שתף קטע נבחר

מה יהיה עם אהוד?

במפלגת העבודה ובמערכת הפוליטית כולה ניתחו השבוע שוב ושוב את הפרידה של אהוד ברק מנאוה. האם זה אומר שהוא חוזר? בעבודה המנומנמת מתחילה תזוזה: בן אליעזר מבהיר כי יתמודד בכל מקרה, פרס עושה קולות של התמודדות. גם בסביבתו של שרון מודאגים: "ברק יתן לעבודה מסר ברור"

הפרסומים בדבר פרידתם של בני הזוג אהוד ונאוה ברק גררו את חברי מפלגת העבודה למסע של ספקולציות, רכילויות, ניחושים וניתוחים פוליטיים מעמיקים אודות עתידו הפוליטי של ברק.

 

הדעות בעניין ההשפעה שתהיה לפרידה על עתידו של ראש הממשלה לשעבר חלוקות. יש האומרים כי "הוא עזב אותה כי הוא רוצה לחזור לפוליטיקה", ויש מי שאומרים את ההפך הגמור. יש הגורסים כי "נאוה הייתה הצד האנושי שלו", ויש המאמינים כי "הפרידה מנאוה היא הדבר הטוב ביותר שקרה לו בארבעים השנה האחרונות. סוף סוף הוא עשה משהו בשביל עצמו, שיצא מתוכו. זה מראה שהוא אנושי ויש לו רגשות כמו לכל אדם". יש מי שתומך בטענה כי הפרידה תפגע בתדמיתו של ברק, ויש הסבורים שלציבור הישראלי זה לא ממש מזיז.

 

כך או כך, דבר אחד ברור: אף אחד כמעט מבכירי מפלגת העבודה לא יודע שום דבר על אהוד ברק ועל כוונותיו. לכן היה גם קשה למצוא ביומיים האחרונים מישהו שיעז להתייצב בגלוי ולהמר מה יקרה. וזה, אולי, עשוי גם ללמד על היחסים שיש לראש הממשלה לשעבר עם רוב גדול מבכירי מפלגתו: הם לא מדברים עליו ולא מנתחים את צעדיו, מהסיבה הפשוטה שהם לא יודעים כלום, אבל ממש כלום. ברק ממדר אותם, ורובם ניזונים ולומדים על צעדיו מהתקשורת. כשהוא חפץ בכך הוא מתראיין, או מעביר מסרים באמצעות מקורביו באמת, וכשלא - הוא נותן לכולם להתבשל על אש קטנה.

 

ברק יצר התרחשות

 

למפלגת העבודה יש לא מעט מזל בתקופה האחרונה, ולמזל הזה קוראים אהוד ברק. בלעדיו - בלי מעשיו, דבריו וראיונותיו בכלי תקשורת שונים - ספק אם מישהו היה זוכר, במיוחד בתקופה חמה זו, שמפלגת העבודה עוד קיימת. המפלגה שקועה בשבועות האחרונים בתרדמת, ומלבד ההתעסקות בבחירות המוניציפאליות המשמימות למדי, וביום הולדתו של שמעון פרס - אין יותר מדי התרחשות פוליטית.

 

אין, ובכל זאת יש. להתרחשות הזאת קוראים אהוד ברק. מאז החלו ברק ומקורביו לטפטף שמועות על אפשרות חזרתו של ראש הממשלה לשעבר לחיים הפוליטיים, אנשי מפלגת העבודה (אוהבי ברק ושונאיו גם יחד), יצאו מהתרדמת וירדו מהגדר, והם עוקבים בדריכות אחר העתיד לקרות.

 

אבל אנשי העבודה לא לבד. גם בסביבתו של ראש הממשלה, אריאל שרון, עוקבים בעניין אחר מעשיו ופעולותיו של ברק. בשיחות סגורות מודים כמה ממקורבי שרון כי ברק יכול לפגוע במעמד הימין בישראל. "אם הוא ישוב לפוליטיקה", אומרים אנשיו של שרון, "כל התמונה הפוליטית בישראל תשתנה. למפלגת העבודה יהיה מסר ברור, ומה שהיה הוא לא שיהיה".

