שתף קטע נבחר

התפטר מנכ"ל האוצר, אבי בן-בסט

הסיבה ככל הנראה חילוקי דעות עם שר האוצר, סילבן שלום בעיקר בנושא הרפורמה במס הכנסה

מנכ"ל האוצר, פרופ' אבי בן-בסט הודיע היום (ה') במפתיע על התפטרותו מהתפקיד בעוד שבועיים. בשעות הבוקר הודיע בן-בסט על החלטתו לשר האוצר, סילבן שלום. שלום לא ניסה להניא את בן-בסט מהחלטתו והסתפק בהבעת תודה על שירותו במשרד ובאיחולי הצלחה בהמשך הדרך.
שלא כדרכו במקרה של פרישת נושאי תפקידים בכירים, הסתפק הפעם משרד האוצר בפרסום הודעה לקונית, בת שני משפטים בלבד, במקום ההודעות המקובלות המפרטות את פעילות הבכיר הפורש לפני כניסתו לתפקיד ובמהלך שירותו באוצר.
ככל הידוע פורש בן-בסט מהאוצר על רקע חילוקי דעות מקצועיים עם השר שלום, בעיקר בנושא הרפורמה במס הכנסה. פרופ' בן-בסט עמד, כזכור, בראש הוועדה המקצועית שגיבשה לפני למעלה משנה רפורמה מקיפה בכל מערך המסים הישירים.
בן-בסט היה גם הרוח החיה בדחיפת הרפורמה ובשכנוע כל הגורמים האפשריים בצורך ליישם אותה במהירות האפשרית.
שלום, לעומת זאת, מסתייג מחלקים נרחבים ברפורמת בן-בסט. בכנס קיסריה, לפני כשבועיים, התייחס שלום לנושא יישום הרפורמה ומדבריו ניתן היה להבין כי בכוונתו לבצע קטע צר בלבד הרפורמה, המתייחס רק למיסוי ענף ההיי-טק.

מומחה לניהול מדיניות שער חליפין

בן-בסט כיהן במשך שנים ארוכות בתפקידי מפתח בבנק ישראל ונחשב לאחד המומחים הגדולים בארץ בנושא ניהול מדיניות שער חליפין ומטבע חוץ. בתחילת שנות התשעים הוא היה חבר ההנהלה הבכירה של בנק ישראל. בתפקידו זה שימש כאחראי על מחלקות המחקר ומטבע חוץ בבנק.
בשנת 1995 פרש בן-בסט מבנק ישראל, על רקע חילוקי דעות מקצועיים עם הנגיד הקודם, פרופ' יעקב פרנקל. בן-בסט, יחד עם עוד כשמונה בכירים נוספים שפרשו מבנק ישראל בשש-שבע השנים האחרונות, מתנגד בחריפות למדיניות הריבית הגבוהה של הנגיד הקודם, וגם של הנגיד הנוכחי, ד"ר דוד קליין.
לאחר מספר שנות הוראה באוניברסיטה העברית, נקרא בן-בסט לשוב לשירות הציבורי על ידי שר האוצר לשעבר, אברהם בייגה שוחט, שמינה אותו לפני כשנתיים לתפקיד מנכ"ל האוצר.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון ידיעות אחרונות
בן-בסט.
ארכיון ידיעות אחרונות
רפורמת בן-בסט.
מומלצים