של 91 סנט למניה, 5 סנט מעל התחזיות. ההכנסות גם התעלו על התחזיות. המכירות בחנויות עלו ב-0.9% כאשר בשוק ציפו לעלייה מתונה יותר של 0.4%. בתוך כך, טארגט העלתה את התחזיות השנתיות שלה אך הורידה את התחזית לרבעון הבא, הרבעון הרביעי. מניית החברה מגיבה בירידה של 4% בטרום המסחר.

 

בואינג לא טומנת את ידה בצלחת: במסגרת הסלון האווירי בדובאי סגרה החברה עסקה גדולה, אף שלא במימדים של איירבוס (ראו עדכון מוקדם) - תמכור 175 מטוסי 737 תמורת 27 מיליארד דולר (עם אפציה להגדלת העסקה ל-225 מטוסים).

 

נסטלה (Nestle) מארגנת מחדש את חטיבת התזונה לתינוקות ומעבירה אותה משליטת חטיבת התזונה הגלובאלית לשליטת החטיבות האזוריות. השינוי ייכנס לתוקף ב-1 בינואר.

 

חברת התרופות אסטרהזנקה (AstraZeneca) הנסחרת בלונדון הודיעה על קבלת אישור FDA לטיפול באסטמה, לאחר תוצאות חיוביות של השלב השלישי בניסוי.

 

איי.די.או פרופרטיז הנסחרת בגרמניה (שבשליטת החברה הישראלית איי.די.או מקבוצת שיכון ובינוי), מפרסמת דוחות רבעון שלישי: ההכנסות מנכסים מושכרים עמדו על 27.2 מיליון אירו, לעומת 23.5 מיליון אירו ברבעון המקביל. ה-FFO הרבעוני עמד על 13.4 מיליון אירו, מול 11.6 מיליון אירו ברבעון המקביל. השווי ההוגן של נכסי החברה עמד על 2.87 מיליארד אירו, מול 2.34 מיליארד אירו ברבעון המקביל.

 

איירבוס זוכה בחוזה ענק: חברות לואו קוסט שבשליטת המשקיע ביל פרנק (Bill Franke) רוכשות 430 מטוסי איירבוס בשווי של כ-50 מיליארד דולר. מדובר באחת בעסקאות התעופה הגדולות אי פעם, והיא כמובן הופכת על פניה את התחרות בין בואינג לאיירבוס, לאחר שהראשונה הובילה בפער גדול עד כה במספר ההזמנות שרשמה השנה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים