שתף קטע נבחר

הדיפלומט הבדואי והרב החב"די מצילים חיים

היממה הראשונה של איסמעאיל ח'לדי, הדיפלומט הבדואי הראשון בשירות החוץ הישראלי, הייתה קשה: תאונה קטלנית שגבתה את חייה של ורד אביישר. כך הוא נפגש עם הרב חזקי ליפשיץ, ראש בית חב"ד בקטמנדו - ועכשיו הם משיקים פרויקט מציל חיים לזיכרה, שח'לדי תרם עבורו שלוש ממשכורותיו החודשיות

  ()
תרם שלוש משכורות. הדיפלומט הבדואי הישראלי והרב המקומי

 

"ככה זה כשמחויבות בדואית פוגשת ערכים יהודיים": הדוברים הם איסמעיל ח'לדי, דיפלומט בדואי המשרת במשרד החוץ - והרב חזקי ליפשיץ, שליח חב"ד בקטמנדו. שנה וחצי לאחר שוורד אביישר, בת 26 מקיבוץ עין הנצי"ב, נהרגה בהתהפכות ג'יפ ברכס האנפורנה שבהימלאיה, הם השיקו פרויקט רפואי על שמה.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >> 

 

"הפרויקט - הודות למחויבות אישית שלי למרכז חב"ד בקטמנדו, בניהולם של הרב חזקי ליפשיץ ורעייתו חני, שעושים שם מלאכת קודש כל ימות השנה", סיפר ח'לדי. הדיפלומט אף תרם שלוש משכורות חודשיות שלו לטובת הקמת הפרויקט הרפואי: מיכלי חמצן קטנים שיעזרו לתרמילאים הישראלים שיוצאים לטרקים בהימלאיה, ונתקפים במחלת גבהים המצריכה חילוץ מוסק.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

  • ישראל תציל את בתי העלמין היהודיים בתפוצות

     

    "בעלייה לגובה של מעל 3,500 מטרים ישנה חשיפה למחלת גבהים עקב האוויר הדליל בחמצן", מסביר הרב ליפשיץ. "מחלת גבהים בשלבים מתקדמים עלולה להיות קטלנית ומסכנת חיים. חמצן זמין הוא הפתרון היעיל למניעה ולטיפול במחלה. אלא שמטיילים נמנעים מלשאת בלוני חמצן בגלל משקלם הכבד ומחירם. הפתרון נמצא בהתאמה של בלוני חמצן אישיים במשקל נמוך שמטיילים יכולים לשאת איתם".

     

    איסמעאיל ח'לדי והרב חזקי ליפשיץ
    איסמעאיל ח'לדי והרב חזקי ליפשיץ

     

    ח'לדי נרתם ואף גייס תרומות לצורך הפרויקט. "עכשיו החלה עונת הטיפוס והטרקים שבה הישראלים יוצאים בקבוצות, ורק כשהם בגבהים הם מגלים שיש להם בעיית חמצן וצריכים סיוע חילוץ דחוף", הוא מסביר. "עד שהמסוק מגיע הם יוכלו להיעזר בבלוני החמצן הקטנים שיושכרו לקבוצות ונושאים את שמה של ורד וסיפורה המרגש".

     

    קבלת פנים קשה

    ח'לדי, הבדואי הראשון במשרד החוץ, הגיע לפני שנה וחצי לתגבור זמני בשגרירות ישראל בנפאל ושימש כשגריר בפועל. יום לאחר שהגיע למדינה קיבל את ההודעה הקשה על התהפכות הג'יפ ברכס האנפורנה בהימלאיה, שבו נפצעה אנושות ורד אביישר - ושמונה מחבריה נפצעו באורח קל.

     

      ()
    תרגול בלוני החמצן

     

    לאורך כל אותו שבוע קשה עמד ח'לדי בקשר עם משפחתה של אביישר, ועשה הכול כדי להבטיח שארונה יוטס במהרה לישראל כדי שתובא לקבורה. במקביל הושיט סיוע לחבריה הפצועים בבית החולים. יום לאחר שהובאה למנוחות בארץ – החליט לנסוע לאזור התאונה, לאורך המסלול שבו נסעה ורד עם חבריה: 41 קילומטרים. הוא צעד ברגל 12 וחצי קילומטרים בשטח הררי קשה ומסוכן עד למקום התאונה ב"טאל".

     

    חאלדי החליט להקים אנדרטה מאולתרת לזיכרה של ורד שכללה סלעים, עציצים ודגלי ישראל - ואפילו הציב שלט לזכרה. "סיפורה של ורד נגע לליבי", הסביר. "היא הייתה אישה שמחה שרצתה לראות עולם. סיפורה משקף את סיפורם של ישראלים רבים שבאים לכאן ואת קשרי ישראל-נפאל. מאז התאונה התחייבתי להקים פרויקט רפואי על שמה. הסיפור נגע ללבי וטיפלתי בו כאילו היה מדובר באחותי הקטנה. חשבתי עם הרב חזקי על הרבה אופציות, ומכיוון שיש בעיית כסף, החלטנו ללכת על משהו מיידי: מיכלי חמצן שיעזרו למטפסים לגבהים".

     

    פרויקט מציל חיים: בלוני החמצן לזיכרה של ורד אביישר
    פרויקט מציל חיים: בלוני החמצן לזיכרה של ורד אביישר

     

    הרב חזקי וחני ליפשיץ מבית חב"ד בקטמנדו שמטפלים כל השנה בתרמילאים, לקחו על עצמם את הובלת הפרויקט לזכרה של ורד ז"ל. "הפרויקט הוא נדבך נוסף ומשלים לטיול בטוח לתרמילאים בטרקים בנפאל", סיכם הרב.


  •  

  • בימים אלה יוצא בית חב"ד קטמנדו בקמפיין מאצ'ינג לגיוס תרומות להמשך פעילותו. לפרטים לחצו כאן  
  •  

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    איסמעאיל ח'לדי והרב חזקי ליפשיץ
    מומלצים