שתף קטע נבחר

ועדת הכספים אישרה ההטבות ליישובי הצפון, חוץ מנהריה

בימים האחרונים אושרו הטבות מס נוספות ליישובי קו הגבול בצפון - חוץ מנהריה. בעירייה הבטיחו השבוע שלא לשתוק ולדרוש את צירוף העיר להטבה, אחרת יקימו מאבק ציבורי ואף ישביתו את העיר. "אנו יוצאים למאבק חסר פשרות עד אשר המדינה תשכיל לתקן את העיוות במתווה הטבת המס, שמקפח ומפלה את תושבי נהריה באופן קשה במיוחד", אמר ראש העיר

בעקבות מאבק בכנסת אושרו בימים האחרונים הטבות מס נוספות ליישובי קו הגבול בצפון. ואולם בעיריית נהריה זועמים מפני שהעיר לא נכללה בהעמקת ההטבות - והם מאיימים במאבק ציבורי.

 

כתבות נוספות בנושא הטבות מס

 

עם שינוי מפת הטבות המס בשנת 2015 חלה הרעה ניכרת בהטבות שניתנו ליישובים הסמוכים לקו הגבול בצפון. כדי לעמוד על סמיכות היישובים מודדים את המרחק מקו הגבול ועד בניין העירייה, והקריטריון הזה גרם נזק כלכלי לתושבים במועצה האזורית מטה אשר. חלק מקיבוצי המועצה נושקים לגדר המערכת עם לבנון, אולם בניין המועצה נמצא באזור מושב רגבה (דרומית לנהריה), ולכן הם נכללו במדרגת הטבה נמוכה יותר.

 

תחילה הובילו את המאבק ראשי יישובי הגדר, שי כהן מראש הנקרה, אורלי גביש-סוטו מחניתה וניצן מאיר מקיבוץ סער, רכז יישובי הגדר. הם פנו עם ראש המועצה האזורית מטה אשר, יורם ישראלי, לחברי כנסת ולחצו עליהם לשנות את מעמדם של היישובים צמודי הגדר ושל אלה הנמצאים במרחק עד 9 ק"מ ממנה.

שכונת טרומפלדור בנהריה, הצמודה לקיבוץ סער (צילום: דוברות עיריית נהריה) (צילום: דוברות עיריית נהריה)
שכונת טרומפלדור בנהריה, הצמודה לקיבוץ סער(צילום: דוברות עיריית נהריה)
 

כבר ביוני 2016 קיבלה ועדת הכספים את עמדת היישובים, בתמיכת יו"ר הוועדה ח"כ משה גפני (יהדות התורה), ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו) ח"כ יצחק וקנין (ש"ס) הח"כים אייל בן ראובן ואיתן ברושי (מחנ"צ) וח"כ יפעת שאשא ביטון (כולנו).  לדברי ראשי היישובים, הוראתו של גפני חייבה את הלמ"ס לפרסם את המדד הפריפריאלי עוד בינואר 2017, אך זה פורסם רק בימים האחרונים, ולכן, פורום יישובי הגדר-גליל מערבי דורש כעת מוועדת הכספים לאשר זיכוי רטרואקטיבי החל מינואר 2017.

 

על פי החלטת ועדת הכספים, התושבים בארבעת יישובי הגדר - ראש הנקרה, חניתה, אדמית וערב אל-עראמשה - יקבלו הטבה בסך 13% עד לתקרת הכנסה של 198 אלף שקל. היישובים הנמצאים בטווח של עד 9 ק"מ מהגבול יקבלו הטבה של 12%, עד לתקרה של 192 אלף שקל.

 

מועצת שלומי לא כלולה בהטבה של ה-9 ק"מ, ויש לה מעמד משלה. הגידול אצל תושבי שלומי הוא מ-17% ל-19%, עד לתקרה של 247 אלף שקלים (לעומת 204 אלף במתווה הקודם), מה שמעמיד אותה ברשימת היישובים עם הטבות המס הכי גבוהות בישראל.

הכניסה לקיבוץ על רקע בתי נהריה (צילום: דוברות עיריית נהריה) (צילום: דוברות עיריית נהריה)
הכניסה לקיבוץ על רקע בתי נהריה(צילום: דוברות עיריית נהריה)
 

ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), שהיה מראשוני התומכים בשינוי, אמר כי "לכל בר דעת ברור שפגיעה כלכלית ביישובים צמודי גדר בלתי מתקבלת על הדעת. התחליף ליישובים כחניתה וראש הנקרה הוא בניית בסיסים צבאיים יקרים לתפעול. וכאן חובתנו לסייע ולחזק אותם ככל האפשר".

 

ורק לנהריה לא נשאר

מי שרואים בעיניים כלות את ההטבות חולפות מעל לראשם הם תושבי נהריה, שלא נהנים משיפור הטבות המס, למרות שגם עירם קרובה לגבול הצפון. קיבוץ סער הסמוך, שהעיר בעצם מקיפה אותו, דווקא כן נהנה מההטבה המוגדלת.

 

בעירייה הבטיחו השבוע לא לשתוק ולדרוש לצרף את העיר להטבה. כיום עומדת ההטבה לעיר על הנחה של 10% במס עד לתקרה של 162 אלף שקל. בעירייה מאיימים במאבק ציבורי ובהשבתת העיר במידת הצורך. "לפני שנתיים פגעה המדינה בתושבי נהריה שלא בצדק, כשצמצמה שוב את הטבת המס הניתנת להם. כעת אנו יוצאים למאבק חסר פשרות עד אשר המדינה תשכיל לתקן את העיוות במתווה הטבת המס, שמקפח ומפלה את תושבי נהריה באופן קשה במיוחד", אמר ראש העיר ג'קי סבג.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים