שתף קטע נבחר

מתנחל מקבל פי 4 מתושב עיירת פיתוח

המדינה מעניקה את התמיכה הממשלתית הגבוהה ביותר לרשויות המקומיות מחוץ לקו הירוק. עיירות הפיתוח נמצאות הרחק מאחור. מזכיר מועצת יש"ע: "זה בגלל הוצאות הביטחון הגדולות"

טוב להיות תושב השטחים: תושבי ההתנחלויות ביהודה, שומרון ועזה נהנים מההקצבות הממשלתיות הנדיבות ביותר בארץ. 5 מתוך 11 הרשויות המקומיות שקיבלו את ההקצבות הגדולות ביותר לנפש נמצאות מעברל קו הירוק. כך עולה מנתוני משרד הפנים לשנת 2003.

 

זאת ועוד: ממשלת ישראל העבירה בעבור כל אחד מ-7,800 תושבי מועצת חוף עזה תשלום של 7,120 שקל ב-2003. זאת למרות שבשנה הבאה אמורה ישראל לפנות את עזה, עם יישום תוכנית ההתנתקות.
שטחים מול עיירות פיתוח
תושבי שטחים תושבי עיירות פיתוח
חוף עזה - 7,120 שקל אופקים- 1,380 שקל
מגילות - 6,820 שקל נתיבות - 1,450 שקל
בקעת הירדן- 5,230 שקל קריית מלאכי- 1,490 שקל
הר חברון- 4,600 שקל שלומי- 1,500 שקל
קריית-ארבע- 3,380 שקל בית שאן - 1,570 שקל
למעשה המשיכה הממשלה להזרים כספים למועצה גם לאחר גיבוש התוכנית והפכה את תושבי מועצת חוף עזה לתושבים ה"מתוקצבים" ביותר בישראל.

 

מתקציבים גבוהים נהנות גם המועצות המקומיות מגילות שבצפון ים המלח, בקעת הירדן, הר חברון וקריית ארבע, שגם הן מחוץ לקו הירוק. ההקצבות הממשלתיות שנכללות בנתונים אינן כוללות את השתתפות הממשלה בתקציבי הפיתוח, שבאופן מסורתי גבוהה יותר בשטחים. גם מקומן של כמה מועצות מקומיות שבתוך הקו הירוק אינו מקופח: בעשירייה הראשונה נמצאות שער הנגב (4,550 שקל לתושב), חבל אילות (4,230 שקל) והמועצה האזורית תמר (4,200 שקל).

 

יהושע מור יוסף, מזכיר מועצת יש"ע, אמר בתגובה: "הוצאות הביטחון של יישובי יש"ע גבוהות מהרגיל בגלל האיום של חדירות ליישובים ושל פיגועים בכבישים".

 

ואילו ראש מועצה האזורית בנימין, פנחס ולרשטיין, אמר כי "ככל שמספר התושבים ברשות קטן יותר, גדל באופן יחסי הסיוע לכל תושב. בנוסף המציאות המורכבת שנכפתה עלינו בשנים האחרונות הפכה פעילות פשוטה כמו פינוי אשפה ליקרה מאוד בשל הצורך למגן משאיות אשפה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אופקים: מקבלת רבע מהתמיכה בחוף עזה
צילום: לע"מ
מומלצים