שתף קטע נבחר

סקר: רק 16% נוסעים לעבודה בתחבורה ציבורית

מכון ברנדמן: 61% מגיעים לעבודה ברכבם הפרטי ורק 1% ברכבת. ההגעה לעבודה וממנה גוזלת בממוצע מהעובד הישראלי כ-50 דקות ביום ועלה בממוצע 259 שקל לחודש

מחפשים סיבה לפקקים בדרך לעבודה? מסתבר שרק 16% מהישראלים משתמשים בתחבורה הציבורית בדרכם לעבודה בעוד ש-61% עושים זאת באמצעות רכבם הפרטי. כך עולה מסקר מיוחד שערך מכון ברנדמן. מתוך אלה שנוסעים בתחבורה ציבורית, 14% עושים זאת באוטובוס, 1% ברכבת, ו-1% במונית. מהסקר עולה, כי 13% הולכים ברגל לעבודה, 6% בהסעה של מקום העבודה ו-3% ברכב דו-גלגלי. צעירים נוסעים יותר באוטובוס (34% מהם) והולכים יותר ברגל (25%).
לדברי רות ברנדמן, מנכ"ל מכון ברנדמן, "למרות פיתוח אמצעי תחבורה ציבורית, ובעיקר רכבת, מתברר כי העובדים בישראל מעדיפים לנסוע לעבודה וממנה ברכב פרטי משום שהרכב הפרטי מהיר מן האחרים למרות הפקקים.
מנתוני הסקר מסתמן שהרכבת, אשר התפתחה ביותר בעשור האחרון, אינה משרתת את העובדים אלא קהלים אחרים כחיילים, סטודנטים, גימלאים ועקרות-בית".
עוד עולה מהסקר, כי ההגעה לעבודה וממנה גוזלת בממוצע מהעובד הישראלי כ-50 דקות ביום, ובסך הכל משקיעים העובדים בישראל 1.7 מיליון שעות בנסיעה אל מקום העבודה וממנו ביום, או 411 מיליון שעות בשנה. כאשר מחשבים את מחירן של שעות אלה לפי עלות שעת עבודה ממוצעת מגיעה עלותן של שעות אלה לסכום של 16 מיליארד שקל בשנה.
לפי נתוני הסקר, עלות ההוצאה החודשית הישירה, לפי דיווחי המרואיינים, על נסיעה ברכב פרטי לעבודה וממנה מגיעה ל-376 שקלים לעובד ובתחבורה ציבורית - 292 שקלים. בחישוב להוצאה לק"מ נסיעה עולה כי עלות ק"מ ברכב פרטי מגיעה ל23.5- אגורות לעומת 14.50 אגורות לק"מ בתחבורה ציבורית.
ממוצע ההוצאה על נסיעה לעובד מגיע ל-259 שקלים בחודש, ולפיכך כלל ההוצאה הישירה על נסיעות לעבודה היא 660 מיליון שקל בחודש, שהם 7.2 מיליארד שקל בשנה.

המרחק הממוצע לעבודה: 16 ק"מ

מהסקר עולה, כי המרחק הממוצע בין הבית לעבודה הוא 16 ק"מ. שליש עובדים במרחק של עד 5 ק"מ מביתם, שליש במרחק שבין 6 ל20- ק"מ, שליש במרחק העולה על 20 ק"מ. מרחק מקום העבודה של גברים מביתם כפול מזה של הנשים: 22 ק"מ לעומת 12 ק"מ בממוצע. משך זמן הנסיעה של גבר אל העבודה הוא ממושך יותר מזה של אישה: 27 דקות לעומת 20 דקות.
מהירות הנסיעה הממוצעת לעבודה וממנה ברכב פרטי היא 44 קמ"ש (16 ק"מ ב22- דקות) ואילו בתחבורה ציבורית: 32 קמ"ש (19 ק"מ ב36- דקות).
נתוני הסקר מעלים נתון מעניין: מהירות הנסיעה של גברים למקום עבודתם וממנו גבוהה פי שניים מזו של נשים: 74 קמ"ש בממוצע לעומת 36 קמ"ש. לדברי רות ברנדמן, הסיבה לכך היא שמרחק הנסיעה הממוצע של נשים הוא 12 ק"מ ביום לעומת 22 ק"מ בממוצע לגבר, ומכאן שנשים נוסעות יותר בשטח עירוני, שבו מהירות הנסיעה איטית יותר.
עוד מתברר מהסקר כי מהירות הנסיעה עולה עם הגיל משום ששיעור הצעירים הנוסעים בתחבורה הציבורית האיטית הוא גבוה יותר: הצעירים נוסעים לעבודה וממנה במהירות של 24 קמ"ש בממוצע לעומת 44 קמ"ש, שבה נעים מבוגרים.
הסקר נערך בטלפון ממרכז התקשורת של מכון הסקרים בקרב מדגם מייצג ואקראי בן 500 איש של האוכלוסיה היהודית הבוגרת לפי דגימה פרופורציונלית של מין, גיל ואיזור מגורים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיה אזולאי
מעדיפים פקקים..
צילום: מאיה אזולאי
צילום לע"מ
על פני הרכבת
צילום לע"מ
מומלצים