שתף קטע נבחר

מה זה בשר מיושן?

מה הכוונה כשאומרים על בשר שהוא מיושן, איך גורמים לבשר להיות מיושן היטב. איך אפשר להבדיל בין בשר מיושן היטב לכזה שלא? ענבר מנגד.

ynet עונה:

בשר טרי, אחרי שחיטה בדר-כלל קשה מאוד, לכן מעבירים אותו תהליך של יישון. רוב הקצבים מישנים בשר בוואקום - אורזים נתח שלם בוואקום ושומרים במקרר, הבשר ישמר לתקופה של שלושה שבועות, ויתקבל רך מאוד.
אפשר גם ליישן בשר לבד בבית. לוקחים נתח בשר, מורחים אותו בשמן זית ותולים בעזרת וו ברזל על מדף במקרר. מניחים מתחת לנתח הבשר קערה שתקלוט את הנוזלים שיטפטפו מהבשר. טמפרטורת המקרר צריכה להיות 2-5 מעלות צלזיוס.
הזמן המומלץ ליישון בבית הוא עשרה ימים. רצוי לבדוק את הבשר כל כמה ימים ולראות אם הוא לא התקלקל. אם לבשר יש ריח לא מוכר זה לא סימן שהוא מקולקל, בשר מיושן מדיף ריח. אבל, אם לבשר יש ריח מאוד חזק ומאוד מסריח סימן שהוא אכן מקולקל. אם נוצר ריר לבן על הבשר, לא להיבהל - זה חלק מהתהליך. בכל מקרה יש לשטוף את הבשר לפני הבישול.
רוב הקצבים מוכרים גם בשר מיושן. איך מזהים? - השוליים של הנתח צריכים להיות כהים מאוד - וצבעם חום סגלגל.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים