שתף קטע נבחר

מתכון לפרגית עם קינואה

השף מוטי טיטמן מכין פרגית עם קינואה, ואת הקטשופ הוא מחליף בקרם סלק טעים ובריא

כשהחלטתי להכין את המנה הזו בפעם הראשונה, מה שעמד לנגד עיניי זו תחלופה בריאה ומזינה יותר למנת השניצל והצ'יפס עם הקטשופ בצד, ואני מודה שאחרי שטעמתי את התוצאה הסופית - הבנתי איך  היא מחליפה את המנה האלמותית שכמעט ואין ילד שיסרב לאכול.

 

הפרגית, שמחליפה כאן את השניצל, אינה דורשת שמן כלל; תבשיל הקינואה עם העשבים מחליף את הצ’יפס שמטוגן בשמן עמוק; וקרם הסלק מחליף את הקטשופ התעשייתי והמתוק.

וכך תעשו זאת.

עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
פרגית צלויה על תבשיל קינואה וקרם סלק(צילום: ירון ברנר)
 

פרגית עם קינואה אדומה וסלק

המצרכים:

4 נתחי פרגית עם העור (העור מעניק לפרגית קריספיות נפלאה)

עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

למרינדה (המרינדה הזאת בסיסית מאוד, ואפשר להוסיף לה מרכיבים נוספים כמו סויה או להחליף את הדבש בסוכר חום) -

1 פלפל צ'ילי חריף, חתוך גס

1 ענף מרווה

1 ענף טמין

2 כפות דבש איכותי

חתיכה יפה של ג’ינג’ר טרי, חתוך גס

1 ליטר שמן סויה (עד כדי כיסוי הפרגית)

 

לקינואה אדומה (יש כמה סוגים של קינואה, אני מאוד אוהב את זו האדומה בעיקר בשל צבעה העז, אבל אפשר להכין את המתכון עם כל סוג של קינואה) -

1 כוס קינואה אדומה

1/2 1 כוסות מים קרים

קורט מלח

1 כף שמן זית

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור בצל ירוק, רק החלק הירוק

1/2 צרור נענע

עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

לקרם סלק -

3 סלקים בינוניים, שטופים היטב (הסלקים מתבשלים עם הקליפה, ולכן חשוב מאוד לשטוף אותם היטב)

1 כף סוכר חום (אם אין, אפשר להשתמש במייפל איכותי כמו שאני משתמש במסעדה שלי כדי לחזק מעט את המתיקות)

מיץ מ-1/2 לימון סחוט

2 כפות חומץ בן יין אדום

עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

להגשה -

1/2 1 כפות שמן זית איכותי

מיץ מ-1/2 לימון סחוט

1/2 כפית מלח דק

עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרינדה - מערבב את כל המרכבים (ללא הפרגית) בקופסה נוחה או בקערה עמוקה, מוסיפים פנימה את הפרגית ומערבבים היטב כך שהיא תהיה עטופה כולה ברוטב. עוטפים את הקופסה בניילון נצמד או אוטמים בעזרת מכסה, ומעבירים לקירור למשך 12 שעות לפחות (מומלץ להשאיר במקרר במשך 24 שעות).
    עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מכינים את הקינואה האדומה - בסיר רחב מחממים מעט שמן ומלח במשך חצי דקה, מוסיפים את הקינואה ומערבבים קלות במשך דקה עד להזהבה. יוצקים פנימה את המים, מגבירים את האש ומבשלים עד לרתיחה. במקביל, קוצצים את עשבי התיבול ושמים בקערה בצד. מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל במשך 12 דקות תוך כדי ערבוב. מכבים את האש, מעבירים את התבשיל לקערה, עוטפים בנייר כסף ושמים בצד.
    עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  3. מכינים את קרם הסלק - ממלאים סיר גבוה במים, מוסיפים את הסלקים (יש להקפיד שהמים יכסו אותם היטב), ומבשלים את הסלקים במשך חצי שעה עד לריכוך (איך בודקים? מחדירים סכין קטנה וחדה לסלק, אם הסכין נכנסת בקלות - הסלק רך, אם לא - תמתינו מעט עד שהוא יהיה באמת רך).
  4. מורידים את הסיר מהאש, ושוטפים את הסלקים במים קרים. לאחר שהסלקים מתקררים, מסירים מהם בזהירות את הקליפה (שימו לב, מדובר בירק סופר מלכלך ומומלץ החום להשתמש בכפפות במהלך הקילוף שלהן).
  5. חותכים גס את הסלקים המקולפים, מעבירים לבלנדר ביתי, מוסיפים את יתר מרכיבי הקרם וטוחנים במשך 5 דקות עד לקבלת מרקם חלק ונעים ללא גושים.
    עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    עוף בסלק על תבשיל קינואה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

  6. מרכיבים את המנה - במחבת טובה ומחוממת היטב עם שמן זית, צולים את הפרגית כשהעור פונה כלפי מטה לקבלת קריספיות וגוון זהוב במשך 2 דקות. מעבירים את הפרגית לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות וצולים אותה במשך 8 דקות. במקביל, מוסיפים לתבשיל הקינואה את עשבי התיבול, כף וחצי של שמן זית, מיץ מחצי לימון סחוט וחצי כפית מלח, ומערבבים היטב.
  7. בצלחת הגשה מסדרים את תבשיל הקינואה ועליו את הפרגית, מוסיפים בצד את קרם הסלק ומגישים חם.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
במקום שניצל וצ'יפס: פרגית עם קינואה אדומה וסלק
צילום: ירון ברנר
מומלצים