שתף קטע נבחר

בג"ץ הורה למדינה לבחון מחדש את חוק הפונדקאות

בג"ץ נתן אורכה של חודש לממשלה לבדוק הקמת ועדה שתבחן מחדש את חוק הפונדקאות. ההחלטה התקבלה בעקבות עתירה של רווקה שמשרד הבריאות אסר לאפשר לה להשתמש בשירותיה של אם פונדקאית כדי ללדת, מכיוון שאין לה בעל או חבר לחיים. האשה טענה כי היא מופלית לרעה בגלל היותה רווקה. השופט ברק: ישנה שאלה האם חוק הפונדקאות במתכונתו הנוכחית הוא חוקתי

בג"ץ נתן הבוקר (ד') אורכה של 30 יום לפרקליטות המדינה כדי לבחון האם יש נכונות מצד הממשלה להקים ועדה שתבחן את חוק הפונקדאות מחדש.
בהרכב של שלושה שופטים, בראשות נשיא בית המשפט העליון אהרון ברק התקיים דיון בבקשתה של אשה רווקה שעברה כריתת רחם, להשתמש בשירותיה של אם פונדקאית. האשה, בגיל העמידה ממרכז הארץ, שפרטיה האישיים נאסרו לפרסום, עתרה לבג"ץ כדי שיאפשר לה להפוך לאם. זאת מכיוון שכיום החוק קובע שרק אשה שיש לה בן זוג (בעל או חבר לחיים) יכולה לפנות לוועדה במשרד הבריאות המאשרת את הליך הפונדקאות. החוק גם קובע, כי על הביציות של האשה להיות מופרות מזרעו של בן הזוג.
האשה עתרה לבג"ץ, באמצעות ארגון "משפחה חדשה" ועורכי הדין אירית רוזנבלום, גלעד שר ודעואל פלאי, בטענה כי יש בחוק משום אפליה בין נשים רווקות לכאלה שיש להן בן זוג. בעתירה נטען כי אשה שיש לה רחם יכולה להקים משפחה חד הורית באמצעות פנייה לבנק הזרע. "לחוק הזה השתרברב תנאי שאיננו ממין העניין. מה רלוונטי נושא בן הזוג לעניין ההורות במדינה שכבר מכירה בקיומן של משפחות חד הוריות", טען בפני בית המשפט עורך הדין פלאי.
השופט ברק אמר בדיון כי "ישנה שאלה האם במתכונת הקיימת החוק הוא חוקתי, משום שהאשה טוענת לפגיעה בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו".
כאמור, נתן ברק שהות לעורכת הדין דינה זילבר מפרקליטות המדינה להשיב האם תהיה המדינה מוכנה להקים ועדה שתבחן מחדש את הוראת החוק.
"הגענו כאן בהחלט להישג", אמרה עו"ד רוזנבלום בסיום הדיון. "למרות זאת החשש הגדול שלנו הוא שאם אכן תוקם ועדה, עבודתה תארך שנים ארוכות".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים