שתף קטע נבחר

כלים לחג: להשתמש - ולזרוק ליד הדלת
מארחים בחג ואין לכם סט אחד מלא של כלים? חברות רבות ישמחו לספק לכם את כל האביזרים לאירוח מושלם. רק תשלמו (ולא - לא צריך לשטוף את הכלים אחרי הארוחה)

זהו זה. השנה הגיע תורכם. אחרי כל הפעמים שהגעתם (עם העוגה המצוינת, המתנה ההכרחית וכל הילדים) לבית ההורים, הדודים ושאר בני משפחה שהסכימו – לא ניתן עוד להתחמק. סקירה קצרה של המלאי הביתי מגלה שעם השולחנות והכיסאות תסדרו כבר, אבל המצב בארונות הרבה פחות אופטימי. אף סרוויס, אבל אף סרוויס לא נשאר בחתיכה אחת. מודאגים? אל תהיו.

 

"השוק מוצף בחברות להשכרת כלי הגשה ואוכל שמרוויחות היטב בימי החג", מדווח בשמחה אוהד גושן מחברת "גושן שירותי קייטרינג והשכרת ציוד" הפועלת

באזור השרון. "בשנים האחרונות אנו רואים עלייה גדולה בדרישה לכלים שבעבר היו בכל בית, אבל היום אנשים מפונקים יותר ורוצים להתאמץ פחות. לכן, במקום להשלים חוסרים במחיר יקר, לבזבז מקום אחסון במשך השנה ולשטוף המון כלים אחרי האירוח, מעדיפים להשכיר את כלי האוכל מרמת המזלג ועד כל כלי הגשה אפשרי. זה גם נח, גם זול יותר מהאלטרנטיבות וגם חוסך את הצורך בשטיפה או בכלים החד פעמיים".

 


שולחן ערוך. לא צריך לשטוף

 

איך זה עובד? מרימים טלפון לאחת מחברות השכרת הציוד ומבקשים לדעת מה במלאי, וכמובן כמה זה יעלה. גושן, למשל, ישלח אליכם למייל תמונות שונות מתוכן תוכלו לבחור את הכלים המוצאים חן בעיניכם – מצלחות פשוטות ביותר ועד צלחות קרמיקה מעוטרות. ניתן לבחור כלים ספציפיים (מרקיות בלבד) או סטים שלמים לכל סועד. יום לפני החג יגיע הציוד אליכם הביתה ארוז היטב . כל שנותר הוא לערוך את השולחן בכלים המושאלים וליהנות מקריאות האורחים המתפעלות.

 

סיימתם? אין צורך לעמוד שעות ליד הכיור. את הכלים המלוכלכים (ללא שאריות הדג) מכניסים בחזרה לתוך השקיות ושמים ליד הדלת. למחרת יאספו גמדים קטנים בדמות עובדי החברה את השקיות ותכולתן. על פי הערכות, נעות הזמנות הכלים בראש השנה בין 500 ל–2,000 שקלים ויותר.

 

עם זאת, חשוב לדעת כי לא כל חברה תטרח ותגיע עד לביתכם הפרטי, אלא אם ההזמנה גדולה מאוד. לכן רצוי להתקשר מלכתחילה לחברות הסמוכות למקום מגוריכם.

 

אפשר לבחון את הסחורה

דוד כליף הקים כבר בשנת 69' את חברת הציוד לאירועים הנושאת את שמו. החברה שהפכה לגדולה בארץ בתחומה, שמחה להציע בחג שולחנות, כסאות, כל סוגי כלי האוכל, מפות, פמוטים, אגרטלים מיוחדים, כדי שמפניה ושאר דקורציות לעיצוב השולחן.

 

במחסן הענק שנמצא בראשון לציון תמצאו מלאי גדול במיוחד הנע על טווח הסטנדרטי ועד היוקרתי במיוחד. את הכלים ניתן לבקש בהובלה עד הבית, וניתן גם לחסוך ולהגיע בתיאום מראש כמובן, לקחת ולהחזיר באופן עצמאי. במקום ישמחו לייעץ ולהתאים את הכלים על פי דרישות הלקוח ובעיקר תבשיליו.

 

נוסף על המלאי הגדול אוחזת חברת כליף אירועים גם במשגיח כשרות צמוד שדואג שלא יתערבבו הכלים המיועדים לבשר וחלב. אתר האינטרנט של החברה מושקע במיוחד. ניתן לראות בו כמעט את כל המלאי המוצע ואפילו לעשות הזמנה וירטואלית.

