יהודי בריטניה: "ישראל לא פועלת מספיק. אנו בודדים במערכה"
עשרות מנהיגי קהילות וארגונים יהודיים התכנסו בבירת האיחוד האירופי לדיון באנטישמיות הגואה במדינות היבשת, ובראשן הממלכה המאוחדת. הנתונים שהוצגו מצביעים על כוונה מצד 40% מיהודי בריטניה להגר אם קורבין ייבחר. יו"ר EJA, הרב מנחם מרגולין: "עתיד יהדות אירופה מונח על הכף. זו קריאת השכמה לפוליטיקאים"
כמעט מחצית מיהודי בריטניה עשויים להגר מהמדינה בגלל עליית האנטישמיות והשתלטותה על מפלגת הלייבור : מנתונים שהציג יו"ר ארגון "הקמפיין נגד אנטישמיות" בממלכה המאוחדת, גדעון פלטר, בכנס איגוד הארגונים היהודיים באירופה (EJA) הנערך בבריסל, עולה כי 40% מהיהודים הבריטים שוקלים לעזוב למדינות אחרות (וחלקם לעלות לישראל) בגלל המצב בממלכה, ולא פחות מ-90% מהם סבורים כי מפלגתו של ג'רמי קורבין אנטישמית ואין להצביע עבורה.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
פלטר מתח ביקורת מרומזת על ממשלת ישראל, שלטענתו אינה פועלת מספיק בעניין. "יש לה תפקיד חשוב בנושא הזה, אבל הקהילה היהודית בבריטניה חשה בודדה במערכה", אמר. "כל עזרה שישראל יכולה להעניק כדי לתקוף את הנושא - תסייע לנו מאוד. ראינו אותה עושה את זה בעבר". לדבריו, "היהודים מאוד חוששים, לאור האירועים בקיץ האחרון שבהם נחשף עד כמה קורבין עצמו שותף בפעילות אנטישמית במשך עשורים".
קראו עוד בערוץ היהדות :
- "האמונה חזקה מהכל": החסידים שמסתננים לקבר יוסף
- היא מופיעה, היא שרה והיא "המזוזה הגדולה בעולם"
- שליחי חב"ד שלא תאמינו
עשרה ימים לאחר הטבח בבית הכנסת "עץ חיים" בפיטסבורג ורציחתם של 11 מתפללים במקום, מתכנס ה-EJA בבירת האיחוד האירופי כדי לדון בעליית הימין הקיצוני גם במדינות היבשת ולבלום את התחזקות כוחו הפוליטי. במהלך הוועידה השנתית של האיגוד, הנערכת בחסות ובמימון משרד החוץ הישראלי ומשרד ירושלים ומורשת, צפויים חבריו לגבש רשימת דרישות מצד היהודים למועמדים השונים, כאשר מי שיסרב לאמצן ייכלל ב"רשימה שחורה" של מפלגות שאין להצביע להן.
יחד במאבק - מאורתודוכסים עד רפורמים
יו"ר EJA, הרב מנחם מרגולין, הזהיר בכינוס כי "עתידה של יהדות אירופה מונח על הכף", ואמר כי שרטוט הקווים האדומים שלה יהוו "קריאת השכמה לפוליטיקאים". לדבריו, "אירופה נמצאת בצומת דרכים וסביר להניח שהמפה הפוליטית ברחבי היבשת תקוטב עוד יותר לאחר הבחירות למוסדות האיחוד האירופי ובמדינות היבשת". המצב הקשה הביא אותו לכנס יחד רבנים אורתודוכסים, מנהיגי קהילות רפורמיות ואף נוצרים אוהבי ישראל למאבק משותף באנטישמיות.
בטיוטת מסמך הדרישות שיובא לדיון בכינוס נכללו אימוץ מלא של ההגדרה הבינלאומית לאנטישמיות, מינוי ממונה ממשלתי מיוחד למאבק בנושא בכל מדינה, התחייבות על אי צירופן של מפלגות אנטישמיות לממשלות ברחבי היבשת, הגדרת תנועת BDS כאנטישמית ביסודה - והבטחה בכתב לחופש דת ופולחן מלאים.
"לשנות את הלייבור"
אחד המוקדים המרכזיים המושכים את תשומת הלב של יהודי אירופה ומעוררים דאגה הוא, כאמור, בריטניה, ומשלחת משם הגיעה לכינוס בבריסל כדי לדון יחד בדרכי הפעולה נגד קורבין, המנהיג האנטישמי העומד בראש הלייבור. חבר הפרלמנט הבריטי מטעם המפלגה השמרנית, מת'יו ג'יימס אופורד, אמר לרבנים ולראשי הקהילות כי מנהיג הלייבור "אף פעם לא ניסה להתמודד מול האנטישמיות או לדבר נגדה", והזכיר: "מספיק שאנשים לא יעשו כלום כדי שדברים נוראים יקרו".
"הרבה חברים שלי הם יהודים שמתמודדים עם כך מדי יום וחוששים שקורבין יהפוך לראש הממשלה של בריטניה", הוסיף אופורד. "אנחנו צריכים לדאוג שזה לא יקרה, אבל אנחנו גם צריכים לוודא שמפלגת הלייבור תשנה את דרכיה ותסתכל על מה שהיא עושה ועל מה שהיא מאפשרת לקרות, כך שאנשים לא יוכלו להמשיך לומר דברים אנטישמיים - ולהישאר חלק מהמפלגה".
בכנס EJA משתתפים, בין היתר, חברים בפרלמנט האירופי ובראשם סגן הנשיא, מירקה פאסקאו; שר הפנים וביטחון המולדת הבלגי, ז'אן ג'אמבו; השליחה המיוחדת של האיחוד האירופי למאבק באנטישמיות, קתרינה וון שנורביין; מנכ"ל המשרד לירושלים ומורשת, רן ישי; ראשי "בני ברית" אירופה, מרכז שמעון ויזנטל, פרויקט "מצעד החיים" של האיחוד האירופי, הקונסיסטואר הצרפתי, נוצרים למען ישראל, שגרירים ואנשי תקשורת מכל רחבי אירופה.