שתף קטע נבחר

ארה"ב: ילד שחור הלך לאיבוד, דפק בדלת – ונורה

ברנאן ווקר בן ה-14 איבד את הדרך לבית הספר וביקש עזרה, אבל ג'פרי זייגלר שפתח לו את הדלת הניף רובה – וירה בילד הבורח. בסוף השבוע הורשע בבית המשפט. על רקע האפליה הגזעית: וושינגטון הפכה למדינה ה-20 שמבטלת את עונש המוות

ג'פרי זייגלר, כבאי לשעבר ממישיגן, הורשע בסוף השבוע שירה בנער שחור, ברנאן ווקר בן ה-14, שהקיש על דלת ביתו רק כדי לבקש עזרה והנחיות אחרי שאיבד את דרכו לבית הספר. לטענת פעילים למען זכויות השחורים בארה"ב מדובר בעוד אירוע שמדגיש עד כמה קלה ידם של האוחזים בנשק בארה"ב כשמולם עומד אדם שחור.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

 

ארה
ג'פרי זייגלר והירי, מתוך סרטון האבטחה

האירוע התרחש ב-12 באפריל השנה. ווקר הנער החמיץ את האוטובוס לבית הספר ולכן הקיש על דלת ביתו של זייגלר ברוצ'סטר הילס. זייגלר פתח לו את הדלת מנופף ברובה, וכשהילד המבוהל ברח – זייגלר ירה לעברו וכמעט פגע בו. רעייתו של זייגלר התקשרה למשטרה ודיווחה שגבר שחור ניסה לפרוץ לביתה, ושבעלה רדף אחריו לחצר.

 

זייגלר, בן 53, טען כי היה בטוח שהילד התכוון לשדוד אותו. עם זאת, בעבר כבר הורשע באיום בנשק על אדם ונגזר עליו מאסר על-תנאי, והמשטרה הדגישה שבמצלמות האבטחה אפשר לראות כי הוא מכוון את הנשק באופן יזום לעברו של ווקר.

מפת ארה

אמו של הילד, ליסה רייט, הבהירה כי היא רוצה לראות את זייגלר נשלח לכלא. לדבריה בעקבות התקיפה נאלץ הילד לעבור טיפולים: "זה ישפיע על הבן שלי לנצח".

 

ירידה חדה בהוצאות להורג

ובתוך כך, כשברקע המתיחות הגזעית בארה"ב, החליט בסוף השבוע בית המשפט העליון של מדינת וושינגטון להפסיק את השימוש בעונש המוות, בטענה שהוא "מוּטה גזעית". בית המשפט הודיע כי כל עונשי המוות שנגזרו על מורשעים בתחומי מדינת וושינגטון יומרו במאסרי עולם. בכך הופכת וושינגטון למדינה ה-20 בארה"ב שבה נאסר עונש המוות. הוצאות להורג לא בוצעו בה מאז שנת 2010.

ארה
מושל וושינגטון ג'יי אינסלי. השעה את ההוצאות להורג כבר ב-2014(צילום: AP)

בית המשפט העליון של מדינת וושינגטון לא קבע כי עונש המוות כשלעצמו מנוגד לחוקה, אך קבע כי כן יש לבטל אותו משום שהוא מיושם באופן שרירותי ובאופן המבוסס על הטיה גזעית. לדבריו העונש מוטל באופן לא שוויוני – לעתים על פי השאלה היכן התרחש הפשע, אזור המגורים או הגזע של הנאשם". בית המשפט קבע כי לפיכך "עונש המוות אינו משרת שום מטרה לגיטימית".

 

בית המשפט פרסם את הפסיקה בעודו מטפל בתיקו של אלן יוג'ין גרגורי, שנידון למוות בגין אונס אישה ורציחתה בשנת 1996. ערעורו של גרגורי כלל מחקר שלפיו עונש המוות מיושם באופן שונה על-ידי בתי משפט שונים במדינת וושינגטון, וסיכוייו של מורשע אפרו אמריקני למצוא את עצמו נידון למוות גבוהים פי 4.5 מסיכוייו של מורשע לבן.

 

מאז 1976 ביצעה מדינת וושינגטון רק חמש הוצאות להורג, והמושל הדמוקרט ג'יי אינסלי הכריז ב-2014 על השעיית ההוצאות להורג. השימוש בעונש המוות נמצא בנסיגה בארה"ב כולה, ובשנת 2017 הוא יושם רק על 39 בני אדם לעומת 295 ב-1998 ו-114 ב-2010. מבין 30 מדינות ארה"ב שבהן עונש המוות עדיין חוקי, ב-16 לא מומש העונש הזה מאז 1976. מאז תחילת השנה הנוכחית הוצאו להורג ברחבי ארה"ב 18 אסירים שנידונו למוות – עשרה מהם במדינת טקסס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היורה זייגלר ותיעוד ממצלמת האבטחה
מומלצים