שתף קטע נבחר

אייל שני פתח סניף שני למזנון במנהטן: ביקרנו

אמש נפתח בניו יורק הסניף השני למסעדת "מזנון" של אייל שני, וכתבנו אמיר בוגן הגיע לערב הפתיחה יחד עם עשרות רבות של חוגגים לצלילי סטטיק ובן אל ופאר טסי

אחרי שפתחו לפני קצת יותר משנה סניף של מסעדת המזנון במרכז הקניות צ'לסי מארקט שבמרכז מנהטן, ממשיכים השף אייל שני ושותפו, שחר סגל, בפשיטה על ניו יורק: אתמול נפתח הסניף השני של מזנון בצפון מערב העיר - או בשפת המקומיים - באפר ווסט (Upper West). המקום החדש נקרא Miznon North.

 

המזנון הצפוני הלוהט הוקם ברחוב 72, קרוב מאוד למרכז התרבות היהודי JCC Manhattan ולפחות לפי מסיבת הפתיחה שהתקיימה לפנות בוקר, הוא מאיים ליטול ממנו את תואר המרכז הקהילתי הפופולארי ביותר עבור תושבים ישראלים מקומיים בתפוח הגדול.

שער פנאי פלוס (צילום: תום מרשק)
השף אייל שני כובש את ניו יורק(צילום: תום מרשק)
כבר בכניסה למקום אשר לשמוע עברית, כשעוברים ושבים ברחוב חולקים את חוויותיהם מהביקור במסעדה החדשה. ברור שמסיבת הפתיחה הסוערת הייתה האירוע המרכזי של הקהילה הישראלית בניו יורק אמש. מי שנכנס בשערי היכל המזון הציוני הזה, כאילו שוגר חזרה הביתה לתל אביב.

 

רוב רובם של המבקרים שהגיעו לאירוע היו ישראלים צעירים שגרים במטרופוליטן האמריקני, ובחסות שני וסגל זכו לטעמים של בית - בפיתה, ובעיקר לאווירה מזרח תיכונית, ופסקול בהתאם, שנע משלמה ארצי כל הדרך לפאר טסי, עומר אדם וסטטיק ובן אל.

 

החלל של המזנון הניו יורקי החדש כולל שתי קומות וגם מתחם חיצוני נוסף באוויר הפתוח. לפחות בערב הפתיחה המקום נראה יותר כמו חמארה יוונית מאשר מסעדה של ממש או כמו מועדון לילה סוער.

המזנון אייל שני (צילום: תיקי גולן)
המזנון אייל שני(צילום: תיקי גולן)
 

במהלך ההילולה, שהיתה כמעט כולה מבוססת על משתתפים מהקהילה הישראלית בניו יורק, הוגשו לאורחים מנות שונות המזוהות עם המטבח של השף אייל שני: העגבניות החביבות עליו לא מקבלות עוד את קדמת הבמה, וכמו שהבטיח לפני שפתח את המזנון הראשון במנהטן, את מקומן תופסת הכרובית כיירק הייצוגי של שני - לפחות בניו יורק. כרוביות צלויות שלמות הוגשו למבקרים שהסתערו עליהן המוניהם שולפים ציפורניהם כדי לבצוע אותן בידיים - כנהוג בסניף התל אביבי.

 

המלצריות, שנאלצו לפלס דרכן מבעד לחלל הצפוף הומה האדם, נשאו איתן מלבד כרוביות צלויות גם פיסות שניצל שסומנו כמנת הדגל במסעדה החדשה. בני המזל זכו לטעום גם חצי פיתה עם כדורי בשר, או עם רוסטביף עסיסי.

 

נראה כי בגרסה האמריקנית המעודכנת שלו, המזנון נוטה יותר למנות בשר מאשר למגוון ירקות בפיתה, כאילו כדי ליישר קו עם ההעדפות המקומיות של אזרחי ארצות הברית חובבי הצ'יזבורגרים והברביקיו. האדפטציה של שני מעודנת יותר, ועדיין מזמינה ללשון המקומית. בכל זאת, הקהילה הישראלית בניו יורק עצומה ודי בה כדי לתחזק את תזרים המזומנים של העסק.

אייל שני בסניף הראשון של המזנון בניו יורק (צילום: הילה מרסל קוק) (צילום: הילה מרסל קוק)
אייל שני בסניף הראשון של המזנון בניו יורק(צילום: הילה מרסל קוק)
  

אמנדה מל, מעצבת אופנה ואמנית ניו יורקית שהתגוררה בעבר כמה שנים בישראל ואף ביקרה בסניף המקורי של המזנון בתל אביב, הגיעה לבדוק את הגרסה המקומית. מלבד הטעמים הזכורים לה לטוב מהארץ, היא זכתה לחוות שוב את האווירה הישראלית החמימה לצלילי פאר טסי, ומצד שני הסתערות נחושה על המגשים כאילו מדובר בהזדמנות אחרונה לאגור מזון לפני הרעב הגדול. "כולם פה פועלים לטובת עצמם. זה כמו סרט פוסט אפוקליפטי של אנשים מורעבים. אבל האמת היא שכולם מגיעים לכאן מהעבודה וזה היה יום ארוך", אומרת מל. "זאת מסיבה, זאת מסיבה. וזה טוב. הם פתחו ארבעה בקבוקים של למברוסקו וזה השפריץ לכל עבר. זה לא ממש ניו יורק. יש כאן גם עניין של קולקטיביות בכל הנוגע לשניצלים ופיתות, וכולם דוחפים את הידיים שלהם לצלחות. זה קצת מצחיק אבל זה דברים טובים".

 

 

זה גורם לך להרגיש קצת כמו ישראל בניו יורק?

"כן, ואני לא בטוחה אם בקטע טוב, אבל כן. הייתי צריכה לטפס על אנשים שיתנו לי ביס מהמגש, ומי שלא עשה את זה לא קיבל. זה פשוט לא וייב של ניו יורק כאן, אבל זה כיף, פשוט צריך להתאקלם בהתאם. כולם פה ישראלים אז זה עובד. האוכל הישראלי נהדר ואני מתגעגעת למזנון בתל אביב".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום מרשק
אייל שני כובש את ניו יורק: סניף שני למזנון
צילום: תום מרשק
מומלצים