שתף קטע נבחר

סקר: הציבור מאמין לעמותות יותר מלממשלה

ממצאים נוספים: הארגונים החברתיים זוכים לאמון הגבוה ביותר מבין המגזרים; עניים מעדיפים לפנות לעמותות ולא לשירותי המדינה; גם נשים וצעירים וחרדים מעדיפים עמותות; ככל שעולה רמת ההשכלה כך יורד האמון בשקיפות המדינה

 בשנים האחרונות ארגונים חברתיים הולכים ומחליפים בהדרגה את רשויות המדינה בטיפול ברווחה, בריאות וחינוך. סקר חדש של "מנהיגות אזרחית" - ארגון הגג של העמותות והמלכ"רים בישראל, מראה שאוכלוסיות המצוקה מסתגלות לשינוי ופונות לארגוני הרווחה לפני הפנייה למדינה. גם נשים מרוצות מהשינוי. יותר נשים השיבו שבמידה והיו נזקקות לטיפול בתחום הרווחה, הבריאות או החינוך הן היו פונות לארגון חברתי (38%) מאשר כאלו שהיו פונות לרשויות המדינה (34%). לעומתן הגברים נותרו נאמנים לרשויות המדינה, 47% היו פונים לרשויות לעומת 28% שהיו פונים לארגון חברתי.

 

עוד עולה מהסקר כי בקרב צעירים עד גיל 45 תופסים הארגונים החברתיים יותר ויותר מקום בעוד שבגיל מבוגר רוב המשיבים היו  מעדיפים לפנות דווקא לרשויות המדינה. צעירים אף מוצאים את העמותות שקופות יותר."האמון בעמותות מתחזק בדור הצעיר –זהו נתון מעודד, מפתיע ומחזק." מספר ירון סוקולוב, מנכ"ל "מנהיגות אזרחית", האחראית להזמנת הסקר. הנציגים החרדים שנשאלו הוכיחו שהאוכלוסייה החרדית נוטה ברובה לכיוון ארגונים חברתיים. 63% מהחרדים היו מעדיפים להיעזר בארגון חברתי בעוד ש- 13% בלבד היו פונים לרשויות המדינה.

 

העמותה הבולטת ביותר לפי מרבית הנשאלים היא "יד שרה", אחריה "האגודה למלחמה בסרטן" ,"עזר מציון" ו"ויצו". עוד מראה הסקר כי מבין המגזרים השונים (הממשלה, המגזר עסקי והמגזר השלישי - עמותות וארגונים) הארגונים החברתיים זוכים לאמון הגבוה ביותר. 50% מהנשאלים חושבים שהמגזר השלישי מתנהל בצורה השקופה והאתית ביותר מבין שלושתם, 10% חושבים שדוקא הממשלה מתנהלת באופן השקוף ביותר ו5% בלבד מוצאים את עולם העסקים שקוף. בקרב האוכלוסיה החרדית הפערים קיצוניים יותר: 83% מאמינים בשקיפות המגזר השלישי, 3% בעולם העסקים ו6% במדינה.

 

הסקר נערך לאחרונה על ידי מכון הסקרים "אליקסיר" והתבצע בקרב מדגם של  504 משקי בית. נתון נוסף העולה ממנו הוא כי בכל זאת, כשמדובר בחלוקת מזון, הציבור עדיין רוצה לראות במדינה את הגורם המטפל האחראי. 57% מהנשאלים מאמינים שיש לכפות על המדינה לחלק מזון לנזקקים גם במחיר של סגירת הארגונים החברתיים המחלקים מזון. 33% חושבים שלא צריך לכפות על המדינה לדאוג לאספקת מזון.

 

"תוצאות הסקר מחזקות את תפיסתנו" מסביר סוקולוב."המדינה מתנערת מאחריות לביצוע השרותים החברתיים. המדינה צריכה לקבוע מדיניות ,לממן ,לפקח ולאכוף אבל לא לבצע. אנו מאמינים כי את רוב הביצוע של השירותים החברתיים יכולים לעשות העמותות והמלכ"רים. יש להם נגישות, ידע ועובדים מקצועים, כוח אדם מתנדב ותרומות שמתווספות לכספי המדינה".

 


פורסם לראשונה 04/03/2008 10:39

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתנדבים מחלקים אוכל
צילום: ניב קלדרון
מתנדבים מחלקים אוכל
באדיבות פתחון לב
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים