שתף קטע נבחר

מנהלי בתי החולים: "אל תלכו לבית הכנסת", הרב הראשי: "ביום א' ננחה להתפלל במנייני מרפסות"

מנהלי בתי החולים הגדולים בישראל לא מוכנים לחכות להנחיית הרב הראשי, ומצטרפים כבר היום לקריאה שלא להגיע לבתי הכנסת עד חלוף המגפה. בכך הצטרפו לקריאתם של רבנים בכירים במגזר הדתי: "נתפלל כאיש אחד ובלב אחד כל אחד מביתו לביטול רוע הגזרה"

 

לאחר יממה של עימות וביקורת קשה שספג מצד רבנים חשובים ומנהיגי קהילות שפסקו כי אין להגיע לבתי הכנסת – הרב הראשי לישראל, דוד לאו, מבהיר בראיון לאולפן ynet: "כאשר מזג האוויר ישתפר, וזה כנראה יקרה ביום ראשון - נבקש מאנשים לעמוד במרפסות או להצטרף למרפסות למניין, כאשר כל אחד בבית שלו".

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>    

 

אבל מנהלי בתי החולים הגדולים בישראל לא מוכנים לחכות, ומצטרפים כבר היום (ו') לקריאה שלא להגיע לבתי הכנסת עד חלוף המגפה. על החתומים, בין היתר – פרופ' רוני גמזו מאיכילוב, פרופ' שלמה רוטשטיין מהמרכז הרפואי הדסה, פרופ' יונתן הלוי מ"שערי צדק", פרופ' יצחק קרייס מהמרכז הרפואי שיבא וד"ר שלומי קדוש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה.

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

 

בכירי המערכת הרפואית בישראל מבקשים לשמוע לקול הרבנים ולהימנע מלהגיע לבתי הכנסת על מנת לשמור על בריאות המתפללים וכלל הציבור. במכתב שארגנו רבנים בכירים בציונות הדתית, נכתב: "מכיוון שהחשש לפיקוח נפש קודם לחובת תפילה במניין, לקריאה בתורה, ולאמירת קדיש; ומכיוון שבכל התכנסות והתקהלות יש חשש כבד לפיקוח נפש של רבים - מוטלת על כולנו החובה בעת הזאת להתפלל בבתינו ביחידות, ובכך לצמצם את הסיכון שבמגפה".

 

הם הוסיפו: "נתפלל כאיש אחד ובלב אחד כל אחד מביתו לביטול רוע הגזרה, ולהשבת התפילה בציבור בבתי הכנסת כבראשונה". בין החותמים – כמה מהרבנים החשובים מכל פלגיה השונים של ציונות הדתית, ובהם: הרב יעקב מדן, הרב שמואל שפירא, הרב רא"ם הכהן, הרב י"צ רימון, הרב דוד סתיו והרב אלי סדן.

 

"אני לא מזלזל"

דבריו של הרב הראשי מגיעים על רקע קריאתו אתמול כי "כל עוד לא יצאה הוראה אחרת - ניתן וחשוב להתפלל בבתי הכנסת", שלדבריו נתמכים בהנחיות משרד הבריאות. "אני מתואם כל הזמן עם ראש הממשלה ומשרד הבריאות", אומר הרב לאו היום. "יציאה לצורך תפילה זה דבר מותר".

 

עם זאת, מבקש הרב לאו להדגיש: "מי שבסיכון ומי שנמצא בוודאי בבידוד - שבשום פנים לא יצא. כך גם אנשים מבוגרים. באופן פרקטי, אם יש בית כנסת שמוכן ומסוגל לקחת אחריות על כך שהמניינים יהיו לא ימנו למעלה מעשרה אנשים בפיזור מלא - אז אני מעדיף שיתפללו באזור בית כנסת, מפוזרים במרחק זה מזה ועם חלונות פתוחים - מאשר שיתפללו צפופים בלובי של בניינים ובחדרי מדרגות".

 

כל זה קורה כאשר בעולם נסגרים בתי הכנסת - כך בבריטניה, ניו-זילנד, אוסטרליה, מרוקו, טורקיה ומדינות נוספות; רבה של שטרסבורג שחלה בקורונה הזהיר בראיון ל-ynet: "אל תתפללו במניינים"; חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס, הרב דוד יוסף – מתריע להישאר בבית ולא לצאת לתפילות; רשויות מקומיות סוגרות את בתי הכנסת; סאטמר וחב"ד בארה"ב סגרו את בתי המדרש – וגם חסידות קרלין בישראל הצטרפה לדרישה להתפלל בבית.

 

"אני לא מזלזל", מדגיש הרב. "אני עומד בקשר עם קהילות מכל העולם, ואני אומר שוב, מה יותר טוב, שיתפללו 30 אנשים בלובי צפוף של בניין? הרי זה מה שיקרה. אז האלטרנטיבה היא מניין מפוזר, שמקפיד על ההנחיות. היום התפללתי במניין כזה. אני עצמי הייתי ליד הדלת, אנשים עמדו ברחקים גדולים, וברגע שנכנס האדם ה-11 - שלושה סימנו לו לצאת החוצה".

 

"אם אין אפשרות למניין כזה", מדגישה הרב, "אני אומר במפורש: אל תלכו לבית הכנסת. אנשים בגיל מבוגר וקבוצות סיכון - אל תלכו לבית הכנסת. עדיף שתתפללו בבית. כאשר מזג האוויר ישתפר, וזה כנראה יקרה ביום ראשון, נבקש מאנשים לעמוד במרפסות או להצטרף למרפסות למניין כאשר כל אחד בבית שלו".

 

יש לציין כי מניינים כאלו נערכים כבר היום, בריכוזים דתיים, ובימים האחרונים יצאה קריאה שמגיעה לקהילות רבות, לעשות הערב קבלת שבת משותפת במרפסות, בשירת "לכה דודי" במנגינה המסורתית המוכרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלומי כהן
הרב דוד לאו
צילום: שלומי כהן
מומלצים