שתף קטע נבחר

המדריך לרכישת Xbox 360

רוצים Xbox 360 בבית? גם אנחנו! כל הדרכים להשיג את הקונסולה היחידה עליה יהיה ניתן לשחק Gears of War בזמן הנראה לעין, רגע לפני שמתחילה באמת ובתמים מלחמת הדור-הבא

עם השקתן של ה-PS3 וה-Wii אנו נכנסים לעידן קונסולות הדור הבא. הסוסה האצילה של מיקרוסופט, ה-Xbox 360, יצאה לדרך כבר לפני שנה, וזכתה בזמן הזה לשירות רשת מצויין ולמבחר משחקים איכותיים, ביניהם Gears of War, Viva Pinata ו-Dead Rising, אם נזכיר רק שלושה. מי שרוצה לחוות את כל מה שהדור הבא מציע, עם דגש מיוחד על משחקיות רשת וקהילה, ימצא את המדריך הבא מועיל.

 

נתחיל בשאלה בסיסית: ישנן שתי חבילות שונות של X360, ה-Platinum וה-Core. כיצד אדע איזו חבילה מתאימה לי? התשובה הפשוטה היא: לכו על הפלטיניום. היא אומנם יקרה יותר ב-100 דולר מחבילת הבסיס, אבל רק בה תמצאו דיסק קשיח, כבל חיבור לרשת וסט מיקרופון ואוזניות, שהם שלושה כלים מהותיים לחוויית ה-X360.

 

הפלטיניום גם כוללת כבל חיבור לטלוויזית HD (מאוד שימושי במקרה שאתם אחד מהמשקיעים-אמידים

שבבעלותם טלוויזיה כזו), וחודש התנסות ב-Xbox Live Gold, גישה מלאה לשירותי הרשת של הקונסולה. השלט האלחוטי הוא טאץ` נחמד לסיום, וכל מה שבעצם יחסר לכם לאחר רכישת החבילה הם בקר נוסף ומספר משחקים. 

 

קנייה בארץ 

אם אתם בכל זאת שוקלים לבחור ב-Core, דעו שלמרות שבאתרים של חנויות רבות מוצעות שתי החבילות זו לצד זו, טלפון מהיר מגלה שברובן לא טורחים להחזיק במלאי את חבילת ה-Core, עקב חוסר הפופולריות שלה. כמו כן, רוב אלו שנבדקו מוכרות מכשירי PAL בלבד, עם יוצאי דופן כדוגמת אקסטזה מוטור.

 

גירסת הפלטיניום עולה 399 דולרים, או בערך 1700 ש"ח לפי שער דולר של 4.29. ממוצע מחירי החנויות בארץ, לעומת זאת, נע בין 3350 לבין 3870, וזאת עקב עלויות המשלוח והמיסים הגבוהות. לפעמים אפשר למצוא שזול יותר להזמין מחו"ל, אבל לרכישה בארץ יכולים להיות מספר יתרונות.

 

למה דווקא בארץ?  

היתרון הראשון של רכישה בארץ הוא הזמינות. לרוב החנויות שפניתי אליהן היתה קונסולה במלאי. אפשר לבוא, לקנות, ולחזור הביתה עם קונסולה חדשה ובוהקת כבר עכשיו, מבלי לכסוס ציפורניים לחבילה שתגיע בדואר במצב לא ידוע.

 

מכאן עולה שהיתרון השני הוא האחריות על המוצר – כל חנות שמכבדת את עצמה נותנת בין חצי שנה לשנה אחריות על ה-X360. זהו יתרון בולט על פני רכישה בחו"ל, מאחר ואפילו עם המעטות שיסכימו לתת אחריות לרוכשים מארץ אחרת, לא יהיה פשוט ליישם אותה במידה ובאמת יקרה משהו למכשיר, או אפילו במקרה ביש המזל שהוא יגיע בלתי תקין. מיקרוסופט ישראל, אגב, הם לא כתובת לפניות בנושא, מאחר והם לא מייבאים את הקונסולה לארץ.

 

החנויות בארץ ימשיכו להיות חשובות לכם גם לאחר רכישת המכשיר. ניתן למצוא בהן מגוון מוצרי עזר, כמו בקרים נוספים (במחיר ממוצע של 399 ש"ח לבקר אלחוטי ו-290 לרגיל) וכבלי וידאו שונים. מבחר המשחקים משתנה מחנות לחנות, כשחלקן מחזיקות רק מגוון מצומצם וישן, ואילו אחרות דואגות להתעדכן כל העת.

