שתף קטע נבחר

 

דחלאן ביקש, הפלסטיני הבכיר שוחרר

אחר-הצהריים שוחרר מכלא קציעות סולימאן אבו-מוטלק, בכיר במנגנון הביטחון המסכל ברצועה. הוא הוחזק במעצר בטענה שעמד מאחורי הפיגוע בנובמבר 2000 בכפר דרום, בו נרצחו שני ישראלים וכמה ילדים נפצעו קשה. ממחנה עופר שוחררו 33 פלסטינים שנעצרו במבצע גדול בחברון

ישראל החלה הערב (יום ה') בשחרור 33 עצירים פלסטינים, תושבי חברון והסביבה, שנעצרו במבצע המעצרים הגדול לפני כשבועיים ומאז הוחזקו במעצר במחנה עופר.
מקורות צבאיים אמרו ל-ynet כי רשימת המשוחררים התגבשה לאחר תיאום בין צה"ל לבין השב"כ, ומדובר בפלסטינים שנעצרו כדרושים לחקירה, ולא כמבוקשים בגין פעילות טרור.
33 המשוחררים נוספו על שמונת העצורים ששוחררו אתמול והיום, אף הם תושבי חברון. עוד 10 אסירים מנהליים צפויים להשתחרר היום או מחר.

דחלאן ביקש, ישראל שחררה

אחר-הצהריים שוחרר מכלא קציעות ראש מנגנון הביטחון המסכל בדרום רצועת עזה, עקיד (אל"מ) סולימאן אבו-מוטלק, לאחר שבית המשפט הצבאי בארז סירב להאריך את מעצרו.
אבו-מוטלק נעצר ב-5 במאי בחאן יונס בחשד למעורבות בפעילות טרור. בישראל נטען כי הוא עמד מאחורי הפיגוע בכפר דרום בנובמבר 2000, בו נרצחו שני ישראלים ומספר ילדים נפצעו באורח קשה, בהם ילדיה של משפחת כהן, שרגליהם נקטעו. עוד נטען כי היה אחד מראשי גדודי חללי אל אקצה, הזרוע הצבאית של הפתח.
אבו-מוטלק נחקר על ידי השב"כ והוחזק מאז במעצר בידי ישראל. השר לענייני ביטחון ברשות, מוחמד דחלאן, דרש אישית לשחררו, כדי שיסייע לו להשכין סדר ברצועה. ברשות טוענים כי אבו-מוטלק שוחרר כמחווה לדחלאן.
צה"ל טוען כי אבו-מוטלק לא שוחרר כמחווה לפלסטינים, אלא בית משפט צבאי החליט לשחררו, למרות עמדת התביעה הצבאית. לפי גרסת צה"ל, אבו-מוטלק הובא היום לבית המשפט במחסום ארז, והתביעה הצבאית ביקשה להאריך את מעצרו, אולם בית המשפט קבע שלא הוצגו די ראיות לבסס את הארכת המעצר. ישראל לא ערערה על ההחלטה.
השר דני נווה אמר בתגובה, כי שחרורו של אבו-מוטלק "מעביר מסר רע, כמו שחרורם של מחבלים פלסטינים אחרים הצפוי בעתיד הקרוב". לדברי נווה, "אנשים שהיו מעורבים בפיגועי טרור משוחררים ללא עונש. זה לא ירגיע את הטרור, אלא זה עלול דווקא לעודד טרור בעתיד".

שרון יציג את רשימת האסירים

במערכת הביטחון מדגישים כי העצירים ששוחררו בגל הנוכחי מוחזקים במחנה עופר וסיימו ממילא לרצות את תקופת מעצרם מנהלי. שמונה מבין תשעת העצורים ששוחררו אתמול הוחזקו במעצר 12 יום בלבד, לאחר שנעצרו במבצע מעצרים גדול בחברון.
מקורות פלסטינים דיווחו כי בתחילת השבוע הבא תכונס הוועדה המשותפת לישראל ולפלסטינים ותדון בסוגיית האסירים. אמש אמר ראש הממשלה, אריאל שרון, כי טרם גובשה רשימה סופית של האסירים המיועדים לשחרור, אולם פורסם כי השב"כ כבר החל להכין רשימה כזאת, ואפשר ששרון יציגה בפני אבו מאזן כבר בפגישתם הבאה ביום שלישי הבא.
אתמול דרש אבו מאזן מישראל בראיון לסוכנות "רויטרס" לשחרר אסירים ולהימנע מהתנקשויות באישים פלסטינים. לדבריו, "אם יעברו שלושה חודשים של שקט והאסירים לא ישוחררו, זה יהיה מסר שלילי לתומכים בתהליך, ויסכן את 'מפת הדרכים' כולה".
ב"ידיעות אחרונות" פורסם כי הפלסטינים דורשים מישראל לשחרר בעדיפות ראשונה 422 אסירים ביטחוניים שנכלאו בישראל לפני חתימת הסכמי אוסלו, מתוכם 20 אסירים ותיקים, הכלואים כבר יותר מ-20 שנה.
האסירים הבולטים ברשימה הפלסטינית: עבד אל-האדי גנים, שדירדר אוטובוס אגד קו 405 לתהום ליד נווה אילן בשנת 1989; סמיר קונטר, המחבל שרצח את בני משפחת הרן בנהריה בשנת 1979; תאופיק עבדאללה - השתתף בחטיפת חייל ורציחתו בשנת 1979; כרים יונס, מאהר יונס וסאמי יונס - 3 ערבים ישראלים שרצחו חייל.

בהכנת הידיעה השתתפו פליקס פריש, דיאנה בחור-ניר ורוני שקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
אבו-מוטלק. שוחרר
צילום: ערוץ 2
צילום: רויטרס
הפיגוע בכפר דרום, נובמבר 2000
צילום: רויטרס
מומלצים