שתף קטע נבחר

רה"מ: ישראל מחזיקה "קלפי מיקוח" במדינה אירופית

בראיונות לערוצי הטלוויזיה חשף שרון כי ה"קלפים" מוחזקים באירופה על ביצוע פעולות טרור. גורמים בלשכת רה"מ: מדובר בשני אסירים שאיראן וחיזבאללה מעוניינות בשחרורם ויש הסכם הקובע שהשניים לא ישוחררו עד שיתקבל מידע על רון ארד. היום: המדינה תשיב לעתירת משפחת ארד הדורשת לחשוף את דו"ח וינוגרד

ראש הממשלה מכין את הקרקע לעסקת חילופי שבויים עם החיזבאללה שלא תכלול קבלת מידע על רון ארד. שרון אמר אמש (יום ה') בראיון לערוצי הטלוויזיה כי בידיה של ישראל "אמצעי לחץ נוספים" להשגת מידע על רון ארד, למעט מוסטפה דיראני, שצפוי להשתחרר במסגרת העסקה הקרובה.

 

שרון ציין כי מדובר "בקלפי מיקוח טובים והם מוחזקים במדינה אירופית". לדבריו, הוא אינו חושב שהציבור יודע מה שמותיהם, והם מוחזקים באירופה "על ביצוע פעולות טרור".

 

גורמים בלשכת ראש הממשלה אישרו ל-ynet כי בבתי כלא באירופה מוחזקים שני אסירים שלאיראן ולחיזבאללה יש עניין רב בשיחרורם. לדבריהם, קיים הסכם בין המדינה האירופית לישראל, דרך מדינה שלישית, ששני האסירים לא ישוחררו עד שתביעותיה של ישראל בעניין קבלת מידע על גורלו של הנווט השבוי רון ארד, לא ייענו. 

 

באחרונה אמרו ל-ynet גורמי ביטחון כי "קרובה לסיכום עסקת חילופי השבויים בין ישראל לחיזבאללה". ראשי מערכת הביטחון אף העבירו מסר ברוח זה באחרונה לבני משפחות החיילים החטופים והאזרח אלחנן טננבאום.

 

מסר למשפחת ארד?

 

ראש הממשלה אמר את הדברים בערוצי הטלוויזיה על רקע הביקורת שהשמיעה משפחת ארד על הכוונה לשחרר את מוסטפה דיראני, בעסקה שלא צפויה לכלול את רון ארד.

 

שלשום אמר חן, אחיו של רון, כי "נילחם עד הסוף כדי שמוסטפה דיראני לא ישוחרר, בקמפיין שיכלול מספר מהלכים".

 

אתמול עתרה משפחת ארד, לבג"ץ בדרישה לחייב את המדינה להציג בפניה ובפני הציבור את דו"ח ועדת וינוגרד, הקובע כי לא ניתן לקבוע בפסקנות שרון ארד אינו בחיים. המדינה נתבקשה להגיב עד היום ב-10:00 בבוקר לעתירה.

 

בעתירה נטען לאור השיקולים של עיסקת השבויים עם החיזבאללה העומדת בפתח, ואשר לפי מיטב ידיעת המשפחה אינה כוללת את החזרתו או מתן מידע על גורלו של רון ארד - עולה החשיבות לחשוף את מסקנות הוועדה בפני המשפחה והעם.

 

מעצר בכירים באירופה

 

ההערכה היא כי ראש הממשלה מתכוון בדבריו על "קלפי המיקוח", בין השאר, לשגריר איראן לשעבר בארגנטינה שנעצר באחרונה בבריטניה. לפני כחודש הודיעה משטרת לונדון כי עצרה את האדי סולמנפור, ששימש בשנת 1994 כשגריר איראן בארגנטינה, בחשד למעורבות בפיגוע שאירע ב-18 ביולי באותה שנה בבואנוס איירס. בפיגוע התופת סמוך למרכז התרבות של הקהילה היהודית בעיר נהרגו 85 בני אדם ונפצעו כ-200.

 

דיפלומט איראני נוסף, החשוד במעורבות בפיגוע במרכז הקהילה היהודית נעצר שבוע מאוחר יותר. הוא שוחרר זמן קצר לאחר מעצרו בשל חסינות דיפלומטית.

 

בעקבות המעצרים הוחרף המשבר הדיפלומטי בין ארגנטינה לאיראן, המכחישה כל קשר לפיצוץ. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"האיראנים מעוניינים". שרון
צילום: רויטרס
המשפחה יצאה למלחמה. רון ארד
צילום: ארכיון
טננבאום. בדרך הביתה?
צילום: ארכיון
מומלצים