 

המחירים נעים בין 249 למשחקים מוזלים, דרך ה-389 הנפוץ ועד 499 הופך בטן וכיס, כאשר חלק מהחנויות יקרות מאוד, ואחרות סבירות הרבה יותר. כמו כן, אתרי החנויות אינם מעודכנים תמיד במבחר המשחקים העדכני ולכן מומלץ להתקשר ולשאול.

 

חנויות רבות מציעות גם אפשרות להחליף משחקים, בדרך כלל בתוספת מחיר של בסביבות 100 ש"ח ובתנאי שהאריזה והדיסק במצב טוב. זוהי דרך מצוינת ללא-אספנים להשיג את המשחקים שהם רוצים בלי למכור את אמא והכלב.

 

רשימה של כמה מהחנויות הבולטות המציעות למכירה X360 ניתן למצוא בפורום Xbox באתר vgames.

 

הזמנה מחו"ל 

אלה שבוחרים לקחת את הדרך רבת הסיכונים יותר של הזמנה מחו"ל, ייהנו לפחות מהנחה במחיר. זכרו שהמשלוח מהווה חלק משמעותי מהמחיר הכולל. חנות המשחקים הענקית Gamestop, למשל, דורשת למשלוח מחיר בסיס של 30 דולר, ועוד מחיר שנקבע לפי ארץ המשלוח. הם לא טורחים לציין אותנו ברשימה (באמת לא יפה), אבל משלוח לקפריסין הוא 60 דולר, לא כולל ה-30 מקודם, כן? והופ, כך כבר קפץ לנו מחיר המכשיר לקרוב ל-500 דולר.

 

אך זה עוד מילא: Amazon לא שולחת בכלל לארץ (גם סניף בריטניה וגם סניף ארה"ב), ונראה שזו גישה עקבית של חנויות בארה"ב, שרבות מהן לא מאפשרות כלל משלוח אל מחוץ ליבשת. אלה שמאפשרות משלוח לא יעשו זאת בפחות מ-50 דולר, וכנראה שהרבה יותר. חנויות באירופה גמישות יותר, אך לא תמיד, כך שהטריק הראשון ברכישה מחו"ל יהיה למצוא חנות שתסכים למכור לכם. אולי Froogle יעזור לכם כאן.

 

PAL או NTSC? 

ארה"ב ואירופה מופרדות זו מזו לא רק באוקיינוס האטלנטי, אלא גם בשיטות השידור הנהוגות בהן. באירופה משתמשים ב-PAL ובארה"ב ב-NTSC, והדבר חשוב מבחינתנו מאחר והקונסולות נאלצות להתחשב בכך ולכן לצאת בגרסאות נפרדות לכל יבשת. אגב, הטלוויזיה שלכם יכולה כנראה להציג את שתיהן באופן אוטומטי, אלא אם היא באמת ענתיקה,

 אבל משחקי PAL הרבה פעמים לא יעבדו על מערכת NTSC ולהיפך. אז באיזו שיטה לבחור?

 

התשובה המהירה היא PAL. עלות המשלוח מאירופה נמוכה יותר, ורוב המשחקים הזמינים בארץ הם מסוג ה-PAL. לחלקן יש אומנם גם NTSC, אבל מדובר לרוב במבחר זעיר ומיושן.

 

אמנם, רוב המשחקים יוצאים קודם ב-NTSC ורק מאוחר יותר ב-PAL, בגלל שחברות המשחקים אוהבות את ארה"ב יותר משהן אוהבות אותנו, אך באופן כללי מדובר רק בשבועות המתנה ספורים עד ליציאת הגירסה האירופית (אם כי לפעמים מדובר גם בשלושה-ארבעה חודשים ויותר).

 

מעבר לכך, כנראה שלכל חבריך ושכניך יהיה PAL, כך שיקל עליך יותר לבצע החלפות משחקים.

 

אלה שנהנים לקבל מתנות בדואר, עדיף להם כנראה לבחור דווקא ב-NTSC. לא רק שהמשחקים יוצאים מוקדם יותר, הם גם נוטים להיות זולים יותר, מאחר ומחירם ביורו או פאונדים לרוב גבוה ממחירם בדולרים. עם זאת, עלות המשלוח מארה"ב עלולה לקזז את החיסכון שתעשו על הרכישה בדולרים. עדיף הרבה פעמים לחכות ולהזמין מספר משחקים בבת אחת, כדי לחסוך בעלויות. אחרת, המחיר הסופי עלול בקלות לעלות על מחירו של המשחק בשקלים כאן בארץ.

