אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מצב הפצועים

סשה הפצוע בבית חולים דנה צילום ערוץ 1
סשה הפצוע בבית חולים דנה צילום ערוץ 1
 
 כתבות נוספות
"הספקנו להיות רק שלושה חודשים ביחד"
כוננות שיא במרכזי הערים בעקבות הפיגוע
37 פצועים נותרו בבתי החולים
 
 


 

בבית החולים ממתינים שסשה בן ה-6 יתעורר

36 מפצועי הפיגוע נותרו היום בבתי החולים הלל יפה בחדרה, לניאדו בנתניה, איכילוב בתל אביב ושיבא בתל השומר. באיכילוב מאושפז סשה סורוקין בן השש, ובסמוך אליו מאושפזת אמו אליסיה. אחיה החייל ממתין כל העת שיתעוררו

ורד לוביץ' וסמדר שמואלי
פורסם: 20.05.01, 15:13

פניו המחייכים של סשה סורוקין בן ה-6 לא מופיעים בתמונת המחזור של גן הילדים שלו. בדיוק כשצולמה התמונה, בשבוע שעבר, היה סשה חולה, סיפרה היום (א') הגננת, אילנה רוזמן. "אמא שלו לא רצתה להביא אותו, כי היא דאגה לו", סיפרה. מי ידע שכמה ימים לאחר מכן יהיו סשה ואמו אליסיה מאושפזים במצב בינוני עד קשה, בעקבות הפיגוע הקשה בקניון השרון בנתניה.

רוזמן הגיעה לבית החולים "דנה", בו מאושפז סשה, ויחד עימה עשרות ציורים שכל ילדי גן "חצב" הכינו לו. היא סיפרה על קשיי הקליטה של סשה הקטן,
שרק לפני 3 חודשים הגיע לגן ובקושי דיבר עברית. בגן אומרים הילדים כי הם מקווים לראות את סשה בהקדם.

אבל סשה, בינתיים, עדיין מורדם. הוא עבר ניתוח מורכב בלסתו, וליד מיטתו נמצא דודו החייל גרמן מורבצ'ה, שממתין לכך שהוא ואמו יתעוררו. בינתיים, לא מאשרים בבית החולים לבקר את הילד הפצוע או את אמו אליסיה, שעברה אמש ניתוח וכעת היא מאושפזת ביחידה לטיפול נמרץ כללי בבית החולים איכילוב. משרד החוץ פעל במהלך כל סוף השבוע, כדי לאתר את קרובי המשפחה החיי ברוסיה.

לבית החולים הגיעו היום גם מתנדבים של ארגון "סלע", סיוע לעולה במשבר. לאה בלושטיין, מתנדבת במרכז, סיפרה כי מיד כשנודע על גורלה הקשה של משפחת העולים - הוחלט לסייע לה: "לעולים אין מערכת תמיכה כפי שיש לישראלים. הרבה פעמים הם לא יודעים עברית וזקוקים לעזרה ותמיכה. במקרה הזה מדובר בעולים חדשים ממש, חצי שנה בארץ ומאז יום שישי אנחנו מלווים את גרמן פיסית ונפשית", סיפרה בלושטיין. "כרגע הוא נמצא במצב של שליטה, הוא לא מרשה לעצמו להתפרק, אבל אנחנו נהיה לצידו גם כשהוא יצטרך אותנו יותר מבחינה נפשית".

לבית החולים הגיעו לתמוך בגרמן גם מפקדיו וחבריו מהצבא, המעודדים אותו ומנסים להקל עליו את הימים הקרובים.

מצב הפצועים

36 מפצועי הפיגועים שאירעו ביום שישי בנתניה וליד נווה צוף, עדיין מאושפזים היום בארבעה בתי חולים באזור השרון והמרכז.

בבית החולים "הלל יפה" בחדרה מאושפזים 21 פצועים: מצבו של יוסף וקסמן, בן 53, מוסיף להיות קשה. וקסמן, תושב חדרה, איבד בפיגוע את אשתו מרים, מבית החולים נמסר, כי אישה נוספת פצועה במצב בינוני. מצבם של שאר הפצועים מוגדר קל וחלקם צפויים להשתחרר מבית החולים במהלך היום.

בבית החולים "לניאדו" בנתניה מאושפזים 13 פצועים. לבד מאישה שנפצעה באורח בינוני, מצבם של שאר הפצועים מוגדר קל.

בבית החולים "שיבא" בתל השומר מאושפזת עדינה נבנצאל, שנפצעה בפיגוע הירי שארע ביום ו' סמוך לנווה צוף שבשומרון. נבנצאל איבדה בפיגוע את בנה, יאיר, שנסע איתה במכונית שנפגעה מהירי. נבנצאל עצמה נפגעה מהירי באורח קשה, אולם כעת מוגדר מצבה בינוני, אך יציב. והיא מאושפזת ביחידה לכירורגית חזה ב"שיבא".


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as24-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©