שתף קטע נבחר

כל הטיפים לסלט פירות מנצח

מיטב כותבי מגזין "שף" התאחדו כדי לספר לכם על הפטנטים הקטנים שלהם להכנה מושלמת של מלך הקיץ

מיכל מוזס מציעה לשלב בסלט טעמים אקזוטיים, וחושפת את סודות הסירופ שלה:

 

הסלט שלי מורכב מנקטרינות, קיווי, ליצ'י משומר (וזה הפרי היחיד שנאי מסכימה להוסיף בצורתו המשומרת), תפוז, בננה, מלון ואבטיח, ואם יש, אז גם אננס טרי. כמעט כל פרי אפשר להוסיף לשילוב זה, חוץ מתפוחים ואגסים שאני לא אוהבת בסלט. אבל הסוד האמיתי שלי הוא הסירופ: מבשלים בסיר 1 כוס סוכר, 3 כוסות מים ומעט תמצית הדרים (מי זהאר) או כוכבי אניס (אם אוהבים), עד שהסוכר נמס. מצננים ומקררים היטב. "מטביעים" את הסלט בסירופ הקר ומגישים.

 

מיכל לוי-אלחלל מתוודה: הסלט שלי הוא קומפוט (המתפקד גם כמשקה או כרוטב לעוגות):

 

שמים ק"ג וחצי פירות יער קפואים או תותים, או שזיפים טריים מגולענים, או אפרסקים מגולענים בסיר. מוסיפים 1 בקבוק יין אדום, 2 כוסות סוכר, 2 מקלות קינמון ומעט עלי נענע. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כחצי שעה. טועמים, כדי לבדוק אם המתיקות מספקת אתכם ומקררים היטב. מגישים כקומפוט בקעריות עם מעט קרם פרש, או טוחנים במעבד מזון או בבלנדר, ואז מתקבל רוטב שפשוט חובה לצקת על גלידת וניל. אם רוצים להכין משקה מרענן מוסיפים הרבה קרח לרוטב, כך שמתקבל נוזל דליל יותר. אם מעדיפים טעמים לימוניים על פני הקינמון, אפשר להוסיף לסיר לימונים פרוסים ולוותר על מקלות הקינמון.

 

יאיר ברק אוהב את השילוב בין חמוץ למתוק:

 

ולכן אני מקפיד לשלב בסלט שלי "מרכז כוח" מתוק כמו תמרים או צימוקים. מלבדם יהיו בסלט גם הדרים, קיווי ותותים בעונה. הרוטב יורכב מהרבה מיץ הדרים ויין פורט. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים. אני בעד להגיש את הסלט מיד ולא להשהות מפני שהמראה הרענן שלו חשוב לי במיוחד, אפילו יותר מספיגת הטעמים.

 

קלי מגר בכלל מאוהבת במנגו ברוטב שמנת ויוגורט:

 

קולפים (אפשר בקולפן ירקות) 2 מנגו גדולים ומאחסנים במקרר. מערבבים 1 מכל יוגורט, 1 מכל שמנת מתוקה לא מוקצפת ו-1 שקיק סוכר וניל ומאחסנים במקרר. לפני ההגשה, כשהפרי ממש קר, חותכים את המנגו לקוביות בגודל 1 ס"מ, יוצקים עליו את רוטב השמנת המוכן ומגישים מיד. כמובן שאפשר גם להשתמש בפרי אחר, או לצקת את הרוטב הנהדר על כל סלט פירות רב גוני מוכן.

 

בני סיידא בעד יין מוסקט בסלט שלו:

 

אני מכין סלו ממלונים, אגסים, ענבים, משמש, אפרסקים, תותים ופירות יער ומתבל ביין מוסקט ובמיץ מלימון אחד (אם יש בבית ליקר כלשהו, אפשר להחליפו במוסקט). משהים שעתיים שלוש במקרר לפני ההגשה.

 

עמיר אילן חושב שהעניין החשוב כאן הוא התיבול:

 

סלט פירות של קיץ יכיל מנגו, אפרסקים קלופים, שזיפים, בננות ואולי קצת תפוחים, כדי שיהיה מרקם מעניין, אבל העניין בעיני הוא התיבול: תמצית וניל טבעי וליקר אפרסקים (ולא שום ליקר אחר). אפשר להשהות את הסלט עד שעה לפני ההגשה.

 

דרור פילץ מקפיא מנגו, ושולף אותו ברגע המתאים:

 

חמותי שרה ובתי מיכל מכינות יחד סלט פירות המבוסס על פירות מהחצר שלנו. בסוף כל קיץ אנחנו אוספים מנגו, קולפים, מגלענים ומקפיאים. כשמגיע החורף אנחנו קוטפים תפוזים ופומליות (בעיקר פומליות) והם קולפות אותם כך שנותרים רק ה"פילה" (בלי הציפה הלבנה). לפירות ההדר מצטרפים תפוחים לא קלופים (מזן חרמון או גרני סמית) ומעט צימוקים. מערבבים, לא מוסיפים שום דבר ואוכלים בתיאבון.

 

איילת לטוביץ חושבת שהשילוב בננות-אפרסקם הוא מושלם:

 

כיוון שאלה שני הפירות שאני הכי אוהבת בעולם, סלט הפירות שלי תמיד יכיל אותם, יחד עם התיבול האהוב עלי: קליפת לימון, מיץ לימון (כדי שהבננות לא ישחירו) ועלי נענע. בעונה, אגב, ישתלבו פה היטב גם תותים.

 

ולסיום - כמעט סלט:

 

רעיון שאימצנו היישר מג'יימי אוליבר העירום: הוא פרס דק (וביאפית: "יצר קרפצ'יו") מאננס טרי, ואנחנו עשינו אותו עם אפרסקים לבנים מגולענים. אחר כך הוא לקח מכתש ועלי (אנחנו לקחנו קצה מערוך והכנו לעצמנו קערה מוצקה) וריסק עלי נענע טרייה ומעט סוכר, עד שהסוכר הופך ירקרק ולח. בסוף הוא (וגם אנחנו) פיזרנו את הסוכר על פיסות הפרי הדקיקות והגשנו מיד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים רעיון מצויין של ג'יימי אוליבר? רדו לסוף הכתבה
צילום: יוסי סליס. סגנון: נטשה חיימוביץ'
לאשה בפייסבוק
מומלצים