 

לבסוף, כדי לאפשר למכשיר לפעול עם רשת החשמל בארץ, צריך לקנות עבורו שנאי. מומלץ לרכוש שנאי של 500W כדי להיות בטוחים שהמכשיר לא ינזק, אפילו שמדובר בשנאי מעט יקר.

 

ומה לגבי המכס?  

יש מכס. זוהי עובדת חיים קשה מנשוא, אבל כנראה שלא בקרוב ניפטר ממנה. אומנם לא כל חבילה שנכנסת לארץ נבדקת אוטומטית, כך שאולי תצליחו לחמוק מרוע הגזרה, אך יש סיכוי סביר שזו שלכם תבדק – מכשירי חשמל נוהגים למשוך אליהם תשומת לב, במיוחד כאלו שמצויין עליהם שהם כוללים רכיבים אלחוטיים ושלל טכנולוגיות עתירות ידע.

 

מחיר המכס ל-Xbox אינו קבוע בטבלאות המכס הגדולות, אבל סביר מאוד שהפקח ישווה אותו לזה של PS2 ומכשירי אלקטרוניקה דומים, כלומר בערך 30%, שזה כ-120 דולרים מיסוי על חבילת הפלטיניום.

 

לפי עלות המשלוח המוערכת, המחיר הסופי עדיין יהיה זול במעט מ-3,000 שקלים, לכאורה חסכון של כ-500-600 שקלים על קניה בארץ. אבל אם תוסיפו את הסיכוי שהמכשיר שלכם יעוכב במכס, כפי שקורה לעיתים, את הסיכון שבמשלוח לא מאובטח ואת היעדר האחריות – יכול להיות שהדאגה לא שווה את זה. לבחירתכם.

 

מחפשים מציאות ב-eBay  

אפשרות אחרונה, ואחת שלא כדאי להתעלם ממנה, היא רכישת הקונסולה דרך eBay. ראשית, ישנן חנויות רבות ב-eBay שמוכרות מוצרים חדשים, לא יד שנייה, במחירים הגיוניים. כמו כן, חנויות אלו בדרך כלל מאפשרות

משלוח לארץ במחירים סבירים: שלא כמו החנויות בארה"ב, האנשים ב-eBay חושבים בינלאומי.

 

שנית, ניתן לקנות קונסולה משומשת במחיר זול. כמובן שמקרה זה חשוב להיזהר: חשוב לבדוק את הדירוג האמינות של המוכר, לחשוד במחיר זול מדי, ולהשקיע זמן בהשוואות, שאלו הם בעצם הכללים הבסיסיים לרכישה ב-Ebay ובכל אתר מכירה פומבית. מי שישקיע יעלה כאן על מציאות כדאיות במיוחד.

 

מעבר למחיר הזול, היתרון העיקרי ברכישת קונסולה משומשת הוא המשחקים הנלווים אליה, שכן עסקת החבילה הממוצעת כוללת בין שניים לשישה משחקים.

 

אפילו אם מחירן של עסקאות רבות נראה קרוב למחירה של X360 חדשה, למעשה אתם מקבלים כאן הרבה יותר. זוהי שיטת הרכישה המועדפת עלי אישית, ואת כל הקונסולות שברשותי כיום קניתי ביד שנייה ועם מבחר משחקים.

 

מה לגבי מנוי ל-Xbox Live?

ישנם שני סוגי משתמשים בשירות הרשת המתקדם של ה-Xbox 360: משתמש ה"כסף",

 שיש שקוראים לו "החינמי", לא משלם אגורה, ויכול להשתמש בחבילה בסיסית של שירותי אונליין: להוריד דמואים וסרטונים, לשלוח הודעות לשחקנים אחרים ולרכוש משחקים קטנים ב-Xbox Live Arcade ותוספות למשחקים שבידיו.

 

אם אתם רוצים ליהנות מהתפקיד העיקרי של רשת ה-Live ולשחק עם ומול אנשים אחרים, תצטרכו לרכוש מנוי "זהב", שיש שקוראים לו "היקר", בכ-10 דולר לחודש או 5 דולר לחודש ברכישה מראש לשנה שלמה.

 

חבילת הפלטיניום, כאמור, מגיעה עם חודש חינם במסלול הזהב, וניתן לרכוש מנויים ל-3 או 12 חודשים גם במספר חנויות בארץ. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים