שתף קטע נבחר

עיריית ירושלים תקים מעון לקשישים מוכים

על פי נתוני אגף הרווחה בירושלים, חמישה אחוזים מהקשישים החיים בעיר סובלים מאלימות, הזנחה או התעללות מינית. את הקמת המוסד הראשון מסוגו בארץ מתכוונת העיריה לממן בכספי תרומות

בעיריית ירושלים מעוניינים להקים מעון לקשישים מוכים, בשל מספרם הגדול של הקשישים הסובלים מאלימות, התעללות והזנחה מהקרובים להם. "מדובר בקשישים שילדיהם או המטפלים שלהם מתעללים בהם, לא מטפלים ומביאים אותם להזנחה קשה", אומר שם טוב בנג'ו, מנהל המחלקה לרווחת הזקן באגף הרווחה בירושלים. "לאחרונה היה לנו מקרה מזעזע של זקן סיעודי שטופל על ידי עובד זר שהתעלל בו מינית ולמשפחה לקח זמן רב כדי לגלות את העניין. תלונה הוגשה במשטרה, אבל העובד הזר נעלם".
בירושלים חיים כ-3,500 קשישים, ועל פי הנתונים שנאספו באגף הרווחה בעיריית ירושלים ושנחשפו בגל"צ, כחמישה אחוזים מהם סובלים מאלימות, הזנחה, או התעללות מינית. מדובר בקשישים בני 75 ומעלה החולים במחלות המאפיינות את גיל הזקנה. בשל מצבם, מרביתם חסרי אונים מול מצבים מאיימים והם חוששים מהגשת תלונה רשמית במשטרה. בדרך כלל הם מעדיפים לפנות למרכז המידע של העיריה ופקידי סעד מקבלים את התלונות, מטפלים ונותנים מענה על פי סוג הבעיה.
"סוג ההטרדה יכול להיות פגיעה פיזית שגורמת לכאב פיזי או פציעה, חבלות, פגיעה נפשית, עלבונות, איומים, השפלות, פגיעה כלכלית, פגיעה בנכסים או ניצול כספי של הזקן וגזילתו", מסביר בנג'ו. "אנחנו בודקים אם צריך להוציא את הקשיש מהבית, ואז אנחנו מוציאים אותו לחודש עד חודשיים לנופשון לקשישים בירושלים. אם צריך, מוציאים צו הרחקה בבית המשפט לגורם המכה".
נכון לעכשיו, מעבר למודל, עדיין אין בירושלים תקציבים לביצוע הפרויקט שעלותו נאמדת במיליוני דולרים. בעיריה מתכוננים לממן את הפרויקט על ידי גיוס תרומות. קרקע עירונית תוקצה, ככל הנראה, להקמת המוסד הראשון מסוגו בישראל.
במקרה של מידע או חשד לפגיעה במבוגרים, ניתן להתקשר למרכז המידע בעיריית ירושלים ולדווח, מבלי להזדהות. הטלפון במרכז המידע הוא 1-700-700-120

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקשישים לרוב חסרי אונים וחוששים להתלונן
מומלצים