שתף קטע נבחר

יפן: רחפן יסלק עובדים שלא הולכים הביתה

חברת בנייה יפנית נלחמת בתופעה של עובדים שנשארים בעבודה עד שעה מאוחרת: רחפן יעוף מעליהם וישמיע מוזיקה סקוטית שתאלץ אותם לעזוב

הרחפן ישמיע לעובדים מוזיקה סקוטית כדי לאלץ אותם ללכת הביתה ()
הרחפן ישמיע לעובדים מוזיקה סקוטית כדי לאלץ אותם ללכת הביתה

 

חברה יפנית מצאה פיתרון מקורי כדי להתמודד עם הבעיה של עובדים שנשארים עד שעה מאוחרת - רחפנים. העיתון הבריטי "אינדיפנדנט" דיווח היום (יום א') שחברת הבנייה Tasei מסרה שהרחפן T-Friend ירחף מעל שולחנות העובדים שלה שמסרבים ללכת הביתה בסוף היום וישמיע להם את שיר העם הסקוטי Auld Lang Syne ("זמנים עברו" בסקוטית) שאותו משמיעות חנויות במדינה כדי להודיע על סגירתן הקרובה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

בחברת הבנייה היפנית, כך דווח, מקווים שהרחפן האוטונומי יחל לפעול החל מאפריל 2018. " T-Friendלא רק יחזק את ביטחון המרחב המשרדי בלילה, אלא גם ידחוף את העובדים לעזוב באמצעות סיור קבוע", נמסר בהודעת החברה. "לרחפן יהיו השפעות כמו ריסון השעות הנוספות בעבודה ושיפור סביבת העבודה באמצעות השינוי שיעברו העובדים".

 

מאות יפנים מתים מדי שנה בגלל עבודה מאומצת (אילוסטרציה) (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מאות יפנים מתים מדי שנה בגלל עבודה מאומצת (אילוסטרציה)(צילום: shutterstock)

עוד מסרה החברה היפנית שהרחפן האוטונומי "יעודד עובדים שנמצאים בשעת הסיור לעזוב את המקום, דבר שיקדם את בריאות העובדים".

 

יפן נאבקת זה שנים רבות בתרבות העבודה עד מוות. בשנה שעברה התפרסם מחקר מטעם הממשלה שקבע שיותר מ-20 אחוזים מהחברות היפניות מעסיקות עובדים שמתישים את עצמם ועובדים במשך שעות ארוכות כל כך, עד שהם עומדים בפני סכנת מוות אמיתית.

 

מדי שנה מתים מאות יפנים בגלל עבודה מאומצת. הם לוקים בשבץ או בהתקף לב, אחרים מתאבדים. חלק מהעובדים סובלים מבעיות בריאותיות חמורות - עילה לתביעות וקריאות לטפל בבעיה. המחקר שפורסם על ידי הממשלה שמנסה להיאבק בתופעה, היה חלק ממסמך רשמי ראשון על תופעת ה"קארושי" - מוות מעודף עבודה.

 

התדמית של אנשי הצווארון הלבן ביפן, שעובדים שעות ארוכות במשרד ולוקחים הביתה את הרכבת האחרונה אמנם משתנה, אך רבים עדיין נשארים במקום עבודתם הרבה יותר מעובדים בארצות אחרות. לפי המסמך שפורסם ב-2016, 22.7 אחוזים מהחברות היפניות שהשתתפו במחקר מסרו כי חלק מהעובדים שלהן צוברים יותר מ-80 שעות נוספות בחודש - ולפי הנתונים נמצאים בטווח המסוכן למות מעודף עבודה.

 

חברות רבות בארץ השמש העולה כבר החלו לנקוט צעדים כדי להילחם בתופעה, כולל הגבלת שעות נוספות וניסיונות לאלץ עובדים לעזוב את שולחנות העבודה שלהם בשעה מסוימת.

 

אלא שלא כולם חושבים שהפתרון של חברת הבנייה Tasei יהיה טוב ומטילים ספק ביכולתו למנוע מעובדים להישאר במשרד עד שעה מאוחרת. סקוט נורת', מרצה לסוציולוגיה באוניברסיטת אוסקה, אמר לרשת BBC ש"אפילו אם ההטרדה הרובוטית הזו תגרום לאנשים לעזוב את המשרד, הם ייקחו איתם את העבודה הביתה אם יהיו להם משימות לא גמורות". לדבריו, כדי לצמצם בשעות הנוספות חשוב להפחית את עומס העבודה, להעסיק יותר עובדים ולהפסיק את התחרויות שמנהלים במקומות עבודה שהמנצח בהן הוא מי שעובד הכי הרבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרחפן ייכנס לשימוש באפריל 2018
מומלצים