שתף קטע נבחר

מחלבות בנגב ובערבה

המלוחות של בצרון, הצפתיות של קרית מלאכי, הקממבר של טללים וטיולים בסביבה לאלפקות ולמאהלי הבדואים



"חוות הבופלו", מושב בצרון

המחלבה קיימת 11 שנה ונעזרת בידע אישי ואיטלקי. מייצרים במקום כ-50 סוגי גבינות. מתמחים בגבינת מוצרלה די בופלה - 80 שקל לק"ג. הגבינות הפופולריות הן המוצרלה וגבינות העיזים. יש מקום לשבת ואפשר לקנות במקום גם חלב, זיתים, שמן זית, לחם, מבחר סוגי גבינות מתוקות ומלוחות.
שעות הפעילות: א'-ו' בין השעות 7:00-19:00, שבת: 9:00-18:00. טלפון 8574508-08. איך מגיעים: בצומת כנות–חצר המלכה יש לנסוע לכיוון מושב בצרון. המלצה לטיול בסביבה: פארק בריטניה וחוף הים באשדוד או אשקלון.

"נאות סמדר", קיבוץ נאות סמדר

המחלבה קיימת מאז 1995 עם עליית הקיבוץ על הקרקע ומתרכזת בחלב עזים אורגני. מהחלב מייצרים גבינות לצריכת הקיבוץ ולמכירה. מייצרים במקום: גבינות רכות - לבנה, שומית ופטה ארוזות בגביעים של 200-250 גר’ - 12.5 שקל, גבינות קשות - "צאלה" (גבינה צהובה קשה, דומה לגאודה), מור (גבינה בנוסח רוקפור), עין המדבר (בנוסח קממבר) וגבינה בולגרית. מחירי הגבינות הקשות נעים בין 100-160 שקל. יש גם יוגורט ולאסי (מתוק). מחיר חצי ליטר - עשרה שקלים.
המוצרים נמכרים בפונדק נאות סמדר, צומת שיזפון. הפונדק מגיש ארוחות חלביות, ארוחות בוקר ופלטות גבינות, ומוכר גם תוצרת מקומית: יינות, שמן זית, זיתים, ריבות תוצרת בית מפרות אורגניים שמגדלים במקום, עוגת הבית, מרק, פיתות וטוסטים. אפשר לבקר בדיר בתיאום מראש, טלפון: 6358111-08. שעות הפעילות בפונדק: א'-ה' 8:00-20:00, ו' 8:00-13:00. בשבת סגור. טלפון 6358180-08. איך מגיעים: כביש הערבה, אחרי פונדק כושי (הק"מ ה-101) פונים ימינה לכיוון מחנה שיזפון ואחרי חצי שעה מגיעים לפונדק. הקיבוץ נמצא שני ק"מ הלאה. המלצה לטיול בסביבה: החי-בר שליד קיבוץ יוטבתה מומלץ לביקור עם ילדים.

"צאן בארותיים בנגב", מצפה עזוז

המחלבה קיימת משנת 1995 ומתמחה בחלב עזים מתוצרת אורגנית. מייצרים במקום: יוגורט - בקבוק זכוכית חצי ליטר 12 שקל, לבנה - 340 גר’ 17 שקל וגבינה מתובלת - 340 גר’ 19 שקל. השנה אין מספיק חלב ולא מייצרים גבינות קשות ורכות. מומלץ לבדוק אם נשאר מלאי ולתאם מראש. טלפון: 6555889-08.
איך מגיעים: מבאר שבע לכיוון ניצנה, בכפר הנוער ניצנה פונים שמאלה. יש שילוט עד חורשת בארותיים – נסיעה של עשרה ק"מ. המלצה לטיול בסביבה: טיולי בארותיים - טיולי חמורים, גמלים וחאפלות בתיאום מראש (טל' לתיאום: 6555788-08), פיקניק בחורשה של קק"ל, חורבות ניצנה, מעבר הגבול עם מצריים והפסל הסביבתי של דני קרוון.

"קורנמל גבינות עזים", ליד קיבוץ טללים

מיצרים גבינות כבר שבע שנים, הידע ישראלי וצרפתי. סוגי הגבינות: קשה מסוג טום - 125 שקל לק"ג, גבינת ברי - 125 שקל לק"ג, קממבר - 22 שקל ליחידה בת 160 גר’, גבינה טריה - עשרה שקלים ליחידה בת 150 גר' וקממבר עטוף בעלי גפן כבושים. הגבינות הפופולריות הן הברי והקממבר.
שעות הפעילות: כל יום כולל שבת בין השעות 10:00-18:00. טלפון: 788051-052. איך מגיעים: שני ק"מ מצומת טללים לכיוון קיבוץ שדה בוקר. יש שילוט. בין השעות 16:30-17:30 ניתן לצפות בחליבה. המלצה לטיול בסביבה: אירוח בדואי וטיולי גמלים ב"ספינת המדבר", מחלבת "צאן בארותיים" במצפה עזוז, טיולי חמורים, חוות האלפקות במצפה רמון, כרמי עובדת ליד עין עובדת.

"רפמן שי", קריית מלאכי

המחלבה קיימת כ-15 שנה. ידע עצמי בייצור גבינות מחלב כבשים ובעיקר בקר. מייצרים במקום (מחירי המחלבה): צפתית – 22 שקל לק"ג, קאש - 22 שקל לק"ג, בולגרית- 30 שקל לק"ג, דבורוג (גבינה רוסית, חמישה אחוז שומן) –16 שקל לק"ג, גבינה כחושה- 14-15 שקל לק"ג, גבינת שמנת (30 אחוז שומן) – 25 שקל לק"ג, שמנת (15 אחוז שומן) - 12 שקל לק"ג. הגבינות הפופולרית: צפתיות ודבורוג.
שעות הפעילות: א'-ה' בין השעות 8:00-15:00. טלפון 8581453-08. יש תו כשרות של בד"צ. איך מגיעים: אזור התעשייה של קריית מלאכי, רחוב פקר 6.

לפנייה לכתב/ת
מומלצים