שתף קטע נבחר

עמותת צלול: עיריית הרצליה מזהמת את חופיה

לטענת העמותה, העירייה מזרימה מדי שנה 7 מיליון קוב מי ביוב לים; העירייה: העמותה טועה ומטעה. אנו מזרימים 6 מיליון קוב מי קולחין, התקלות שאירעו בעבר דווחו לתושבים

"עיריית הרצליה מזרימה לים כ-7 מיליון קוב מי ביוב מדי שנה באמצעות צינור באורך 600 מטר המונח על קרקעית הים מדרום למרינה העירונית", כך טוענת היום (ב') במסיבת עיתונאים עמותת "צלול".

 

לטענת צלול, העירייה מסתפקת בסינון ראשוני של המוצקים מן הביוב לפני שהיא מזרימה את יתרת הביוב לים.

 

כמו כן נרשמים, לטענת צלול, בכל שנה עשרות מקרים של פריצות ביוב וגלישות ביוב ממכון הטיהור העירוני. זיהום הים הוא תוצאה של הזנחת מערכת הביוב, תשתית לקויה וניסיון לחסוך בכסף על חשבון נקיון הים ועל חשבון בריאות האזרחים, אומרים בעמותה.

 

בצלול טוענים כי העירייה לא עדכנה את התושבים על זיהומים קשים בחופי העיר.

 

מנכ"ל צלול, עו"ד יריב אברמוביץ' אומר: "אנו מוסיפים את הרצליה לרשימה השחורה של מזהמי החופים בישראל ומתחייבים לנהל מאבק עיקש יחד עם תושבי העיר להוצאת הזיהום מהים ולאפשר להם רחצה בחופים נקיים מבלי לסכן את בריאותם".

 

העירייה: טענות צלול אינן נכונות

 

בתגובה אומרת עיריית הרצליה: עמותת צלול טועה ומטעה. מידי שנה מזרימה עיריית הרצליה לים 6 מיליון קוב מי קולחין (מי ביוב מטוהרים ברמה שניונית) בהתאם לדרישותיה של הוועדה בינמישרדית למתן היתרי הזרמה, ולא ביוב גולמי. אורך הצינור - 800 מטר ולא כפי שנטען. מיליון קוב מי קולחין מועבר לחקלאות ובידי העירייה היתר הזרמה כחוק.

 

עיריית הרצליה משקיעה מידי שנה 8.5 מיליון שקל לטיפול בשפכים והפיכתם למי קולחין. מכון הטיהור של הרצליה, שעבר לפני כ- 8 שנים פעולות שדרוג והרחבה, הוא בין המשוכללים בארץ והוא כולל מתקן לטיפול בבוצה. בימים אלה מפרסמת עיריית הרצליה מכרז לשידרוג מכון הטיהור העירוני

 

מי הקולחין זורמים ממכון הטיהור של הרצליה בקו גלישה לים. אם היתה גלישה כלשהי או פריצה ממכון הטיהור העירוני היו תעלות הניקוז של נתיבי איילון מתמלאות במים והדבר היה גלוי לעין כל. כאמור, זה לא קורה.

 

הדגימות נעשות ע"י דוגם חיצוני, המקובל על משרד הבריאות, והדגימות מועברות ע"י הדוגם החיצוני ישירות למעבדה של משרד הבריאות.

 

בשש השנים האחרונות היו שני מקרים של זיהומים קשים בחוף הים של הרצליה. תושבי העיר קיבלו הודעה על כך.

 

מהמשרד לאיכות הסביבה נמסר: המשרד הגיש ליועץ המשפטי לממשלה שתי טיוטות של כתבי אישום נגד עיריית הרצליה ונושאי משרה בה. מדובר במקרה אחד של הזרמת מי קולחין לים דרך תעלות ניקוז במקום דרך צינור ההזרמה הימי, עקב כך זוהם בחוף הנכים. במקרה אחר מדובר בצינור מי קולחין שנפרץ בעת עבודות חפירה באזור התעשייה של הרצליה ועקב כך זרמו מי קולחין לים ללא היתר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת גרינפיס נגד הזרמת הביוב לחוף הרצליה (צילום ארכיון)
צילום: c) Greenpeace)
ראש עיריית הרצליה, יעל גרמן
מומלצים