שתף קטע נבחר
 

לבבות אגוזים - מתנה מתוקה לחג האהבה

רוני ונציה מגישה מתכון לעוגיות אגוזים רומנטיות ועדינות, שממש שובות את הלב ומתאימות כמתנה לחג האוהבים. בזכות אבקת הסוכר ותוספת קורנפלור, המרקם רך ונמס בפה

לבבות אגוזים

המרכיבים (56 עוגיות):

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

150 גרם מרגרינה בטמפרטורת החדר

1 כוס אבקת סוכר

1 ביצה

2 כוסות קמח

1 כוס קורנפלור

1/4 כפית מלח

2 כוסות (כ-220 גרם) אגוזי לוז קלויים וקלופים טחונים דק (או אגוזי מלך, או שקדים קלויים)

לקישוט:

1/2 1 כוסות אבקת סוכר (לא חובה)

 

הכלים: 4 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל מקציפים את החמאה והמרגרינה עם 1 כוס אבקת סוכר עד לקבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הביצה ומערבלים היטב עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  2. מנפים יחד את הקמח, הקורנפלור והמלח, ומוסיפים במהירות נמוכה לתוך תערובת החמאה. מערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת והתערובת אחידה. מוסיפים את האגוזים.
  3. מאחדים את הבצק ומעצבים לעיגול שטוח, עוטפים ומצננים במקרר למשך 4-6 שעות.
  4. מעל למשטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי כ-3/4 ס"מ. בעזרת חותכן בצורת לב (או חותכן עגול משונן) באורך כ-4 ס"מ קורצים עוגיות, ומניחים אותן מעל לתבנית. מצננים את העוגיות 45 דקות במקרר.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
  6. אופים במשך כ-15 דקות, או עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מוציאים ומצננים על רשת. בעוד העוגיות חמות, טובלים ומצפים כל עוגיה משני צידיה באבקת סוכר לקישוט.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חג אהבה מתוק. לבבות אגוזים
צילום: דורון זוסמן
מומלצים