 

אחד מאלה שחושבים שאהוד ברק לא מתכוון לשוב לפוליטיקה בעתיד הקרוב הוא בנימין בן אליעזר. פואד קרא אתמול את כותרות העיתונים שבישרו על פרידתם של בני הזוג ברק, והבין כי זמנו לרדת מהגדר קרב. מאז נבחר שמעון פרס ליו"ר העבודה, ישב בן אליעזר בצד, השתדל שלא להפריע, והחל לעבוד כדי לסייע בבחירות לרשויות המקומיות.

 

הוא כמעט ולא התעסק בבחירות ליושב ראש הקבוע של המפלגה, שאמורות להתקיים ביוני בשנה הבאה, למרות שידע, מההתחלה, כי פרס ינסה לעשות הכל כדי להישאר בתפקיד מעבר למה שהוקצב לו. פואד גם הבין כי לפי שעה סיכוייו לכבוש את המפלגה קלושים, ולכן החליט לשמור על השקט התעשייתי שיצרה הגעתו של פרס ללשכת היו"ר בשכונת התקווה. הוא גם ביקש לראות מה יקרה עם אהוד ברק.

 

אלא שכאמור, אתמול (יום ד') השתכנע בן אליעזר כי ברק לא ישוב, גם בגלל הפרידה מנאוה, אבל גם, ואולי בעיקר, בגלל מסקנות ועדת אור, שיתפרסמו בשבוע הבא.

 

לכן, בהתחשב בניתוח המצב הטרי שלו, מתכוון בן אליעזר להעביר אחרי הבחירות המוניציפאליות הילוך, ולהתחיל לפקוד אנשים ולארגן את הבחירות ליושב ראש הקבוע. לבן אליעזר אין חשק גדול להתמודדות הזאת, וכמה ממקורביו אומרים כי בינו לבין עצמו היה מעדיף שברק ישוב לפוליטיקה, והוא, בן אליעזר, יהיה המשענת שלו, מעין מספר שתיים. "החשק שלו לרוץ ולבחון את הכוח שלו שוב הוא בערך כמו החשק שלי לרוץ מתל אביב עד חיפה", סיפר השבוע בכיר בעבודה ששוחח לאחרונה עם בן אליעזר.

 

בסביבתו של פואד מאשרים שלפואד "אין יותר מדי חשק" לרוץ לבחירות, אבל מציינים כי "חשק לא חשק" - הוא רץ. גם נגד ברק, אם ייצטרך. "אם ברק יחטוף מסקנות קשות בדו"ח ועדת אור, ויחליט להתמודד בכל זאת - פואד ירוץ מולו", אומר אחד ממקורביו של בן אליעזר. "לפי איך שזה נראה כרגע, פואד רץ בכל מקרה".

 

בני ושמעון מתכננים 

 

מבחר מהשמועות שמתרוצצות במפלגת העבודה: על פי הראשונה שבהן, איש העסקים בני גאון מנסה להרכיב קבוצת תומכים בתוך מפלגת העבודה, ולהציג מועמדות לראשות העבודה בחודש יוני שנה הבאה. בסביבתו של גאון הכחישו התארגנות כזאת, אבל בכירים בעבודה אומרים כי "בשקט בשקט בני בודק את האפשרויות שלו".

 

שמועה מספר שתיים: שמעון פרס מתכוון לרוץ בפריימריס בשנה הבאה, ולהתמודד שוב על ראשות מפלגת העבודה. בכירים בעבודה זועמים על פרס, ואומרים כי "הרי ברור שהוא בא כדי להישאר". למרבה הפלא, יועצו של פרס, יורם דורי, אמר השבוע כי "פרס לא התחייב בשום מקום לא לרוץ עוד פעם בפריימריס". האם הוא חושב על ריצה, שאלנו. "פרס לא עוסק בזה עכשיו", השיב דורי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
אהוד ונאוה. הוא חוזר?
צילום: אביגיל עוזי
פואד. רץ בכל מקרה
צילום: רויטרס
צילום: טל כהן
פרס. רק חוגגים יום הולדת
צילום: טל כהן
צילום: איי פי
שרון. סיבה להיות מודאג
צילום: איי פי
מומלצים