שתף קטע נבחר

לקחת את המחשב לכל מקום

טכנולגית MIRA של מיקרוסופט תאפשר לכם לעבוד מכל מקום בבית, באמצעות צג מגע שיתחבר אל המחשב הישן והטוב שלכם

תארו לכם שאתם יושבים בסלון ורואים טלוויזיה. פתאום, באחת מהפסקות הפרסומות, אתם נזכרים שצריך לבדוק אימייל, או ששכחתם לגבות מסמך Word חשוב, אבל למי יש כוח לקום עד המחשב? ובכן, הסירו דאגה מלבכם. אם אתם עצלנים כמוני (או אפילו קצת פחות), פרוייקט MIRA של מיקרוסופט הוא הפתרון בשבילכם.
הפרוייקט, שהוכרז בינואר 2002, מציע את הפתרון האולטימטיבי לאנשים שזקוקים לתקשר עם המחשב שלהם בכל פינה של הבית. השיטה מתבססת על צג ה-MIRA, המורכב על צג המחשב הישן והטוב שלכם. ברגע שאתם רוצים ללכת, אתם פשוט קמים ולוקחים את המסך הנייד אתכם לכל מקום - לסלון, למטבח ואפילו לשרותים. פירוש הדבר הוא, שאתם מסתובבים ברחבי הבית עם צג LCD קומפקטי ו- Stylus (עט מגע- לפנאטים שלא אוהבים לגעת במסך) ונותנים למחשב שלכם הוראות "בשלט רחוק".
ה-MIRA מתבססת על שלושה אלמנטים:
WinXP: מערכת ההפעלה העדכנית, ולדעת רבים גם הטובה ביותר, של מיקרוסופט. מחשב הבסיס חייב להריץ WinXP בשביל שטכנולוגיית ה- MIRA תתאפשר.
WinCE .NET: מערכת ההפעלה CE של מיקרוסופט המיועדת לטלפונים סלולאריים, מחשבי כף יד, מחברת ועוד, אשר תשמש כמערכת ההפעלה למסך הנישא. טכנולוגית ה- CE תומכת הן בפרוטוקול השן הכחולה (BlueTooth) והן בפרוטוקול 802.11 האלחוטי.
MIRA: ה-MIRA עצמה מבוססת על טכנולוגית ה- CE, וכמו מערכות אחרות של מיקרוסופט, היא נהנית מיתרונות כמו: Plug & Play, אשפי התקנה שונים, ממשק אינטואיטיבי, חיבור וניתוק נוחים למחשב הראשי וכמובן תמיכה בעט מגע.
MIRA עובדת באמצעות פרוטוקול הרשת האלחוטי 802.11. הפרוטוקול המוכר ביותר במשפחה זו הוא ה- 802.11b, המשמש כסטנדרד ברשתות תקשורת אלחוטיות (הן בבתים והן בעסקים) מאז יציאתו בשנת 2000. עם זאת, חסרונותיו ניכרים: תחום תדרים נמוך ועמוס ואפשרות למעט מאוד ערוצי תקשורת (שלושה). אחיו הגדול , ה- 802.11, פועל בתחום תדרים עמוס פחות ומאפשר יותר ערוצים. כרגע לא ברור עדיין עם איזה משני הפרוטוקולים תעבוד MIRA.
אין הרבה פרטים על החומרה בה תשתמש ה-MIRA. בין החברות שהורשו לייצר את המסך הנישא נמצאים כמה מהשמות הגדולים בעולם החומרה: NEC, פיליפס, LG, פוג'יטסו ו- ViewSonic. כפי הנראה כל חברה תחליט לגבי עצמה איזו חומרה היא רוצה לשלב במסך מתוצרתה, אשר יכלול מעבד, זיכרון (ככל הנראה לא מעל 32mb) וכרטיס רשת אלחוטי.

לא מעט חסרונות

למרות היתרונות הברורים של MIRA, היא מגיעה גם עם לא מעט חסרונות:
מהירות: חשוב לזכור שכל מה שאתם עושים ב- MIRA עובר קודם דרך המחשב הראשי, על כל המשתמע מכךלגבי מהירות העבודה.
מולטימדיה: האיטיות בהעברת הנתונית ממחשב הבסיס אל ה-MIRA מקשה לדמיין צפייה בגרפיקת תלת ממד מרשימה או בקטעי וידאו על המסך הנייד.
רשתות: בפורמט הנוכחי של MIRA לא ניתן לחבר יותר מצג אחד למחשב הבסיס, כך שעדיין לא ניתן להקים רשת ביתית מלאה.
קלט/פלט: כל העבודה הנעשית ב-MIRA מוגבלת לשימוש עם עט מגע, כך שנכון להיום, אין אפשרות להקליד לתוך ה-MIRA. עם זאת במיקרוסופט טוענים כי בעתיד ניתן יהיה לחבר מקלדת לצג הנייד.
ולסיום, כמיטב המסורת של מיקרוסופט, קטע וידאו קצר המדגים את השימושים השונים שיש ל-MIRA בבית. MIRA עתידה לצאת לשוק בינואר 2003, ומחירה ינוע בין 500 ל-800, בהתאם לגודל הצג.

(הסקירה פורסמה במקור ב- Techno.co.il)

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מירה - מסך הפתיחה
החיבור בין המחשב למסך
המסך המתנתק
מומלצים