שתף קטע נבחר

עוגת גבינה בחושה עם דובדבנים חמוצים

מחפשים מתכון לעוגת גבינה מעט שונה? לדנה שטיינוול ממגזין "שף" יש מתכון לעוגת גבינה בחושה, גיוון למתכוני עוגות הגבינה הסטנדרטיים

המרכיבים (תבנית באורך 30 ס"מ):

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 ביצים

1/2 1 (210 גרם) כוסות קמח

1/2 3 (35 גרם) כפות קורנפלור

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

1 כפית קליפת לימון מגוררת

2 כפיות (10 מ"ל) תמצית וניל

125 גרם גבינת שמנת %30 שומן (או גבינה לבנה %9 שומן)

1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה

3/4 כוס דובדבנים חמוצים מגולענים בסירופ, מסוננים

אפשרות לעיטור:

כ-2 כפות סוכר גבישי (להשיג בחנויות לקונדיטורים)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומערבלים כ-2 דקות עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבלים לאחר כל הוספה, עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, קליפת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים קצת. מוסיפים פנימה את גבינת השמנת והשמנת החמוצה ומערבלים עוד קצת, עד שמתקבלת עיסה כמעט אחידה. מסירים את הקערה מהמערבל, מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים ידנית בעדינות עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. יוצקים את העיסה לתבנית. מיישרים את פני העוגה במרית ומפזרים למעלה את הסוכר הגבישי, אם משתמשים בו. אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

 

  • איך שומרים: בכלי סגור בטמפרטורת החדר כ-3 ימים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד וגיא צלמים
גיוון. עוגת גבינה בחושה
צילום: גלעד וגיא צלמים
לאשה בפייסבוק
מומלצים