שתף קטע נבחר

הופסקו החיפושים אחר הצוללת הארגנטינית: "החלטה שרירותית"

28 ספינות, תשעה מטוסים ו-4,000 אנשים מ-18 מדינות השתתפו בחיפושים אחר הצוללת הצבאית "ארה סואן חואן". בתום שבועיים הוחלט להפסיק את החיפושים אחר ניצולים. קרובי משפחותיהם של הנעדרים הגיבו בבכי לבשורה: "זה אכזרי, כל יום הוא כמו מכה חדשה"

הופסקו החיפושים. חייל מחבק את אביו של אחד הנעדרים (צילום: AP) (צילום: ) (צילום: )
הופסקו החיפושים. חייל מחבק את אביו של אחד הנעדרים (צילום: AP)

סוף עצוב: חיל הים הארגנטיני הפסיק את מאמצי החיפוש אחר 44 אנשי הצוות שהיו על הצוללת "ארה סואן חואן", שנעלמה לפני 15 ימים בעת שהייתה בדרך למחוז בואנוס איירס. כך הודיע אמש (ה') דובר חיל הים הארגנטיני, אנריקה באלבי, במסיבת עיתונאים שכינס. עם זאת, באלבי הוסיף כי מדינתו תמשיך לנסות לאתר את הצוללת בסיוע גורמים בינלאומיים שהתגייסו לסייע למבצע החיפושים.

 

"28 ספינות, תשעה מטוסים ו-4,000 בני אדם השתתפו בחיפושים – שבהם השתתפו 18 מדינות", אמר באלבי והוסיף כי "למרות המאמצים הנרחבים, לא הצלחנו לאתר את הצוללת".

משפחות הנעדרים עוד מחכות לנס (צילום: AP) (צילום: AP)
משפחות הנעדרים עוד מחכות לנס(צילום: AP)

כמה מקרובי משפחותיהם של אנשי הצוות הנעדרים פרצו בבכי לאחר שקיבלו את הבשורה על הפסקת מאמצי החיפוש אחר יקיריהם. "אני לא מבין את ההחלטה השרירותית והבלתי מוצדקת הזאת", אמר לואיס טגליאפיטרה, אביו של חבר הצוות בן ה-27 אלחנדרו טגליאפיטרה, לערוץ טלוויזיה מקומי. "זה אכזרי. כל יום הוא כמו מכה חדשה, אני הרוס", הוסיף. נשיא ארגנטינה, מאוריסיו מאקרי, הבטיח למשפחות הנעדרים כי תתקיים חקירה מלאה בנושא. 

 

 

התקווה לאתר כעת ניצולים מהצוללת קלושים עד בלתי אפשריים. מומחים הסבירו כי אם הצוללת נותרה שלמה מתחת לפני הים, היה לצוות מספיק חמצן שיספיק לשבעה עד עשרה ימים.

 

בחיל הים הארגנטיני ציינו כי ביום שבו אבד הקשר עם הצוללת, הקברניט דיווח על קצר חשמלי באחד המצברים, זאת עקב מים שחדרו לצוללת. עם זאת הדגישו בחיל הים כי מיד לאחר מכן הודיע הקברניט בעזרת טלפון לווייני כי הבעיה נפתרה.

 

בשבוע שעבר האשימו כמה מבני המשפחות את הרשויות על כך שנתנו לצוות לנווט בצוללת מיושנת, ביקורת שנשמעת לא מעט בנוגע למשאבים הצבאיים הרעועים של המדינה מאז תום הדיקטטורה הצבאית בשנות השמונים. הרשויות בארגנטינה מסרו כי למרות הטענות הקשות על מצב הצוללת, כלי השייט היה במצב טוב וזכה לרמת תחזוקה גבוהה.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

קצינת הצוללות הראשונה בהיסטוריה של צבא ארגנטינה. קרבצ'יק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קצינת הצוללות הראשונה בהיסטוריה של צבא ארגנטינה. קרבצ'יק(צילום: רויטרס)

בין אנשי הצוות שהיו על הצוללות נמצאת גם אליאנה קרבצ'יק, קצינת הצוללות הראשונה בהיסטוריה של צבא ארגנטינה. אביה אדוארדו הביע גם הוא חוסר אונים: "המשפחה מודאגת מאוד ומחכה לכל פיסת מידע שתגיע בעקבות החיפושים".

 

הצוללת הצבאית הייתה בדרכה מהנקודה הדרומית ביותר של המדינה באושואיה לבסיס הימי במאר דל פלאטה שנמצאת כ-400 ק"מ מדרום לבואנוס איירס.

 

המשימה של הצוללת, שנבנתה בשנת 1980 ושופצה בשנת 2014, הייתה אמורה להימשך עשרה ימים, אך הקשר עימה אבד לפני 15 ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
משפחות נעדרי הצוללת
צילום: AP
מומלצים