שתף קטע נבחר

4 מתכונים לאירוח סתווי

פיליס גלזר מציעה ארבעה מתכונים טעימים ובריאים שמתאימים לאירוח סתווי: עלי גפן ממולאים, טופו בתחמיץ, פטריות ממולאות ומאפינס דבלים

עלי גפן ממולאים באורז, שומשום ועשבי תיבול 

 

הכנת עלי גפן אולי נשמעת טירחה, אבל ברגע שתתפסו את הפטנט, הכל יזרום בשלווה. עלי הגפן כל כך שונים וטעימים, ובהחלט שווים את המאמצים

 

החומרים:

250 גרם עלי גפן

1 בצל קטן קצוץ דק

1 שן שום גדולה, כתושה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

1/4 כוס שמיר טרי קצוץ דק

2 כפות נענע טרייה קצוצה דק

1/4 כפית כורכום (לא הכרחי)

1 כף שומשום קלוי במחבת יבשה

1/2 1 כוסות אורז או אורז מלא מבושל

מלח לפי הטעם

לרוטב:

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מעט שמן לתחתית מחבת קטנה, מחממים קלות ומטגנים את הבצל והשום במשך 2 דקות בבחישה מתמדת. מורידים מהאש ומוסיפים את יתרת החומרים למלית.
  2. אם משתמשים בעלי גפן טריים, חולטים אותם במים רותחים (טובלים ומוציאים). אם משתמשים בסוג המשומר במי מלח, שוטפים היטב או שורים במים למשך 15 דקות. מנקזים.
  3. נוטלים עלה אחד בכל פעם, מניחים על משטח ושמים כף מהמלית במרכז העלה, סמוך לגבעול (מרחיקים את הגבעולים). מקפלים את הדפנות של עלה הגפן לכיוון האמצע ולאחר מכן מגלגלים את העלה כולו. חוזרים על התהליך עם שאר העלים.
  4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעט בתחתית סיר גדול. מניחים בפנים את עלי הגפן, צפופים זה לזה עם התפר כלפי מטה. אם יש צורך בשתי שכבות, כדאי לשטוח עלי גפן ריקים ביניהן. יוצקים את שאר הרוטב, מכסים בצלחת (למנוע תפיחה) ואחר כך במכסה הסיר. מבשלים על להבה נמוכה במשך 60-40 דקות, או עד שעלי הגפן נעשים רכים. מוסיפים מעט מים במקרה הצורך.

 

 

פטריות ממולאות בנבט חיטה, זעתר טרי ופרמזן 

 

ייתכן ששילוב החומרים יישמע לכם מוזר, אבל פטריות אלו זוכות במטבח שלי להצלחה גדולה שנים רבות. מתכון מהיר, קל ומרשים ביותר כמנה ראשונה או כחטיף לאורחים

 

החומרים:

500 גרם פטריות גדולות

3 כפות גבינת פרמזן או גבינת פקורינו מגוררת

1 שן שום גדולה, קצוצה

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כף זרעוני חמניות קלויים (לא הכרחי)

1 כוס נבט חיטה

1 כף זעתר טרי או עלי אורגנו טריים, קצוצים דק

2 כפות חמאה או מרגרינה נמסה

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור מראש לחום בינוני. שוטפים במהירות את הפטריות (הן סופגות מים בקלות) ומייבשים. מורידים את הגבעול (אפשר לשמור למרק או לתבשיל אחר), ומניחים בתבנית אפייה משומנת ב-2 כפות שמן זית.
  2. מערבבים יחד גבינה, שום, בצל, חמניות, נבט חיטה, אורגנו, חמאה, מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. לוקחים פטריה בידיים, ובעזרת כף ממלאים את כיפות הפטריות ולוחצים קלות ביותר עם האצבעות כדי להדק את המלית. מחזירים לתבנית ויוצקים מעל הפטריות את 4 כפות השמן הנותרות בצורה אחידה.
  4. אופים 20 דקות עד שהפטריות רכות והמלית השחימה. מגישים חם (אפשר להכין מראש, לכסות בניילון נצמד ולאפות לפני שהאורחים מגיעים). אם רוצים מנה פרווה, אפשר לוותר על הגבינה.

 

 

גבינת טופו בתחמיץ שמן זית חם, עשבי תיבול ורימונים

 

אם חשבתם שטופו הוא תפל או מסובך להכנה, מתכון זה ישכנע אתכם אחרת. מגישים עם פיתות עירקיות חמות, מקלות גזר או פלפל וזיתים. לאלה שמתעקשים, אפשר להמיר את הטופו בגבינה בולגרית טובה

 

החומרים (6-4 מנות):

300 גרם גבינת טופו

1/2 1 כוסות שמן זית (או שמן זית מעורבב בשמן אחר)

4 שיני שום גדולות, מקולפות וחצויות

1 גבעול רוזמרין טרי, מפורק 

2 גבעולי טימין טרי

1 גבעול אורגנו טרי

1/2 כפית גרגרי פלפל שחור

2 עלי דפנה

חופן עלי בזיליקום טריים

חופן גרגרי רימונים

מלח גס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הטופו לפרוסות בינוניות ומניחים בכלי הגשה עם דפנות (כלי חרס יפים במיוחד למנה זאת).
  2. בסיר בינוני שמים את שמן הזית, השום, הרוזמרין, הטימין, האורגנו, הפלפל השחור ועלי הדפנה, ומחממים לחום גבוה מאוד (לא רותח). מורידים מהאש ובוחשים פנימה את עלי הבזיליקום. יוצקים על הטופו, מתבלים במלח ומפזרים מלמעלה את גרגירי הרימונים. מגישים מיד או בטמפרטורת החדר.
  3. ניתן לשמור את השאריות (אם יש) בכלי סגור במקרר ל-3 ימים. ככל שהטופו נמצא בתחמיץ, טעמו משתפר. אפשר גם להשתמש בתחמיץ לסלט.

 

 

מאפינ'ס דבלים

 

החומרים:

1 כוס + 2 כפות שטוחות של קמח

1 כוס נבט חיטה

1/4 כפית מלח

3 כפיות אבקת אפייה

1 ביצה טרופה

1/2 1 כוס חלב (אפשר דל שומן) או חלב סויה 

1/3 כוס סוכר חום או חום בהיר (דמררה)

4 כפות שמן

3/4 כוס דבלים רחוצות וקצוצות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (כ-200 מעלות). יוצקים מים רותחים על הדבלים בצד, עד שהן תופחות (כ- 10 דקות). מסננים.
  2. בקערה אחת מעבירים את הקמח, המלח ואבקת האפייה דרך מסננת. בוחשים פנימה נבט חיטה וסוכר. בקערה קטנה טורפים ביצה ומוסיפים חלב ושמן. מוסיפים את הנוזלים לתערובת הקמח ומערבבים היטב.
  3. משמנים תבנית שקעים, או משתמשים במנז'טים מנייר. ממלאים את השקעים 2/3-כ מתכולתם, ואופים במשך 20 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים