שתף קטע נבחר

מה ההבדל בין פשטידה קיש וקסרול?

מה ההבדל בין פשטידה, קיש, וקסרול.

ynet עונה:

לפי ההגדרות זה הולך כך:

קסרול - השם מתייחס גם לכלי, וגם למנה. מדובר בכלי חסין חום מחרס, ברזל או זכוכית, מגיע בדרך כלל עם מכסה והוא מיועד לבישול ארוך של ירקות בשר ועוד. בדרך כלל מגישים את המנה לשולחן בתוך הכלי. כל מנה המבושלת בתוך הכלי תקרא קסרול. בבישול הצרפתי הקלאסי קסרול מתייחס למנה של אורז שמועוצב בצורת הכלי.
קיש - מוצאה של המנה בצפון-מזרח צרפת באיזור לוריין. זוהי קילתית בצק אפוייה ממולאת בתערובת של ביצים ושמנת עם בשר ירקות או פירות ים. אחרי שמוסיפים את המילוי אופים בתנור שוב לזמן קצר. בעבר הכינו את הקילתית מבצק לחם וכיום מבצק פריך או בצק עלים. בקיש משתמשים בהרבה ביצים ושמנת ופחות בשר או ירקות ולכן מרקמו רך יותר, ולעיתים הוא נראה ממש כמו ג'לי. הקיש המוכר ביותר הוא קיש לוריין והוא מכיל ביצים, שמנת ביקון ותבלינים.
פשטידה - כאן יש הרבה יותר חופש תמרון - הבצק יכול לשמש כתחתית או כציפוי מלמעלה, ואפשר בלי בצק בכלל. מערבבים ירקות, בשר, דגים או כל מה שעולה על דעתכם, עם ביצים ושמנת ולעיתים גם מעט קמח וגבינות ואופים בתנור.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים