שתף קטע נבחר

דן: כל עיכוב בשינוי מבנה החברה ירע את מצב החברה

כך משיבה האגודה השיתופית דן לבית המשפט בתשובה לבקשת העובדים לעצור את הליך שינוי המבנה

מצבה הכספי של דן יורע אם יעוכב מהלך שינוי המבנה מאגודה שיתופית לחברה. זאת, כיוון שדן מצויה במצוקה תזרימית קשה, בין היתר בשל ירידה של כ-40-30 מיליון שקל בהכנסות לשנה. כך טענה אתמול האגודה השיתופית בתגובה שהגישה לבית-המשפט המחוזי בת"א, בה ביקשה לדחות על הסף את בקשת ההסתדרות והעובדים לעצור את הליך שינוי המבנה.
תגובת דן הוגשה בהמשך לבקשת ההסתדרות הכללית החדשה, ועד הנהגים השכירים של דן ועובדי המשק והפקידים, שהגישו באחרונה בקשה דחופה במעמד צד אחד לעצור את מהלך השינוי המבני של דן. זאת, כל עוד לא מוצה המו"מ עם נציגות העובדים של דן וגובש הסכם קיבוצי שיגן על זכויות העובדים ותנאי העסקתם.
בתגובתה טוענת דן, באמצעות עוה"ד פנחס רובין, צבי ברנס ואיתן רוטשילד, כי יש לדחות את בקשת המבקשים, מאחר שהוגשה בחוסר תום לב ונועדה להפעיל לחץ פסול על דן במסגרת המו"מ עם העובדים. לטענת דן, לא יהיה כל שינוי במערך יחסי העבודה עם העובדים השכירים בעקבות השינוי המבני, כיוון שדן תאמץ אוטומטית את ההסכמים הקיבוציים השונים. כמו כן נטען, כי שינויים במשכורות העובדים ייעשו לאחר מיצוי מהלך של מו"מ והידברות עם העובדים וארגונם.
דן טוענת כי המהלך הכרחי, וכי עצירת הליך שינוי המבנה עלולה להמיט על דן ועובדיה נזקים קשים ובלתי הפיכים. דן טוענת, כי מצבה הכספי קשה ומתבטא בין השאר באי תשלום לספקים. כך למשל חייבת דן לטענתה כ-5 מיליון שקל לחברות דלק, וחובותיה שעבר מועד פירעונם מסתכמים בכ-15 מיליון שקל. דן טוענת גם, כי נטלה מבנק הפועלים ב-25 בדצמבר 2001 הלוואה של כ-520 מיליון שקל לצורך פדיון מניות החברים בדן והפיכתם לבעלי מניות בחברה, ולצורך תשלום מענקי פרישה. לטענת דן, כל פגיעה או דחייה בביצוע תוכניות הקשורות בקבלת או החזר האשראי פירושה נזקים של מיליוני שקלים לאגודה.
טרם ניתנה החלטת בית-המשפט.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים