שתף קטע נבחר

בעיריית ת"א התייאשו מהמלחמה בדירות המחולקות

בית המשפט הרשיע לאחרונה שני בעלי דירה מגבעתיים שחילקו את דירתם. בעיריית תל אביב, בירת הדירות המחולקות, נואשו מהתופעה וטוענים כי ההחלטה לא תסייע להילחם בה

"אנחנו לא יכולים להיכנס ככה סתם לדירות של אנשים או ליזום פשיטה. המלחמה בדירות המחולקות קשה מאוד". כך מסרו אתמול גורמים מעיריית תל אביב ל"כלכליסט", בעקבות פסק הדין שניתן לאחרונה, ובו הרשיע בית המשפט שני בעלי דירה מגבעתיים בעבירה על חוק התכנון והבנייה. נראה כאילו עיריית תל אביב, בירת הדירות המחולקות בישראל שבשטחה נולדה התופעה ודייריה גרים בדירות של 15-13 מ"ר, נואשה מהנושא.

 

הדרך לפתרון מתקצרת

"אם מתעורר חשדו של פקח לגבי דירה מסוימת הוא יכול לעלות ולדפוק בדלת, אבל אם הדייר לא פותח אותה - אין לפקח מה לעשות. לא ניתן להגיש תביעה רק על פי חשד", אומרים בעירייה. נכון להיום, אין לעירייה נתונים על מספר הדירות המחולקות בעיר.

 

בעיריית גבעתיים, שרשמה לזכותה את הניצחון הראשון במלחמה בנושא זה, מסבירים שהדרך למציאת דירות מחולקות נוספות בשטחה התקצרה באופן משמעותי כבר בהחלטה קודמת שהתקבלה לפני כשבועיים. בית הדין לעניינים מקומיים קבע אז פסק דין מקומי הנותן כלים למפקחי הרשויות המקומיות לבדוק חשד ולהוכיח עבודות בנייה בלתי חוקיות בתוך דירות קיימות. פסק הדין החדש שנתן השופט יונה אטדגי מאפשר למפקחים להיכנס לנכס חשוד ולבדוק אם נעשתה בו חלוקה בניגוד לחוק.

 

"עם הגאות במחירי הנדל"ן להשכרה ומצוקת הדיור חלה עלייה גדולה בתופעת בעלי הנכסים המחלקים את הדירה שבבעלותם. המשכירים לרוב אינם מגלים עניין בצורכי הבניין ובשאר דייריו", נמסר מעיריית גבעתיים. כך למשל, בניין שהיה אמור לאכלס תשעה בתי אב מאוכלס בפועל על ידי מספר תושבים שלעתים מגיע לפי שניים. "חלוקת הדירה בניגוד לחוק הורידה את ערך המבנה, העמיסה רבות על התשתיות העירוניות והקצינה עוד יותר את מצוקת החניה בערי המרכז. ריבוי השכירויות בבניין המשותף גם פגע בתחזוקת הנכס וברכוש המשותף, בין השאר עקב קשיים בגביית דמי ועד בית, דמי שיפוץ וכדומה".

 

התופעה מקצינה

בעיריית גבעתיים מעריכים כי מספר הדירות המחולקות בעיר מגיע לעשרות. "לצד עידוד מעבר תושבים צעירים לעיר, לא נסבול תופעה שפוגעת באיכות חייהם של כלל תושבי גבעתיים", אמר ראש עיריית גבעתיים ראובן בן שחר.

 

בינתיים, בעיריית תל אביב מספרים כי התופעה רק הולכת ומקצינה. "אנחנו נתקלים גם בחדרי זבל של בניינים שהפכו פתאום ליחידות דיור, לחללים מסחריים באזורי תעשייה שהופכים למגורים ולכל מיני רעיונות משונים. אנחנו בודקים עם הייעוץ המשפטי של העירייה ועם המחלקה לפיקוח על הבנייה מה ניתן לעשות ואיך נוכל לטפל בתופעה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
דירה להשכרה. חלוקת דירות מעמיסה על התשתיות העירוניות
צילום: עומר הכהן
מומלצים