 

אם אתם גרים באזור עמק יזרעאל תשמחו לשמוע על חברת "סטייל כלים" שפועלת בקיבוץ יפעת ומוכרת מאוד באזור. גם שם מספקים סוגים שונים של כלי אוכל מסכום מלא, צלחות וכוסות, קערות מכל הגדלים, סלסילות ללחם ועוד. כיוון שבאתר האינטרנט עוד לא ניתן לראות את הכלים, רוב הלקוחות מגיעים ובוחנים במו עיניהם את הסחורה. המגוון רחב (אך לא ענק) והטווח נע בין כלים פשוטים ביותר ועד זכוכית ייחודית ופורצלן. כל הכלים מושכרים בחג תמורת מחיר אחיד "זה מפשט את התהליך" אומרים בקיבוץ.

  

האוכל שעל הכלים (השכורים)

גם את האוכל שעל הצלחות אין צורך לעמוד ולבשל. האופציה הוותיקה ניתנת על ידי מפעל הארוחות של הקיבוץ הדתי ניר עציון. ארוחת החג שמציע המפעל כוללת מחזרת ביתית ומרק קניידלך (30 שקל למרק ועוד 35 שקל לקניידלך), דרך פילה סלמון ברוטב לימון (90 שקל לארבע מנות) קיש פטריות יער (55 שקל לשמונה מנות) , ועד שטרודל תפוחי עץ ברוטב וניל (45 שקל) ועוד מטעמים שונים ורבים, מן המוכר ביותר ועד הייחודי. הארוחות כשרות ויובלו אליכן עד הבית. לניר עציון מוקד טלפוני שעובד 24 שעות ביממה למעט בשבת קודש.

 

אופציה יקרה יותר היא פנייה למעדנייה הקרובה למקום מגוריך. דודי מנדל, בעליה של מעדניית "אצל דודי" שברמת השרון ובהרצליה, עסוק מאוד בימים אלה בניסיון לספק את הדרישות. אצלו, כמו גם במעדניות רבות אחרות , ניתן להזמין אוכל מזרח אירופאי (המתכנה אוכל יהודי) כמו כבד קצוץ (68.90 לקילו) גפילטע פיש(10.90 ליחידה) רגל קרושה ומעדנים רבים ויקרים אחרים. את התפריט ניתן לקבל בפקס הביתה, לסמן את הנדרש ולשלוח בחזרה, ואת האוכל עצמו ניתן לקבל עד הבית ללא תשלום (אם הבית הוא באזור המעדניה ןמחיר ההזמנה 400 ₪ ומעלה). ניתן, כמובן, לעשות את כל הקנייה במקום.

 

שדרג רהיטיך

ממש כמו כלי האוכל גם רהיטים אינם בהכרח בנמצא כשמדובר בקבוצת אנשים גדולה מן הרגיל. רנן רוזוב ממושב מזור עוסק זה שש שנים בהשכרת פינות ישיבה סטנדרטיות ואלטרנטיביות לכל אירוע. "מארחים רוצים להוסיף דברים שאין בגינה או בבית באופן יום יומי" הוא מספר "ואנחנו שמחים לספק את הדרישה. יש שמבקשים פשוט שולחנות וכסאות סטנדרטיים ויש שרוצים שולחנות באר קטנים לפזר בגינה , רהיטי קש, ראטאן או פוטונים המיועדים להוסיף מקומות ישיבה או פשוט לשדרג את האירוח".

  

כמה זה עולה לנו?

מחירי הכלים של ראש השנה אמנם נמוכים ממחירי פסח אך עדיין גבוהים עד כפולים ממחירי יום חול ושבת "רגילים".

 

כלים

גושן השכרת ציוד : סכו"מ – 1 שקל לפריט (לא כולל מעמ והובלה)

כל כלי אחר : שקל וחצי לפריט

הזמנות קטנות מאוד ישלחו אך מחירם יהיה מעט יותר יקר .

אזור משלוח : רדיוס של שעה וחצי נסיעה מנתניה.

 

סטייל כלים – כל פריט שקל (לא כולל מע"מ והובלה)

אזור משלוח: עמק יזרעאל והסביבה. (ניתן לכל מקום בארץ אך במחירי הובלה גבוהים).

 

דוד כליף - בין שקל לשני שקלים לפריט, פרטי דקורציה: 20 שקל למעלה (לא כולל מע"מ והובלה)

 

שולחנות: 20-60 שקל.

 

כסאות: 5-30 שקלים לאחד.

 

אזור משלוח: בעיקר אזור המרכז אך ישלחו לכל מקום בארץ במחירי הובלה גבוהים.

 

הובלת כלים ברדיוס קרוב: 150-200 שקל הלוך וחזור.

 

הובלת ארוחות ניר עציון: 60-80 שקל. תלוי בגודל ההזמנה.

 

שידרוג רהיטים – רנן השכרת ציוד : 400-4000 שקל, תלוי בפריט שמבקשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
כל התגובות לכתבה "כלים לחג: להשתמש - ולזרוק ליד הדלת "
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים