שתף קטע נבחר
 

המזרחי: המוסדיים טרפדו את הבונוס של עידן עופר

המשקיעים המוסדיים סירבו לאשר ליו"ר היוצא בונוס בגובה 180 אלף דולר בגין רווחי 2002

המשקיעים המוסדיים בבנק המזרחי (קופות-גמל, קרנות נאמנות וחברות ביטוח) מתנגדים למענק בונוס לעידן עופר, יו"ר הבנק הקודם. בעקבות ההתנגדות, נדחתה אתמול ההצבעה באסיפה הכללית המיוחדת שקיים בנק המזרחי, שמטרתה היחידה היתה לאשר בונוס של 180 אלף דולר לעופר.

 

יו"ר הבנק הנוכחי, יעקב פרי, אמר אתמול ל"ידיעות אחרונות": הגיעו אלי שמועות על התנגדות מצד המשקיעים המוסדיים, ואנו צריכים לראות שלא תהיה הצבעה על נושא שלא יאושר. נבדוק אותן לקראת האסיפה הבאה.

 

כאשר נשאל פרי האם גם הסכם ההעסקה שלו, על-פיו הוא זוכה למשכורת של 90 אלף שקל בחודש עבור 60% משרה, כולל בונוס, אמר כי זה היה הנוהג לאורך שנים בבנק. פרי הוסיף, כי לדעתו בהסכם שלו לא קיים בונוס.

 

כבר במשך שנים נהוג בבנק המזרחי, כי היו"ר מקבל בונוס שנתי של כ-80% מהבונוס של המנכ"ל. עידן עופר הוא בנו של בעל שליטה בבנק, סמי עופר, ולכן נחשב בעל שליטה. משום כך נדרש כי שליש מהתומכים במתן הבונוס לא ימנו על בעלי השליטה. להבדיל, היו"ר הקודם, אבי ורטהיים, אחיינו של מוזי ורטהיים בעל השליטה בבנק, אינו נחשב כבעל שליטה, ולכן אישור הבונוס שלו נדרש לרוב רגיל.

 

אבי ורטהיים קיבל בונוס של 220 אלף דולר על רווחי שנת 2001. עידן עופר שימש יו"ר הבנק בין פברואר 2002 לינואר 2003, כשאז החליפו פרי. עלות שכרו הכוללת של עידן עופר ב-2002 הסתכמה ב-1.8 מיליון שקל, עבור 60% משרה. הוא נאלץ לסיים תפקידו משום שהפיקוח על הבנקים לא היה מוכן שמי שנמנה על בעלי השליטה יכהן בתפקיד יו"ר.

 

המזרחי הוא הבנק הרביעי בגודלו. הוא סיים את שנת 2002 ברווח נקי של 273 מיליון שקל, המשקף תשואה של 8.3% על ההון. מנית בנק המזרחי היא אחת המניות החביבות על משקיעים מוסדיים, ביניהם קופות גמל, קרנות נאמנות וחברות ביטוח.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים זיו
עידן עופר. לא גייס את הרוב הדרוש
צילום: חיים זיו
מומלצים