שתף קטע נבחר

"אל תשכחו את אחי, יהודה כץ"

24 שנים אחרי הקרב בסולטן יעקוב, החליטה משפחתו של יהודה כץ לא לשתוק יותר. כעת, כאשר מלחמה נוספת מתרחשת בלבנון, פנו במכתב לראש הממשלה, שרת החוץ ולרמטכ"ל. איש לא טרח להשיב. " נעצור כל סיכום של משא ומתן שלא יכלול את יהודה", אומרת ל-ynet אחותו של יהודה, פרחיה היימן

לפני עשרה ימים חל יום הולדתו ה-47 של יהודה כץ, מנעדרי קרב סולטן יעקוב במלחמת לבנון, יוני 82'. יחד עם כץ, נעדרים גם צבי פלדמן וזכריה באומל. בעקבות חטיפתם של שלושת החיילים, גלעד שליט, אלדד רגב ואהוד גולדווסר, ובצל המלחמה השנייה בלבנון, החליטה משפחתו של כץ לא לשתוק יותר.

 

 

בני המשפחה שיגרו מכתב לראש הממשלה אהוד אולמרט לשרת החוץ ציפי לבני לרמטכ"ל דן חלוץ ולראש אכ"א אלעזר שטרן. "במהלך הימים האחרונים", כתבו, "בהם אנו מתרשמים מתגובת מדינת ישראל באשר לחייליה החטופים בידי החמאס ובידי חיזבאללה, איננו יכולים להבליג על השתיקה הרועמת באשר לבנינו-אחינו, הנעדר זה יותר מ-24 שנים. אין בתקופה ארוכה זו, בכדי להוריד ממחויבותה של מדינת ישראל כלפי נעדריה מקרב סולטן יעקב".

 

במכתבה דרשה משפחת כץ "כי כל משא ומתן באשר להחזרת שבויים ונעדרים בתמורה לשחרור אסירים יכלול גם את יהודה כץ".

 

אחותו של כץ, פרחיה היימן, מספרת ל-ynet בביתה בירושלים שעדיין לא קיבלה תגובה מאף גורם שאליו נשלח המכתב, כמו רבים מהמכתבים שכבר נשלחו ב-24 השנים האחרונות ולא זכו למענה. "לא קיבלתי אפילו את התייחסות הטריוויאלית ביותר כמו: קיבלתי את מכתבכם. אולמרט אמר שהוא הולך לישון כל לילה עם תמונותיהם של שלושת החטופים אז אני מסכימה עם מה שאמר חן ארד, אחיו של רון. הוא צריך לנקות את האבק במגירות. יש לנו גם נווט ושלושה שריונרים. הוא ירש גם את זה".

 

היימן אומרת כי "בכל פעם שנושא חילופי שבויים וחטופי צה"ל עלה לסדר היום, לא עלה שמו של אחי ולו פעם אחת מצד הגורמים הרלוונטיים. תמיד נדחקנו לקרן זווית. לא בעסקת ג'יבריל, לא כשמשרד הביטחון היה מוכן להעניק פרס של 10 מיליון דולר עבור מידע על רון ארד או להציע עסקת חילופי שבויים עבורו". בשנת 91' שהחלו לרמוז בכלי התקשורת כי ייתכן שתתבצע עסקת חילופי שבויים תמורת החזרתו של הנווט רון ארד לישראל. אז עתרה משפחת כץ לבג"ץ וביקשה להוציא צו מניעה על כל עסקה שתתבצע מבלי לכלול בה גם את יהודה כץ. הרכב השופטים, בראשותו של השופט אהרון ברק נעתר לבקשת המשפחה.

 

"אנחנו לא מסכנים, רק מחפשים תשובות"

 

"ככל הנראה", אומרת היימן, "זה מה שנצטרך לעשות שוב, אם יעלה הנושא לסדר היום. אף אחד מיוזמתו לא מתייחס אלינו, אז למדנו שזו הדרך - להעביר את ההכרעה לבג"ץ. נעצור כל סיכום של משא ומתן שלא יכלול את יהודה. מבחינתנו זה הקרב האחרון. ההורים כבר בני למעלה מ-80 ובאמת הגיע הזמן. זו לא קלישאה ושאף אחד לא יגיד שאין קשר, כי יש קשר. כולם אומרים היום שבין חיזבאללה, סוריה ואיראן יש קשר מובהק".

 

למשפחת כץ טענות קשות כלפי הטיפול של הגורמים הרלוונטיים בעניינם של נעדרי קרב סולטן יעקוב. להיימן יש הרבה שאלות שבמשך 24 שנים היא מחפשת עבורן תשובות. "לפני שלושה שבועות נחטף חייל בעזה ועוד שניים נחטפו בלבנון, אבל איפה אנחנו? איפה נעדרי סולטן יעקוב במשך 24 שנים? כולם מזדעזעים משבוע-שבועיים של שבי, אבל 24 שנים זה לא מספיק מזעזע? האם הדם של יהודה אחי לא מספיק אדום? האם חל עליו חוק ההתיישנות? למה עבורנו משרד הביטחון לא יכול להקציב פרס?".

 

בעקבות פנייתם גם בנושא הפרס הכספי לבג"ץ, עמותת "לחופש נולד" תעניק פרס כספי גם למי שיביא מידע על נעדרי סולטן יעקוב. כששמעה היימן על תשעת החיילים שנהרגו השבוע בלבנון בעקבות מארב מתוכנן של חיזבאללה, היא לא יכלה שלא להיזכר בקרב שבו השתתף אחיה. "הרי כל הקרב שהיה השבוע היה כדי לחלץ את החיילים. קרב חילוץ כזה טרם נעשה עבור נעדרי סולטן יעקוב אבל זה לא מאוחר מדי לעשותו".

 

בשיחתה עם ynet, אומרת היימן שהיא מקווה שאיש לא יסתכל על משפחתה כ"מסכנים האלה, שמחפשים אחריו 24 שנים. אבל חשוב שידעו שהכל אפשרי, שחייבות להיות תשובות - רק לא להרים ידיים. זה מה שנותן לנו עדיין את החוסן להמשיך". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל נוה
יהודה כץ
צילום: טל נוה
צילום: טל נוה
פרחיה היימן
צילום: טל נוה
מומלצים