איך מכינים עוגיות מזל?

איך מכינים עוגיות מזל, והאם זה בבישול או אפייה? שני.

ynet עונה:

באפיה. והנה מתכון לעוגיות מזל עם שקדים, כדי שיהיה להן גם קצת טעם.
ראשית, מכינים "מזלות". כותבים על רצועות נייר באורך 7-8 סנטימטר וברוחב סנטימטר בערך. מקפידים להשתמש בדיו לא רעילה, כמו למשל בטושים של ילדים. מכאן ואילך הטרחה לא ממש שווה את זה, כי צריך להכין כל עוגיה לחוד - אבל הנה, בכל זאת:

חומרים:

2 חלבונים
1/4 כוס קמח לעוגה
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שקדים קצוצים דק
1/8 כפית מלח

הכנה:

1. מחממים תנור ל – 200 מעלות צלזיוס.
2. משמנים דף של נייר אפייה בחמאה.
3. טורפים את החלבונים במטרף יד, בקערה קטה, עד שהם מתחילים להעלות קצף. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והשקדים וטורפים לעיסה אחידה בלי גושים.
מניחים שתי כפיות מן העיסה במרכז נייר האפייה ובעזרת מרית משטחים את העיסה לעיגול בקוטר 8 ס"מ בערך.
4. מכניסים את נייר האפיה לתבנית באמצע התנור. אופים 5 דקות, או עד ששולי העוגיה מזהיבים אבל באמצע היא עדיין חיוורת.
5. מוציאים את העוגיה מן התנור בעזרת מרית. עכשיו צריך לעבוד במהירות:
מניחים "מזל" במרכז העוגיה. אפשר לקפל את ה"מזל". מקפלים את העוגיה לשניים. מקבלים חצי ירח, ואת הקצוות המחודדים שלו מכופפים פנימה, שיגעו זה בזה.
מניחים את העוגיה על רשת מתכת קרה שאותה מעמידים על ארבע כוסות, כדי שהעוגייה תתקרר במהירות ותהייה מוקפת באוויר צח, כדי שהאדים יתנדפו ממנה והיא תתקשה לגמרי.
גמרתם? עכשיו עושים עוד עוגיה. המתכון מיועד לשמונה עוגיות, אבל בעיקר למזוכיסטים. יש יותר ממיליארד סינים בעולם, וכמה מהם מוכנים למכור עוגיות מזל בחנויות של מזון מן המזרח הרחוק. המלצתנו הכנה: קנו מוכנות.


    קישורים ממומנים
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה איך מכינים עוגיות מזל?
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד